image 3-Letter Learning Game - Mia Liana

Tuesday, 14 May 2013

# Family Matters

3-Letter Learning Game

Alhamdulillah, perkembangan Sofea sekarang ini, sudah pandai mengenal huruf. Kak Aida pun hadiahkan 3-Letter Learning Game untuk Sofea. Sukanya Sofea ibarat pucuk dicita ulam mendatang. Terima kasih banyak-banyak ya Kak Aida. Semoga Kak Aida cepat sembuh...





Wahhh... bestnya. Boleh ajar Sofea bina perkataan bahasa Inggeris yang mudah daripada 3 huruf. Sambil itu, Mia boleh ajar bunyi sebutan dan terangkan maknanya dalam bahasa Melayu sekali.

main game ini bertiga dengan Mia dan Suami Mia...

posted from Bloggeroid

38 comments:

  1. Wah, best tu main bina perkataan. memang bagus utk perkembangan sofea ni.. Cepat2 besar jadi org bijak tau sofea :)

    ReplyDelete
  2. Main game macam ni bagus kan kak mia. Bagi pendedahan kat anak, melalui warna,huruf,bunyi,n mcm2 lgi ^_^

    ReplyDelete
  3. bagus tu..
    cuti ni nanti liya nak beli game sahiba untuk anak2 murid liya lah..
    hihi..

    ReplyDelete
  4. Game2 macam ni bagus untuk perkembanagn minda anak2.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang bagus rosmiza... tak boring bila belajar..

      Delete
  5. Replies
    1. sambil main sama2 dengan anak... happy hour with family..

      Delete
  6. assalamualaikum mia...bagusnya utk kanak2 ni...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam mama.... memang bagus dan sesuai mama..

      Delete
  7. BAgus betul teknik belajar bebudak sekarang ya...

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. haah kan kak sukma... mak dan ayah pun main sekali...

      Delete
  9. Anak2 zaman sekarang beruntung awal2 lagi dah didedahkan tentang pelajaran, kalau budak2 zaman dulu tadika 6 tahun pun belum kenal ABC.

    ReplyDelete
  10. Wah...cepatnya peredaran zaman. Satu permainan yang baik untuk minda kanak2.

    ReplyDelete
  11. game yg membina minda...... menarik kak mia...

    ReplyDelete
  12. Untungnya Sofea... semua auntie 2 sayang dia

    ReplyDelete
  13. wah baguslah.. bukan Sofea je suka, iha pun suka kalau camni hehe..

    ReplyDelete