April 2012

Monday, April 30, 2012

DiGi WWWOW Awards 2012 - Entri Tugasan Kedua Peserta Kempen Mialiana.com


DiGi WWWOW Awards 2012 - Entri Tugasan Kedua Peserta Kempen Mialiana.com

Gembiranya di hati ada juga yang sudi tolong menyahut cabaran menjadi peserta kempen Mia. Terima kasih kepada semua yang sudi memberikan kerjasama yang padu untuk memartabatkan blog ini di dalam DiGi WWWOW Awards 2012.

Jom kita tengok entri tugasan kedua yang dibuat oleh peserta-peserta kempen Mialiana.com

1. http://effa-k-poh.blogspot.com/2012/04/tugasan-kedua-digi-wwwow-awards-2012.html#links

2. http://rafinamimi.com/?digi-wwwow-awards-2012-nuffnang-blogger-of-the-year-kempen-mialiana-com-peserta-kempen/

3. http://aimancool99.blogspot.com/2012/04/digi-wwwow-awards-2012-nuffnang-blogger.html

4. http://lovingyoumydear.blogspot.com/2012/04/digi-wwwow-awards-2012-nuffnang-blogger.html

5. http://blueranger-theonlyone.blogspot.com/2012/04/digi-wwwow-awards-2012-nuffnang-blogger.html

6. http://razifredz.blogspot.com/2012/04/digi-wwwow-awards-2012-nuffnang-blogger.html

7. http://snowygirl-syuhada.blogspot.com/2012/04/digi-wwwow-awards-2012-nuffnang-blogger.html

8. http://tunzhotspot.blogspot.com/2012/04/digi-wwwow-awards-2012-nuffnang-blogger.html

9. http://scarlettj1.blogspot.com/2012/04/digi-wwwow-awards-2012-nuffnang-blogger.html

10. http://fieda0102.blogspot.com/2012/04/digi-wwwow-awards-2012-nuffnang-blogger.html

11. http://www.wanda2u.com/2012/04/digi-wwwow-awards-2012-nuffnang-blogger.html

12. http://nurfa22.blogspot.com/2012/04/digi-wwwow-awards-2012-nuffnang-blogger.html

13. http://nurulimankehidupan.blogspot.com/2012/04/digi-wwwow-awards-2012-nuffnang-blogger.html

14. http://kutooobamboo.blogspot.com/2012/04/digi-wwwow-awards-2012-nuffnang-blogger.html

15. http://ladyane79.blogspot.com/2012/04/digi-wwwow-awards-2012-nuffnang-blogger.html

16. http://nourayuadieb.blogspot.com/2012/04/digi-wwwow-awards-2012-nuffnang-blogger.html

17. http://sukahatimimey.blogspot.com/2012/04/digi-wwwow-awards-2012-nuffnang-blogger.html

18. http://ismaildotcom.blogspot.com/2012/04/digi-wwwow-awards-2012-nuffnang-blogger.html

19. http://bajonzjambul.blogspot.com/2012/04/digi-wwwow-awards-2012-nuffnang-blogger.html

20. http://mohamadzulfakar.blogspot.com/2012/04/digi-wwwow-awards-2012-nuffnang-blogger.html

p/s: bersungguh-sungguh kempen tahun ini.... sokongan padu daripada semua amat diperlukan..

Jom Vote Mia Kejap Untuk Hari Ini....

Vote Me Everyday
23 April - 13 May 2012
Read more / Baca Lagi >>>

Sunday, April 29, 2012

DiGi WWWOW Awards 2012 - Kempen Di Open University Malaysia



DiGi WWWOW Awards 2012 - Kempen Di Open University Malaysia

Terima kasih diucapkan kepada Open University Malaysia kerana sudi sokong kempen Mialiana.com ini bagi meraih undi dari kalangan pelajar-pelajar OUM.

Mia nak ajak semua pelajar-pelajar OUM yang mempunyai akaun facebook ataupun twitter untuk undi Mia di SINI dengan hanya menekan butang VOTE NOW.

