image Tutti Fruitti Sesuai Untuk Seisi Keluarga - Mia Liana

Wednesday, 20 June 2012

# Family Matters

Tutti Fruitti Sesuai Untuk Seisi Keluarga

Tutti Fruitti Sesuai Untuk Seisi Keluarga


Hah! Nampak tak Sofea bukan main sukanya dia bila makan aiskrim. Comotnya bila Sofea makan sendiri. Nak-nak Tutti Fruitti memang sesuai sangat untuk seisi keluarga. Ahad lepas (17 Jun 2012), Mia, Jah dan Ikin, kami tiga beradik yang tinggal di Johor Bahru bersama-sama dengan anak dan suami pergi lepak-lepak di Tutti Fruitti, Taman Sutera Utama. Sambil itu kami berborak-borak apa-apa yang patut.

Kegemaran Mia dan Sofea memang tak boleh dinafikan lagi, chocolate dan vanilla. Kena pandai-pandailah agak-agak berat tu, bila bubuh macam-macam jenis topping. Makin berat, makin tinggi harga Tutti Fruitt ni. Semuanya ikut selera masing-masing. Kalau makan dah habis, lepas tu masih tak cukup lagi. Tambahlah lagi. Memang terasa puas betul bila makan Tutti Fruitti ni. Lupa segala masalah dan terasa happy je.


Jom tengok gambar kami...zassss...









Habis licin semuanya. Sayang betul kalau tak dihabiskan, jangan membazir. Mahal ni.... Susah nak dapat kalau duduk kat kawasan kampung...

p/s: ceria bila outing bersama keluarga...

27 comments:

  1. sedappppp tapi tak bleh mkn selalu..kopak!hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betu tul. kalau selalu makan boleh kering poket ni...

      Delete
  2. betul.. gi makan sekali, balik rumah try buat sendiri.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak try buat sendiri tu yang payah skit tu... takut jadi lain...

      Delete
  3. TF ni memang sedap, yang tak tahan tu regenya ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. regenya tu yang jaga standard TF ni.. nak tak nak kenalah juga bayar kalau nak makan.... huhuhu

      Delete
  4. memang betul tu Mia...macam saya ni duklah kat dalam hutan ni,tak jumpa ler fruiti tuty ni...fruit biasa pun payah nak jumpa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmmm... kena keluar ke bandar jugalah nampaknya. cubalah rasa TF ni. sekali sekala ubah angin tak salah rasanya.

      Delete
  5. sedap...kat JB ni kat area mana lagi ada ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang Mia selalu pergi 2 tempat aje. satu kat sini dan satu lagi kat bandar baru uda.

      Delete
  6. Replies
    1. uiiii budak kecik tu memang pantang kalau jumpa tuttri fruitti.. dia seorang je dah satu mangkuk....

      Delete
  7. Replies
    1. oooo... orang kl LM ni... dah lama mia tak pergi the mines..

      Delete
  8. Skrg tgh musim panas mmg sedap sgt klu dpt mkn TF ni..

    ReplyDelete
  9. alooo sedapnya! izan tak pernah try lagi wpun dah TF kat sini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom lah izan.. try satu kali pun jadilah. buat rasa-rasa..

      Delete
  10. Replies
    1. sesuai untuk semua golongan usia... tapi sedap punya pasalla orang sanggup beli juga... huhhh

      Delete
  11. Terima kasih atas artikelnya.
    o iya selama saya jelajah mencari ilmu dengan blogwalking, menurut saya anda memiliki kelebihan tersendiri dari situs-situs lain dan jujur potensi anda juga sangat bagus, banyak juga ilmu yang saya pelajari disini jika ada waktu saya akan berkunjung lagi.



    #Semoga sehat selalu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhh... trimas ya... kunjunglah lah sini kembali lagi ya....

      Delete
  12. Assalamualaikum..

    Baru berkesempatan lawat blog Mia yang dah bertukar templete ni..

    Cantik..

    Wah bukan main seronok lagi Sofea tu makan..Sampai habis comot mulut tu.. ;)

    Sofea makan tak ajak uncle pun.. meleleh air liur uncle tengok jer.. hehehe..

    Awas.. Danger.. Bahaya.. Tolong jangan (klik di sini)..

    P/s: Saya nak minta ampun dan maaf kalau ada buat salah dan silap.. sebelum pergi kursus insaniah esok pagi... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikukussalam, anuar.

      terima kasih sudi datang ke sini. sofea memang macam gitu kalau makan dia sorang saja, tak ingat orang lain... heheh

      p/s:touchingnya siap minta maaf lagi. macam lah anuar ada buat salah kat mia. takpe.. mia maafkan...

      Delete
  13. nasib baik bby adam baru tidur time tu. klu x mesti berebut dengan kakak sofea.. fav dia jugak ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal..kalau tak, dengan adam sekali comot makan TF ni...

      Delete