Komen Tentang Entri Peserta Yang Tidak Lengkap

Monday, December 26, 2011

Komen Tentang Entri Peserta Yang Tidak Lengkap


Alhamdulillah, Mia syukur sangat sebab Segmen Pencarian Blogger Aktif oleh Mialiana.com mendapat sambutan yang menggalakkan. Senanglah nanti Mia dapat blogwalking dengan pantas pada tahun 2012 begitu juga dengan pengunjung-pengunjung blog ini.

Namun begitu ada juga entri peserta segmen yang tidak lengkap dan tidak menepati kehendak segmen.

Output Banner Segmen Yang Lengkap
(Sumber : Blog Mak Dara)

Banner segmen yang tidak lengkap / tiada

Coding telah Mia sediakan. Sila copy coding dengan menekan Ctrl + C untuk copy dan paste kan ke dalam entri anda (Pilih tab Edit HTML bukannya Compose). Selepas paste, sila klik Compose dan output mesti tetap sama seperti banner dan 2 baris tulisan untuk segmen ini. 

Paste kan di ruangan Edit HTML seperti di bawah :
      Klik pada gambar untuk besarkan
Klik di ruangan Compose. Output banner akan keluar seperti di bawah :
    Klik pada gambar untuk besarkan

Tiada ayat / Ayat pendek sangat hanya beberapa perkataan

Tambahlah ayat-ayat sedikit untuk war-warkan segmen ini kepada pengunjung blog atau pun boleh copy sahaja terus syarat-syarat segmen.


Tajuk entri salah

Ada juga yang tersalah eja nama Mialiana.com. Memang kadang-kadang bila menaip boleh ada kesilapan typo. Ada pula yang letak tajuk yang berlainan. Tajuk entri mestilah Pencarian Blogger Aktif oleh Mialiana.com


    Entri Peserta Segmen akan menyenaraikan semua entri peserta segmen sama ada lengkap atau pun tidak. 

    Untuk peserta yang entrinya masih belum lengkap, Mia telah pun beritahu dalam shoutbox masing-masing. Nanti ubah ya, sebelum segmen ini tamat. Jangan susah hati, masih sempat lagi nak betulkan entri.

    Kepada peserta yang tidak menerima apa-apa komen di shoutbox, maksudnya entri anda adalah lengkap.

    Mia amat hargai semua entri penyertaan. Setakat ini semuanya blogger yang aktif. Sekurang-kurangnya update blog dalam seminggu dan tidak membiarkan blog bersarang. Juga sekurang-kurangnya rajin blogwalking walaupun satu hari, beberapa blog sahaja dapat dikunjungi.

    p/s: fikir positif dan jangan kecil hati ya... kalau malu bertanya, sesat jalan...

    45 comments:

    1. Assalamualaikum. Blog Eza lain sikit, kalau Eza copy semua coding tu, takde jadi apa kat image, cuma coding tu plak yang keluar. huhu. :( macam mana? nak tengok? jom ke blog Eza.

      ReplyDelete
    2. eza bom bom tu tak tukar html ke compose lah tu...kot...

      ReplyDelete
    3. @Eza Boom Boom :) eza, paste kan coding dalam edit html bukan compose. nanti akan keluar banner yang dikehendaki.

      ReplyDelete
    4. @kpah k-poh terima kasih kak pah... kalau paste kat compose memang takkan kuar.

      ReplyDelete
    5. Tu yang seronok jadi blogger aktif.Bnayak ilmu dapat dari blogger2 lain.Betul tak?

      ReplyDelete
    6. Terima kasih ajar Eza, kak Mia liana dan kak Kpah k-poh..Eza belajar benda baru hari ni..hehe. syukran sangat-sangat. Eza tanya orang lain, tak siapa sudi ajar Eza. Banyak benda lagi Eza kena belajar. :). Terharu sangat sebab tolong betulkan apa yang Eza tak tau. Scarlett O'hara, betul tu, hari ni pun Eza belajar benda baru :D

      ReplyDelete
    7. kak mia liana? penyertaan Eza dah diterima tak?? masih peserta no.14? :)

      ReplyDelete
    8. mcm ketinggalan je saya ni... sbb dah seminggu tak BW sbb pegi bercuti

      ReplyDelete
    9. @Scarlett O'Hara haah la scarlett... itulah faedahnya jadi blogger aktif..