Pengalaman Mia semasa belajar di OUM ada Mia kongsikan di blog ini begitu juga tips-tips tentang pembelajaran secara berkesan dan kisah bagaimana Mia menjadi pelajar dermasiswa OUM selama 2 tahun berturut-turut. Semuanya atas usaha dan komitmen padu untuk mencapai cita-cita.

Mia juga menjadi tempat rujukan pelajar-pelajar yang mempunyai masalah di dalam pelajaran dengan sesi soal jawab di facebook, twitter dan juga blog ini. Ada yang mengikuti cara pembelajaran Mia dan ternyata berkesan. Syukur sangat dapat membantu mereka yang memerlukan sokongan, motivasi dan nasihat daripada Mia.

Jadi, sokonglah Mia dengan undi Mia setiap hari bagi membantu memartabatkan blog ini di dalam DiGi WWWOW Awards untuk kategori Nuffnang Blogger of the Year. 1 hari 1 undi dan berterusanlah undi Mia sehingga hari yang ke 21 nanti. 

Jom tengok... zasss (klik pada gambar untuk besarkan)



p/s: support me.. vote me...

Jom Vote Mia Kejap Untuk Hari Ini....


Vote Me Everyday
23 April - 13 May 2012
Read more / Baca Lagi >>>

Saturday, April 28, 2012

Sofea Dah Pandai Main Layang-Layang


Sekarang ini, petang-petang kalau ada angin kuat sedikit, Sofea tentu ajak Cik Biela dan Neneknya main layang-layang kat padang depan rumah. Seronoknya Sofea, dah pandai pegang tali layang-layang. Salah satu aktiviti Sofea di waktu petang selain daripada tolong Neneknya menyiram pokok bunga keliling rumah.

Gambar-gambar ini dikirimkan oleh adik Mia, Biela melalui emel untuk melihat perkembangan Sofea di kampung. Jom tengok gelagat Sofea kejap... zasss...







p/s: Ketika anda sedang baca entri ini, Mia dan Suami sedang dalam perjalanan balik kampung. Lega semuanya dah selesai. Tak sabar nak jumpa Sofea.

Jom Vote Mia Kejap Untuk Hari Ini....


Vote Me Everyday
23 April - 13 May 2012
Read more / Baca Lagi >>>

Friday, April 27, 2012

OUM Project Documentation Done!


Finally, I finished doing amendments for my final project documentation. I actually took quite a long time to redesign back my collaboration diagram. Reading the UML book thoroughly and yet I finally did it.

So, all together 172 pages from Chapter 1 until the last page for the attachments.Will be very thick after being printed. 

Speechless.. I was so happy that it was all over and sent the files through email to my project supervisor. Only after her approval, then I will printout the documentation in 3 copies tonight. Tomorrow I will send to Rainbow  Art Stationery Shop for hard cover binding. So sweet.....


click on the photo to enlarge

Now... We can't wait to go back kampung tomorrow to see Sofea. Really miss her a lot and will take her back home.. here at Johor Bahru...

p/s: lots of sacrifices for this final semester.... truly madly deeply...

Let's VOTE me for today....


Vote Me Everyday
23 April - 13 May 2012
Read more / Baca Lagi >>>

Thursday, April 26, 2012

Hari Ini... Final Exam Untuk Malaysian Studies



Hari Ini... Final Exam Untuk Malaysian Studies... Berdebar-debar ni. Harap-harap soalan yang keluar tidak begitu tricky. Risau ni, takut tersalah jawap pula. Hmmm... semuanya bermain-main di minda.

Ramai yang dah ambil sebelum ini, kata soalan-soalannya sangat susah dan mengelirukan. Lagilah parah sebab Mia ni orang IT, bab-bab macam ni amat payah skit.

Baca tetap baca cuma biasalah benda yang kita tak berapa minat sangat. Kalau boleh tak nak ambil subjek ini, tapi nak buat macam mana... subjek ini adalah subjek patut diambil di OUM. Dengan rela hati terpaksa ambil subjek ini dan laluinya juga.

