image Live Chat Dengan WeChat - Mia Liana

Friday, 3 May 2013

# Entertainment Matters # Work Matters

Live Chat Dengan WeChat

Tentu nak tahu bagaimana Mia, Kak Aida dan Dayah WeChat dengan mesranya, bukan? Mia memang dah buat satu group dengan nama geng rapat dan hanya kami bertiga sahaja di dalam group ini. Memang memudahkan untuk berkomunikasi.

Sejak adanya fungsi baru dalam WeChat iaitu Live Chat, apalagi makin mudahlah urusan kami untuk berhubung memandangkan Kak Aida sekarang sedang dalam tempoh berehat.

Di sini Mia prinstcreenkan paparan Live Chat dalam WeChat semasa Mia dan Dayah sedang makan tengahari semalam, sambil berborak dengan Kak Aida. Terasa seperti Kak Aida berada di sisi menemani kami makan bersama.

ketika Dayah bercakap

ketika Kak Aida bercakap 

ketika Mia bercakap

ketika Mia ingin bercakap tetapi ada orang lain sedang bercakap (Kak Aida atau Dayah)

Senang sahaja. Hanya perlu tekan butang bulat besar itu semasa bercakap. Memang seronok. Memang kami pengguna WeChat yang tegar. Yang penting ada pelan data untuk internet.

suka dengan Live Chat....

Entri berkaitan :

54 comments:

  1. owh.. mcm group YM.. huhu.. x thu nk berwechat dgn spa.. sbb biasa sy ngn hubby je.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh juga maria buat kalau berdua dengan suami.. sesuai sangat..

      Delete
  2. hehehhe xD xtau gax nak berwechat ngn sape.. >.< ngeh3.. :) cm best je!! hehehheh xD happy we chat..ehhehhehh xD

    ReplyDelete
  3. Kakak belum pernah guna lagi Mia. Nampak iklan kat tv memang seronok..

    ReplyDelete
  4. tengok iklan seronok aje sam ngan lisa ber-wechat...
    hanya mampu melihat aje...

    ReplyDelete
  5. saya pun live chat dengan boss kat Sydney....tiap-tiap hari live wechat dengan dia....banyak maklumat nak kena beritahu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhh bagusnya kak sukma.... bila nak wechat dengan mia ni....

      Delete
  6. Ada install wechat, tapi jarang nak ber-wechat ^_^

    ReplyDelete
  7. wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh, onie tak suka sangat guna live chat ni,tatau kenapa

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe onie... belum sampai seru lagi tu nampaknya..

      Delete
  8. Salam Mia,
    Ooo...Begtu fungsi wechat, tapi saya xguna hp smart..xboleh guna la ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam, bin muhammad. haah camtu la caranya bila guna live chat. banyak lagi fungsi lain di dalamnya..

      Delete
  9. Minggu lepas WeeChat dengan mak pening dia dok tekan2 last sekali dia kata hampa call jelah makkk...

    ReplyDelete
  10. WeChat best!! dulu tegar ngan What's App je.. haha

    ReplyDelete
  11. Assalam mia..acik belum pernah guna..tak pandai lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam acik erna.. takpe cuba install dulu dan pelan2 explore..

      Delete
  12. salam kak... akak guna pelan data ape ea? kiki.. hari tu baca entri akak ckp quota xhbs tu kn? nak tau gak akak guna pelan data yg mn.. atie, tiap bulan konfem2 tak cukup je rsnye.. huhu.. sedey..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak mia guna pelan data umobile yang 3gb. pakej postpaid dengan line sekali.

      Delete
  13. Wechat ni femes sebab ada fungsi cam walkie talkie ni la. Hehe

    ReplyDelete
  14. after fae installed WeChat fae x lagi active pakai WhatsApp ^^

    ReplyDelete
  15. bende nie ade kat android je. gune bb xde. hehe.. belum cuba lagi nie.. nak try la nnt :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke? hmmm... tak pasti pula sebab kak mia guna android..

      Delete
  16. bes ade smatfon tapi kurang minat pgg nset mahal2.. heehe

    ReplyDelete
  17. untunglah siapa yang ada smartpohne, teknologi di hujung jari, hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yuppp betul tu. kena gunakan kemudahan sepenuhnya... hehehe..

      Delete
  18. Saya pakai WhatsApp dan Skype....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooooo... kak mia pun pkai skype juga. tapi cubalah wechat.. kot2 terpikat ke...

      Delete
  19. Replies
    1. tu la... especially untuk yang suka borak sakan...

      Delete
  20. heheh ni mcm entri iklan ni...apa2 pun mmg best guna teknologi ni...memudahkan kita nak berdiskusi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yupp betul tu timi.... saja nak beritahu cara macam ni kami berhubung selalu...

      Delete
  21. Cube nak install baru ni, tapi sempat sekerat jalan... :-)

    ReplyDelete