      ReplyDelete
    10. @Eza Boom Boom :) sama2 eza. jangan risau kak mia ni takde lah kejam sangat. penyertaan eza telah diterima dan tersenarai dalam group ke 3. :)

      ReplyDelete
    11. @wan habibah tak pe. it's ok. jemput la join segmen ni...

      ReplyDelete
    12. mujur sempat join :)

      kak mia, mcm mane nk tau milly dlm group yg mane ye,.?

      ReplyDelete
    13. sori kak mia.. td xmuskkn code dlm html..ok, dh ubah now.. ^_^ jenguk2 la ye..hehe...

      ReplyDelete
    14. sis MIa liana..

      thanks tegur lau tak.... sampai bila2 tatau///

      ReplyDelete
    15. Terima kasih kerana menerima penyertaan Nur.. Bila aktif berblog ni banyak manfaat yang kita dapat. Ramai juga yg beri tunjuk ajar walaupun tak pernah berjumpa.

      Tahniah buat Kak Mia sebab segmen ni dapat sambutan memberangsangkan.

      ReplyDelete
    16. moga dapat ramai kenalan dri segmen anjuran mia liana...hug u all ketat2..

      ReplyDelete
    17. Salam Mia..
      Penyertaan saya dah diterima ke belum ya?Dah check ke belum?lengkap ke tak?

      ReplyDelete
    18. @✿ Milly Molly ✿ sabar ya milly.. nanti kak mia masukkan.. dah siap kak mia akan beritahu dalam shoutbox...

      ReplyDelete
    19. @Nisa Greennnpanda ok. kak mia dah tengok. entri nisa dah lengkap..

      ReplyDelete
    20. @mizz.miza ok miza. entri dah lengkap :) . kak mia dah check tadi.

      ReplyDelete
    21. @Nur-nba sama2 nur. yang penting kita dapah beramah mesra.. :) terima kasih juga sebab nur sudi join segmen ni... :)

      ReplyDelete
    22. @tunz tu la mama tunz.. sporting habis sanggup join segmen mia ni. sayang mama ketat2..

      ReplyDelete
    23. @ummi anum mia dah check dah... entri lengkap dan tiada masalah :)

      ReplyDelete
    24. dahh update...ade komen tggl dekat shoutbix ye...tq...

      ReplyDelete
    25. Cik Rose dah check dah...no komen dari Mia Liana...entry lengkaplahkan...Thanks!!

      ReplyDelete
    26. bestnya ada segmen2 ni..insyaallah sis sy nak join gak ni...

      ReplyDelete
    27. kakyong dah selesai jelajah dah ke3-3 grup.. ;)

      nak jemput mia & yg lain join segmen di blog kakyong


      http://www.kakyong.com/2011/12/segmen-rerama-berterbangan-jan-2012.html

      ReplyDelete
    28. http://puterikusayang93.blogspot.com/2011/12/pencarian-blogger-aktif-oleh-mialina.html

      saya dah betulkan..kalau ada silap lagi tegur taw..saya join lai sekali

      ReplyDelete
    29. @kakyong terima kasih kakyong.. mia pun dah join segmen kak yong tu..

      ReplyDelete
    30. klau x smpat update kerap sy slalu blogwalking jaa ^^

      ReplyDelete
    31. @caliph shuriken tak pe.. it's ok. yang penting jangan biarkan blog tu bersarang... :)

      ReplyDelete
    32. sudah dibetulkan..

      http://liyananinalife.blogspot.com/2011/12/pencarian-blogger-aktif-oleh.html

      ReplyDelete
    33. maaf kak sebab terlepas pandang dan terima kasih atas ingatan. wanni sudah baiki entri, kak mia boleh jenguk semula :D

      http://humblekindlovely.blogspot.com/2011/12/pencarian-blogger-aktif-oleh.html

      ReplyDelete
    34. @[ wanni ] ooo takpe. dah tengok dan entri dah lengkap...

      ReplyDelete
    35. masalah sy sama dgn Eza Boom Boom...sy dh tukar lps baca komen2 kt sini..thanks ye sy x tahu pn sblum ni...

      Kak Mialiana nnt jenguk entri sy ye..tgk dh ok ke x :)

      ReplyDelete
    36. @G@D!z$ kak mia dah check balik. ok dah lengkap.

      ReplyDelete

    The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.

    Top Supporters March 2017