Tolong doakan Mia ya....

klik pada gambar untuk besarkan


p/s: Sempat juga update blog. Biasalah... entri autopost. Di kala ini Mia sedang bersiap-siap untuk pergi ke OUM... dup..dap.. dup.. dap..

Jom Vote Mia Kejap Untuk Hari Ini....


Vote Me Everyday
23 April - 13 May 2012
Read more / Baca Lagi >>>

DiGi WWWOW Awards 2012 - Iklan Komersial Mia Liana di SenyumFM


DiGi WWWOW Awards 2012 - Iklan Komersial Mia Liana di SenyumFM

Masa Mia rakam tempohari, Mia pun tak tahu yang akan di edit semula dan ditambah dengan suara lain di depan dan di belakang.

Pertama kalinya Mia rasa sangat teruja bila mendengar iklan komersial ini. Bestnya. Sampai tak tahu nak cakap apa. Terima kasih ya SenyumFM.

Untuk dengar iklan komersial Mia Liana 
di SenyumFM, klik SINI.

p/s: cuba dengar suara siapakah lelaki di dalam iklan komersial ini? tekalah..

Jom Vote Mia Kejap Untuk Hari Ini....



Vote Me Everyday
23 April - 13 May 2012
Read more / Baca Lagi >>>

Wednesday, April 25, 2012

DiGi WWWOW Awards 2012 - Hari Ketiga



DiGi WWWOW Awards 2012 - Hari Ketiga

Persaingan terlalu sengit antara Mia dengan Eqbal Zack dan juga Ben Ashaari. Masing-masing main kejar-mengejar di rank 1, 2 dan 3.

Mia amat perlukan bantuan anda semua untuk tolong VOTE / UNDI setiap hari. Bukan sekali sahaja. Hari-hari sehingga hari yang ke 21. Gunakan akaun Facebook ataupun akan Twitter. Hari-hari main facebook... hari-hari main twitter... hari-hari VOTE /UNDI Mia ya...

Yang penting untuk menang di dalam kategori yang terlalu mencabar ini, perlukan banyak VOTES / UNDIAN setiap hari daripada anda.

Berpeluh-peluh ni main kejar-kejar. BOOKMARK page voting Mia dan VOTE / UNDI Mia setiap hari.

p/s: sayang anda semua ketat-ketat...

Jom Vote Mia Kejap Untuk Hari Ini....

Vote Me Everyday
23 April - 13 May 2012
Read more / Baca Lagi >>>

Busy... Studying For Malaysian Studies...


Busy.. busy.... I am now studying for Malaysian Studies. Focus with full concentration. I've told you already right, that this subject is not my favourite subject that is why I only take this subject in my last semester.

Thinking of what happen right now. Very busy with my DiGi WWWOW Awards voting session at the same time. I have to leave it as study is very important to me. Today, I take a leave. Leaving all the office matters behind.

Reading the module, doing some exercises with  no feeling. Actually I'm a bit stress now since the assessment for tomorrow is using Multiple Choice Question (MCQ). Don't just simply take it easy. Not easy actually. To get the best answer among the best and some how very tricky. I really hate this.



p/s: Will be missing OUM soon. 4 years here means a lot for me.

Let's VOTE for me for today....


Vote Me Everyday
23 April - 13 May 2012
Read more / Baca Lagi >>>

Tuesday, April 24, 2012

Hasil Seni Lukisan Sofea -Teknik Menampal Kertas Warna


Perkembangan terkini Sofea di kampung ialah dia dah mula pandai nak lukis di atas kertas lukisan dan mengoyak-ngoyakkan kertas pelbagai warna untuk ditampal di atas kertas lukisan tersebut. Biela, adik Mia yang tolong ajarkan Sofea. Nampak gayanya Sofea amat berminat dengan teknik tampal-menampal ini.

Tersentuh jiwa hati seorang emak bila melihat lukisannya yang ada emak, ayah dan Sofea di dalam. Cantiknya....

