Friday, April 26, 2013

Video Gwiyomi : Nora Danish, Wawa Zainal, Elfira Loy, Faizal Ismail


Fenomena Gwiyomi nampaknya hangat sangat sekarang ini. Kalau cari dalam YouTube macam-macam versi pun ada. Terhibur jugalah bila tengok aksi mereka di depan video. Bila Mia blogwalking ke blog-blog lain, ramai blogger yang telah memperkatakan tentang video ini.

Dalam banyak-banyak video Gwiyomi, tidak ketinggalan juga ada segelintir artis atau personaliti Malaysia pun turut buat video sendiri. Antaranya Wawa Zainal, Nora Danish, Elfira Loy (dengan Ezlisa Loy) dan Faizal Ismail HotFM (FBI). Tapi video yang paling Mia suka ialah video Nora Danish, nampak sweet sangat. 

Tak percaya? Jom tengok kat bawah ini...





Ada juga video lain yang comel. Tapi dalam entri ini, Mia hanya review 4 video Gwiyomi di atas sahaja. Kalau nak cuba pun boleh, mana tahu ada bakat yang terpendam ke...

jom happy kan diri....

Entri berkaitan :
Video Gwiyomi Bobo
Video Gwiyomi Siti Nurhaliza

72 comments:

  1. dah tengok yg nora danish tu.. mmg comel.. yg faisal dengan alfira loy tu nanti jap baru tengok.. skrg bos ada.. hehehehe

    ReplyDelete
  2. hehehe..pas bahana gangnam, ni timbul gwiyomi pulak kan

    ReplyDelete
  3. sya suka tgk video wawa zainal..
    comel ngn lesung pipit dia lgi.. hihihi

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. lagi comel nora danish kan... dan siap ada backup lagi kat belakang...

      Delete
  5. eh kak mia..bukan elfira tu da pakai tudung ke?

    ReplyDelete
  6. yg plg sweet nora danish, yg klaka FBI la!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah.. FBI ni saja je buat orang lawak... muka innocent je bila tengok...

      Delete
  7. fbi tu kelakar betul..haha..gelak2 tengok..nak tengok yang lisa buat..tapi cari x de pon kt utube

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah azee.. yang lisa, mia belum cari lagi..

      Delete
  8. dah tengok semua.. mmg faisal punya pun comel.. hahahaha...

    ReplyDelete
  9. tengok ni pulak :)

    http://dramaticyang.blogspot.com/2013/04/my-sister-doing-gwiyomi-video.html

    ReplyDelete
  10. fenomena masa kini. anak-anak saya pun dah mula asyik nak tengok video gwiyomi je. dulu fenomena psy gangnam style. hmm.. macam macam sekarang ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah amir... sofea pun dah macam terikut juga...

      Delete
  11. alor, x bleh tengok.....
    anak masz sampai terikut2 gaya dorang nieh... hubby yang bawa virus gwiyomi ni ke umah...

    ReplyDelete
  12. Replies
    1. haah... entah besok2 musim apa pula la lepas ni...

      Delete
  13. fenomena masi kini, trend gwiyomi :)

    ReplyDelete
  14. haha! aqis tgk fbi live kt tv. klaka gila kak :DD

    ReplyDelete
  15. suka tengok Nora Danish punya Gwiyomi...comellll sgt..

    ReplyDelete
  16. semalam, dok melayan video gwyomi ni la...ekekeke...comel jer nora danish dan wawa zainal....

    ReplyDelete
    Replies
    1. oooo.... boring2 bila tengok ni rasa happy kan..

      Delete
  17. Rendam kismis tekena arang,
    Salam manis Mia Liana seorang. =)

    Tonton bukan sebarang tonton,
    Gwiyomi ditonton berkali-kali;
    Pantun takkan seorang berpantun,
    Kak Ummi berpantun harap dibeli....

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kak ummi... maaf mia tak dapat nak beli pantun kak ummi ni... tengah kurang sihat skit...

      Delete
  18. semua comel2!! deno dan dayanghanna pun ada buat, tp kita buat video sbg kenangan dlm pendrive je.. haha ~

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala deno... dalam pendrive camne kak mia nak tengok... huhuhu

      Delete
  19. masing2 kreatif menggayakan gwiyami :)

    ReplyDelete
  20. Replies
    1. kak mia pun tengah demam juga ni... demam skit + batuk..

      Delete
  21. Fenomena sungguh gwiyomi ni.. cuma pernah tgk versi nora danish dgn wawa zainal je.. tu pun TERpaksa tgk lepas adik yg bukak video hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang tengah fenomena betul ni... thanks ya iha..

      Delete
  22. suka tgk nora danish tu...comel sangat.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah kan... remy... kak mia pun suka dia... sebab sweet sangat orangnya. nampak manja2...

      Delete
  23. ala tomel-tomel nye nora danish..natural je dia buat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah kan khalid... nampak lebih feminin...

      Delete
  24. dah jd satu trend lak..nk bt juga lah ekekee :p

    comel FBI ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat la shida... nanti kasi kak mia tengok ya...

      Delete
  25. x tengok alfira loy buat....yang lain dah tengok

    ReplyDelete
  26. Fenomena terbaru,,
    Lepas ni apa pulak agaknya..

    ReplyDelete
  27. Coooooooooomeeeelllll sngt

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.

July Top Supporters