image Pendaftaran BlogLarian 2 - Mia Liana

Wednesday, 8 December 2010

# Blog Tagging

Pendaftaran BlogLarian 2


Hmmm.... patutlah Mia perasan rata-rata ada buat entri tentang BlogLarian ni... Mia tak faham sangat sehinggalah Mia di tagged oleh Tuan Penasihat dalam entrinya yang bertajuk "Blog Larian" Cara Laju Meningkatkan Trafik Ke blog Anda. Laju Macam Hussain Bolt!! .

Pening gak terkial-kial juga nak memahamkannya. Maklumlah lepas ni Mia akan busy sangat untuk preparation final exam Mia minggu depan. Huhuhu... jadi aktiviti blogwalking akan dikurangkan, hanya sempat buat entri sahaja.

Kepada yang nak join bloglarian, sila buat seperti yang dinyatakan

1) Pastikan ada Banner BlogLarian
Mia dah letak banner kat entri ni. tu yang kat atas tu.

2) Jadi Follower BlogLarian
Mia dah jadi follower yang ke 491

3) Lengkapkan Slogan 'Saya suka berblogwalking kerana....' (tidak lebih 30 patah perkataan)
Saya suka berkenalan dan berkawan dengan sesiapa sahaja melalui perkongsian maklumat, pengalaman, informasi dan kehidupan seharian. Banyak perkara dan informasi yang boleh dipelajari dari semasa ke semasa

4) Tag 3 orang rakan atau lebih
Mia nak tag Lagenda Gugurl, Lala Reika, Melati Cucu Tok Rashid, MrCNI, Kami Gembira, Relevan, Seri Bahasa, Noona, NHidayat dan sesiapa sahaja yang sudi nak ambil tag ini. Dipersilakan.

5) Beritahu rakan tag anda tentang BlogLarian
Jom la masuk program ni. Boleh meningkatkan trafik ke blog kita. Bersama-sama kita menjana trafik ke blog masing-masing secara berterusan daripada BlogLarian ke blog kita dan rakan-rakan BlogLarians yang lain. Anda buat, kita semua dapat :)

6) Akhir sekali Masukkan tajuk dan link en3 tadi dalam komen ini bersama tajuk blog untuk disenaraikan
Mia dah buat dan komen kat entri Pendaftaran Blog Larian 2.

Marilah kita meramaikan ahli Blog Larian ini. Jom!

12 comments:

  1. hohohoho...
    tuuu boleh. dalam x paham tu.
    dah betul la tu.
    Tq sebab respon bila TP tag Mia.
    so kita tngok la trafik kita lepas ni.

    ReplyDelete
  2. nasib seri tak dapat...dari dulu lagi kalau bab tag ni seri tak berapa faham.

    ReplyDelete
  3. @Tuan Penasihat terima kasih... macam menarik program ni... mia berkenan.. mula-mula macam tak faham.. lama2 baru faham..

    ReplyDelete
  4. Assalam, terima kasih sudi join BlogLarian. Blog anda sudah disenaraikan. di senarai 72.

    selamat ber-BlogLarian

    Kalau nak kongsi pendapat dan pandangan, silakan lah :)

    ReplyDelete
  5. owhh mcm ni ke kak mia? baru ngerti sih...hehe...anak kak mia yg comel tu sihat???? thanks kak mia...nanti noona buat ea...

    ReplyDelete
  6. @Noona ya... macam tu lah caranya.. anak akak sihat... terima kasih sudi terima tag akak...

    ReplyDelete