Bila dah siap... terus tunjuk kat Atuk dan Neneknya... "Ni Mak....". "Ni Ayah...". "Ni Sofeaaaaa". Sambil cakap dengan mood yang girang.

Jom kita tengok. zassss...



p/s: sayang sangat kat Sofea, setiap malam kami berhubungan melalui Skype.... dapat dengar suara dan nampak Sofea...

Jom Vote Mia Kejap Untuk Hari Ini....


Vote Me Everyday
23 April - 13 May 2012
Read more / Baca Lagi >>>

Tomato Dan Kelebihannya


Tomato Dan Kelebihannya

Mia memang suka tomato tapi tak berani nak makan macam itu sahaja. Selalunya diblender dan campurkan sedikit gula. Jadilah jus tomato. Bagus betul untuk kulit. Rugi betul siapa yang tak makan tomato ni.

Di sini Mia kongsikan emel dari teman baik Mia tentang tomato dan kelebihannya.... jom tengok. zasss...

Antara kelebihan dan kebaikan tomato ialah....

1. Baik Untuk Kencing Manis

Kandungan Karbohidrat dalam tomato sangat rendah maka ia baik untuk pesakit diabetes. Tomato dikatakan sangat berkesan dalam mengawal peratusan gula di dalam air kencing pesakit diabetes.

2. Baik Untuk Mata

Kiranya selama ini kita dengar lobak merah dan berry baik untuk mata, tomato juga baik untuk mata sebenarnya. Kerana kaya dengan vitamin A, tomato amat bermanfaat untuk kesihatan mata khasya rabun malam dan rabun jauh serta penyakit-penyakit mata lain akibat kekurangan vitamin. Daun tomato pula berguna untuk merawat saraf optik dan lemah mata. Ambil segenggam daun tomato yang baru dipetik. Bilas dan rendam selama 15 minit dalam air panas (tidak terlalu panas) di dalam bekas tertutup. Sejatkan. Air ini merupakan tonik untuk mata dan saraf optik. Hendaklah dimakan sesudu teh sebelum mengambil sajian utama 3 kali sehari.

3. Baik Untuk Obesiti

Tomato sangat berguna dalam rawatan obesiti. Makanlah satu atau dua biji tomato ranum pada awal pagi tanpa sarapan selama 2 bulan. Ini dianggap kaedah selamat untuk pengurangan berat badan. Pada waktu yang sama, ia membekalkan elemen-elemen makanan penting untuk mengekalkan kesihatan.

4. Baik Untuk Gangguan Usus dan Hati

Minum segelas penuh jus tomato segar. Campur dengan secubit garam dan lada sulah. Diminum pada awal pagi. Ia petua berkesan untuk mengurangkan mabuk wanita mengandung, merawat masalah berkaitan hempedu dan hati serta jaundis. Juga berkesan merawat masalah penghadaman, angin dalam usus dan sembelit.

5. Baik Untuk Gangguan Pernafasan

Sebelum tidur, telan tiga ulas bawang putih. Kemudian minum segelas penuh jus tomato segar dicamputkan madu dan secubit serbuk pelaga. Ini merupakan petua berkesan merawat TB dan jangkitan paru-paru. Ia meningkatkan pertahanan tubuh dan menghalang penolakan serta percampuran ubat-ubatan yang sering berlaku pada pesakit TB. Bagi pesakit lelah, rawatan ini melegakan rasa sesak di dalam bronkiol dan pengeluaran mukus (lendir) melampau serta kejang.

6. Baik Untuk Ibu yang Menyusu

Ibu yang menyusukan bayi digalakkan makan tomato. Memakan produk berasaskan tomato (atau tomato yang dimasak) boleh meningkatkan kandungan likopena di dalam susu ibu. Ini tentunya baik untuk kesihatan bayi.

Tip Memilih TOMATO...

Untuk yang paling berkhasiat, pilihlah tomato yang paling merah ranum.

