image Trafik Mialiana.com Pada 27 Disember 2012 - Mia Liana

Saturday, 29 December 2012

# Blog Matters

Trafik Mialiana.com Pada 27 Disember 2012

Trafik Mialiana.com Pada 27 Disember 2012

Syukur alhamdulillah,bila Mia tengok laporan daripada Google Analytics pada 27 Disember 2012, seramai 1,060 pengunjung datang ke blog ini dengan pecahan berikut :

Search Traffic - 419 visits
Referral Traffic - 479 visits
Direct Traffic - 71 visits
Campaigns - 91 visits

Referral Traffic melebihi Search Traffic ini berikutan Giveaway yang Mia buat pada hari sebelumnya (walaupun masih sedikit penyertaannya), dari bloglist rakan blogger dan juga daripada aktiviti blogwalking.

Bagi blogger personal macam Mia ni, tentulah suka sebab bukan selalu boleh dapat trafik lebih 1000 pengunjung dalam masa satu hari, ini adalah kali kedua. Kali pertama ialah pada 8 Mac 2012

p/s : terima kasih kepada semua pengunjung blog ini...  (^_^)

34 comments:

  1. boleh dong kasih tau cara nya buat trafik banyak gitu, aku juga mau

    ReplyDelete
    Replies
    1. konsisten update blog, jaga hati pengunjung dan blogwalking... ;)

      Delete
  2. blog personal kena cari follower.. coz setiap kali kita update entry follower dlu yg nampak lagi2 yang bloglist blog kita :)

    rasanya referral dngan direct tuh dtang dari follower dan bloglist :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah.. betul tu feroz. dari follower dan bloglist... ;)

      Delete
  3. insya Allah lepas ni semakin tinggi trafik di blog mialiana.com ini.

    skor nama blog dapat A+ kan? tahniah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin.. Tengah usaha nak naikkan dan maintain trafik ni. Tu la check pagi tadi dapat A+, sukanya. Terima kasih ya Cik Laili.

      Delete
  4. Wah...tigginya....tahniah...rietta blom cecah 100 pown lgik...

    ReplyDelete
  5. hargailah sedanya para peminat blog Mia...kena bersyukur.

    ReplyDelete
  6. Wahh tahniah ...blog saya tak sampai pun 10 visitor sehari

    ReplyDelete
  7. ~alhamdulillah.. Banyaknya traffic kan.. Teringin nak dapat macam tu juga.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. syukur boyz_ed... boleh kalau nak macam ni.. usaha sungguh2..

      Delete
  8. alhamdulillah... tinggi trafik kak mia... :)

    ReplyDelete
  9. wow. .caranya gimana biar banyak traffic

    http://view-gambar.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh... konsisten update blog, jaga hati pengunjung dan blogwalking... ;)

      Delete
  10. wah 1000 dalam masa sehari...tu visit tu belum pageviews lg....huhu.....nak kena byk berguru di sini nampaknya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. uikk hehehe... tak reti sangat. tapi boleh la kalau nak berguru..

      Delete
  11. Tinggi trafik ke sini.. Tahniah Mia!
    p/s: Sdg menyiapkan entri penyertaan utk segmen Mia..

    ReplyDelete
  12. tahniah mia , terkini ranking alexa mia, fuuh mcm tak caya , 67447 , cam na mia buat , mmg cepat naik ni

    ReplyDelete
  13. Tahniah kak mia :) pasti sekarang nhe sudah mencecah 5000 sehari..

    ReplyDelete