image Shortcut Menu Di Bawah Header Blog - Mia Liana

Tuesday, 26 June 2012

# Blog Matters

Shortcut Menu Di Bawah Header Blog

Sedikit demi sedikit Mia buat perubahan ke atas penampilan blog ini. Tiba-tiba idea timbul untuk letakkan shortcut menu di bawah header blog yang sebelum ini terletak di side bar kiri blog. Nampak sweet tak?




Kali ini Mia ada tambah simbol   bagi membezakan antara satu dengan yang lain. Ada 11 semuanya setakat ini.
  1. Home
  2. Blog
  3. Blog List
  4. Personal
  5. Cooking
  6. Information
  7. Sitemap
  8. Advertise
  9. Advertorial
  10. About Me
  11. Contact Me

Semoga nampak lebih ceria blog ini hendaknya dengan menu yang telah diubahsuai sedikit dengan lokasi yang berbeza.


p/s: love never dies.... 

12 comments:

  1. Replies
    1. haah... ambil idea dari situ dan sesuaikan dengan blog..

      Delete
  2. Nampak kemas ada shortcut cam tu...saya nak buat gitu juga tapi tak retilah Mia

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih ummiarissa... boleh, kena blaja pelan2.. banyak main coding untuk sub menu.

      Delete
  3. Memang makin ceria sekian hari. Tapi dengan adanya pembahagian macam ni, senang sikit nak search dan klik nanti :)

    @ummiarissa : Kalau menggunakan platform blogspot. Boleh gunakan tag gabung dengan pages. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih ya taliff... mungkin sebelum ini orang tak berapa perasan sangat di side bar kiri blog. tapi bila dah letak kat bawah header, orang akan mudah perasan.

      memang mia guna pages untuk entri di menu tu.

      Delete
  4. wah.. pandai akk mia buat. nak blaja jugak la buat ni..ngeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh... heheheh... leceh jugalah nak ngadapnya zilla...

      Delete
  5. lama tak singgah sini... blog akak nampak semakin ceria... :)

    ReplyDelete