Untuk yang lebih sedap pula, rendamkan beberapa biji tomato di dalam air. Yang tenggelam itu lebih sedap berbanding yang terapung. Ini kerana yang tenggelam itu mengandungi lebih banyak kandungan gula.

p/s: Apa lagi..... jom makan tomato.... hehehe

Jom Vote Mia Kejap Untuk Hari Ini....

Vote Me Everyday
23 April - 13 May 2012
Read more / Baca Lagi >>>

Monday, April 23, 2012

DiGi WWWOW Awards 2012 Nuffnang Blogger Of The Year | Kempen Mialiana.com - Tugasan Ketiga Peserta Kempen




DiGi WWWOW Awards 2012 Nuffnang Blogger Of The Year | Kempen Mialiana.com - Tugasan Ketiga Peserta Kempen

Kepada semua peserta kempen, kini tibalah masanya untuk membuat entri seterusnya.

Tugasan Ketiga : Buat entri bertajuk "DiGi WWWOW Awards 2012 - Jom Undi Mialiana.com Setiap Hari (Sticky Post) "

1. Masukkan video promo kempen. Copy coding di bawah.


2. Letakkan tajuk entri dalam ayat pertama entri. 
3.  Ajaklah semua orang untuk undi Mia setiap hari
4. Tunjukkan cara-cara untuk mengundi Mia Liana. Copy coding di bawah.


4. Entri hendaklah dibuat secara sticky sehingga 13 Mei 2012.
5. Terpulang pada kreativiti peserta kempen untuk menambah apa-apa yang patut.
6. Jangan lupa di akhir entri masukkan promo link sponsor. Copy coding di bawah.


7. Setelah siap, sila tinggalkan URL entri dalam ruangan komen entri ini.
Read more / Baca Lagi >>>

Sunday, April 22, 2012

DiGi WWWOW Awards 2012 - Video Promo Mialiana.com



DiGi WWWOW Awards 2012 - Video Promo Mialiana.com

Alhamdulillah, siap juga video promo untuk DiGi WWWOW Awards 2012. Mula-mula nak guna Vegas Pro 11, tetapi ada masalah instalasi, jadi Mia terus guna Vegas Pro 10. Bukan selalu edit video ini, bila nak buat awal-awal pagi tadi, terpinga-pinga sekejap. Nak panggil balik memori.

Masukkan semua media yang digunakan ke dalam projek dan kemudian susun dalam timeline. Masukkan effect skit. Kemudian selepas siap, buat rendering ke format .wmv, hmmm... lama jugalah Mia tunggu. Dah siap terus upload dalam Youtube.

Dan inilah hasilnya....



Terima kasih tidak terhingga kepada Mak Dara yang telah buat entri dulu. Klik SINI. Mia baru sahaja update blog ni... Esok dah mula sesi vote/undi ni...

p/s: sambungan dari entri DiGi WWWOW Awards 2012 - Di Sebalik Video Promo


Jangan lupa vote Mia nanti ya...




Vote Me Everyday
23 April - 13 May 2012
Read more / Baca Lagi >>>

Saturday, April 21, 2012

Gelagat Sofea Bersolat


Rindu di hati pada Sofea terubat bila menerima emel daripada Bella, adik Mia mengirimkan gambar-gambar Sofea. Memang diakui minggu ini Mia amat sibuk jadi Mak dan Ayah Mia yang jaga Sofea di kampung Batu Pahat. 

Nanti selepas habis exam barulah Mia balik kampung ambil Sofea. Sofea memang seronok duduk kat kampung. Petang-petang siram pokok bunga dengan neneknya. Bila angin kuat, main layang-layang dengan Bella.

Jom tengok gelagat Sofea bersolat ketika Ayah dan Mak Mia berhenti rehat untuk solat di stesen Petronas hari Khamis lepas (19 April 2012) sebelum masuk highway PLUS untuk balik kampung....







p/s: belum sempat lagi nak cari dan belikan untuk Sofea.. telekung kanak-kanak....
Read more / Baca Lagi >>>

Friday, April 20, 2012

Busy.... Menyiapkan Dokumentasi Untuk Projek Sistem Open University Malaysia



Susah nak cakap macamana... nak beritahu ni... Mia sekarang memang busy sangat-sangat. Minggu ni memang kritikal betul bagi Mia menyiapkan dokumentasi untuk sistem yang telah Mia bangunkan. Mengarang sampai dah kering idea. Rehat sekejap lepas tu sambung balik. Tidur pun sudah tidak menentu. Bangun pukul 3.00 pagi ni, nak sambung semula.

Semuanya ada 5 bab.
Bab 1 - Pengenalan Projek
Bab 2 - Kajian Literatur
Bab 3 - Analisis dan Rekabentuk
Bab 4 - Perlaksanaan, Implementasi dan Pengujian
Bab 5 - Perbincangan dan Kesimpulan

Selepas dah siap draf ini, Mia akan hantar pada Project Supervisor (cadangannya pada hari esok) untuk semakan. Selepas itu, barulah Mia boleh bind dengan hard cover. Tak sabarnya nak cepat-cepat siap.

Minggu depan pula Mia akan fokus untuk final exam Malaysian Studies yang jatuh pada hari Khamis depan, 26 April 2012.

Tarikh nafas tenang-tenang dan Mia sambung semula buat dokumentasi... Yeahhh! Kena bersemangat ni...

p/s: update blog sekejap di kala merehatkan otak...
Read more / Baca Lagi >>>

Thursday, April 19, 2012

DiGi WWWOW Awards 2012 - Di Sebalik Video Promo



DiGi WWWOW Awards 2012 - Di Sebalik Video Promo

Bincang punya bincang, akhirnya Mia buat keputusan nak buat video promo di butik RSFG DCM malam tadi. Nasib ada pelakon lain, Jijah dan Ain.

Dalam pukul 8.40 malam kami sampai di butik RSFG DCM. Ni semua kerja-kerja bidan terjun. Cuma bincang sekejap di pejabat, terus confirm buat malam itu juga. Mana lagi nak cari masa, Jijah pula sibuk dengan bisnesnya di sebelah malam. 

Peralatan kami simple sahaja. Tiadalah yang best-best. Cuma handycam dan tripod dan juga mikrofon.

Terus terang Mia katakan di sini, kami semua memang tidak pandai berlakon, tapi dah cuba buat sedaya upaya. Lakonan bersahaja dengan skrip spontan. Nampak macam kaku pun ada, tapi yang penting dah usaha.

Memang susah nak berlakon. Kami selesai dalam pukul 10.00 malam. Itupun selepas masing-masing puas hati lepas tengok video yang dirakam. Sampai sakit tekak dibuatnya. Habis, asyik ketawa sahaja, bila lah nak habis.

Mia akan edit dan pilih babak mana yang patut untuk video promo ini.. Sabar ya.. nanti bila dah siap, Mia akan upload.

Krew kami cuma ada 5 orang sahaja... Jom tengok... zasssss






p/s: terima kasih kepada semua yang menjayakan rakaman video promo ini....


Read more / Baca Lagi >>>

Wednesday, April 18, 2012

Download Koleksi Soalan Peperiksaan untuk Bachelor of Information Technology Open University Malaysia



Download Koleksi Soalan Peperiksaan untuk Bachelor of Information Technology Open University Malaysia

Alhamdulillah dapat juga di scan dan di upload ke dalam box.net. Ramai betul yang minta daripada Mia. Jadi, pelajar-pelajar OUM bolehlah download sendiri untuk rujukan dan latihan bagi menghadapi peperiksaan. Ini adalah daripada koleksi Mia dan sila  abaikan contengan di dalamnya.

Klik pada link untuk lihat dan download.
  1. English For Oral Communication Final Exam Semester Mei 2010
  2. English For Workplace Communication Final Exam Semester Mei 2011
  3. Entrepreneurship Final Exam Semester September 2011
  4. Human Computer Interaction Final Exam Semester September 2010
  5. Human Computer Interaction Mid Term Exam Semester September 2010
  6. Interactive Media Final Exam Semester Mei 2011
  7. Introduction To Multimedia Technology Final Exam Semester Januari 2011
  8. Introduction To Networking Mid Term Exam Semester Januari 2010
  9. Management Of Information System Final Exam Semester September 2010
  10. Object-Oriented Programming Final Exam Semester Januari 2010
  11. Object-Oriented Approach In Software Development Final Exam Semester Mei 2010
  12. Operating System Final Exam Semester Mei 2010
  13. Operating System Final Exam Semester September 2009
  14. Web Publishing Final Exam Semester Mei 2011
  15. Accounting Information System final Exam Semester September 2011
  16. Computer Architecture Final Term Exam  Semester Januari 2009
  17. Computer Architecture Mid Term Exam  Semester Januari 2009
  18. Computer Programming Final Exam Semester Januari 2009
  19. Database Implementation Final Exam Semester Januari 2009
  20. Discrete Mathematics Final Exam Semester September 2008
  21. E-Commerce Final Exam Semester September 2011

p/s: Ni sahaja yang sempat Mia jumpa.... Kalau ada yang lain nanti Mia akn cuba masukkan. Sharing is caring..
Read more / Baca Lagi >>>

Tuesday, April 17, 2012

DiGi WWWOW Awards 2012 - Suara Mia Liana Berkempen Dalam SenyumFM



DiGi WWWOW Awards 2012 - Suara Mia Liana Berkempen Dalam SenyumFM

Terima kasih kepada Dee Jay Mambo yang telah menyediakan skrip untuk Mia. Mia amat berbesar hati kerana SenyumFM sudi menjadi sponsor untuk kempen Mia ini.

Petang tadi, Mia telah rakam suara Mia di rumah. Mia dah mula batuk sebenarnya, tapi boleh control lagi. Nasib baik mood dan suara tengah elok. Terus rakam saja.

Hasilnya di save ke dalam format mp3 dan di upload ke dalam box.net. Walaubagaimanapun, team SenyumFM akan edit suara Mia dan masukkan background music nanti. Bestnya, tak sabar nak dengar.

Dengar rakaman suara Mia
untuk SenyumFM, klik SINI

Mulai 22 April 2012 SenyumFM akan menyiarkan rakaman suara Mia... khas untuk pendengar setia SenyumFM..

p/s: Nak buat macamana, semuanya buat sendiri. Satu lagi belum siap, video promo akan menyusul nanti. Sabar ya...

Jangan lupa vote Mia nanti ya...


Vote Me Everyday
23 April - 13 May 2012
Read more / Baca Lagi >>>

ERA fm.. Hanya Memainkan Muzik Hit Yang Terbaik!


ERA fm.. Hanya Memainkan Muzik Hit Yang Terbaik! 

Mia memang suka dengar lawak di ERA fm ni...  tak kisahlah. Janji boleh ketawa dan menghiburkan hati. Lawak Johan memang menjadi betul. Bukan senang nak jadi pelawak sebenarnya, kena kreatif dan inovatif.

Dapat juga menghiburkan hati Mia yang tengah gundah gulana menyiapkan projek dokumentasi dan persediaan untuk final exam minggu depan.

ERA fm memang terbaeeekkk! Tak kisahlah ada banyak lagi radio di luar sana tu, ERA fm sentiasa menemani Mia ketika memandu kereta. Kalau trafik sesak pun, boleh relaks dan tenang. Nasib kereta Hyndai Getz ni gear auto...

Taman Universiti  >> Bandar Baru UDA >> Taman Universiti... memang selalu sesak di kala pagi dan petang...

Peneman Mia ketika memandu kereta....



Boleh juga didengar secara online....



p/s: hiburan juga penting untuk menceriakan mood kita...

Jangan lupa vote Mia ya nanti..

Vote Me Everyday
23 April - 13 May 2012
Read more / Baca Lagi >>>

Top Supporters May 2017