image Lulus Peperiksaan Pegawai Tadbir dan Diplomatik Gred M41 - Mia Liana

Thursday, 23 May 2013

# Work Matters

Lulus Peperiksaan Pegawai Tadbir dan Diplomatik Gred M41


Alhamdulillah... syukurnya Mia. Mia telah buat semakan keputusan Peperiksaan Pegawai Tadbir dan Diplomatik Gred M41 tengahari tadi di SINI.

klik untuk besarkan gambar

Tidak terucap dengan kata-kata. Betapa terkejutnya Mia apabila melihat keputusan Mia. Memang betul tidak sangka sebab ini adalah kali pertama buat Mia.

"Tahniah! Anda LULUS ujian yang telah diadakan pada 13/4/2013."

Terus Mia hubungi Suami Mia, Mak Mia dan Kak Aida... Terima kasih banyak-banyak kepada semua terutama sekali keluarga Mia yang banyak memberikan sokongan dan doakan Mia..

Mia akan ke peringkat seterusnya. Selagi termampu, Mia akan berusaha.... 

hampir mengalir air mata ini....

Entri yang berkaitan:
Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan Pegawai Tadbir dan Diplomatik Gred M41
Keputusan Peperiksaan Pegawai Tadbir dan Diplomatik Gred M41 Pada 23 Mei 2013

118 comments:

  1. Tahniahla kak mia...
    tak lama lagi saya bakal melangkah alam pekerjaan selepas habis praktikal..

    ReplyDelete
  2. wah baguslah mia ni...Tahniah ye dari saya...teruskan kejayaan anda...

    ReplyDelete
  3. tahniah kak mia!
    keep up a good work :)
    bukan senang nak lulus exam PTD ni tau, ramai kwn saya ckp gitu

    ReplyDelete
  4. tahniah..tahniah...


    nama awk lbh kurang nama kwn sy je.. nama dia juliana binti angtirin.. kebetulan lak.. :)

    ReplyDelete
  5. Tahniah mia..semoga mia berjaya juga diperingkat seterusnya

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. terima kasih.. tu la.. rasa takut dan debar2 nak ke next stage ni..

      Delete
  7. tahniah kak mia... :) Good luck untk peringjt seterusnya..InshaAllah..kejayaan milik akk. :)

    ReplyDelete
  8. congratulation..happy for you...mudah2han sya juga akan seperti mia satu hari akan datang..INsyALLAH..habiskan study oum dulu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks ya... boleh tu nanti. good luck untuk study.

      Delete
  9. bertuahnya saudari Mia, syukurlah, saya tumpang gembira ya.... alhamdulillah,

    ReplyDelete
  10. wah...tinggi gred tu..tahniah akk.rezeki murah.

    ReplyDelete
  11. Tahniah2x.. bukan senang nak lulus tu.. pn.mia dah buktikan everything is imposible :)

    ReplyDelete
  12. Tahniah 100x hihihi...nt akk belanja makan2 eh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks kak... tak putus2 bagi semangat kat mia..

      Delete
  13. tahniah, boleh bagi tips and apa yang perlu study, slalu gi exam ptd asyik gagal jerr

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah.... kena banyak membaca untuk pengetahuan am. untuk matematik tu, kena buat latihan. untuk soalan esei tu, mia pilih soalan yang berbentuk pendapat. kalau fakta, mia tak reti sangat.

      Delete
  14. alhamdulillah sis mia...tumpang happy juga :)

    ReplyDelete
  15. Wah! PTD tu.. Tahniah sis Mia! Lepas ni assessment pulak.. Go go go!!! ^_~

    ReplyDelete
    Replies
    1. uikk heheh.. tu la. kak mia sendiri jadi gerun juga ni. boleh ke tak, nak hadapi assessment plak..

      Delete
  16. alhamdulillah...tahniah kak mia..itulah hasil usaha kerja keras akak selama nie serta sokongan dari family kan..

    ReplyDelete
  17. kak mia.. Tahniah ye..saya lum sempat check lagi..naseb bek baca entri kak Mia,jap lagi saya nak check...tapi Internet slow sangat..Moga kak mia berjaya dalam assessment nanti yer..amin Ya Allah

    Promosi Kaspersky Murah sempena Hari Guru 2013!!!

    ReplyDelete
  18. Kak Mia, saya pun lulus dalam Peperiksaan PTD haritu...Alhamdulillah, syukur pada Allah.(*__*)Tapi dia tulis lulus je, dia x tulis apa2 details lagi..nanti kalo Kak Mia dapat tau kat mana pusat assessment centre nanti roger yer..Alhamdulillah.berkat doa daripada mak abah dan suami..

    Promosi Kaspersky Murah sempena Hari Guru 2013

    ReplyDelete
  19. Tahniah kak mia.. lepas ni Join Persekutuan lah.. jadi PTD.. Aamiin.. =)

    ReplyDelete
  20. Tahniah kak mia! Bukan senang nak lulus PTD ni. Rezeki kak mia la jawabnya ^_^

    ReplyDelete
  21. tahniah akak mia~ wuah gred 41 tu...terbaiklah..bnda ni bule jd inspirasi kpd org2 muda cam krole (mudala sangat). tp blum lg ada rezki bekerja d sektor kerajaan ni... tp takpe rezki tu kan dari Allah... manalah tahu akan dtg dpt tawaran keja gomen~

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih krole.. kak mia pun tak sangka ni..

      Delete
  22. wah tahniah...semoga berjaya di peringkat seterusnya pulak...

    ReplyDelete
  23. sekalung tahniah pada anda!
    semoga terus berjaya di masa akan datang.
    bkan calang2 orang blh lulus exam ni..

    ReplyDelete
  24. assalamualaikum mia...alhamdullilah tahniah2 berjaya juga akhirnya yer...:)

    ReplyDelete
  25. Tahniah kak Mia..semoga semakin berjaya hendaknya :)

    ReplyDelete
  26. Salam.

    Alhamdulillah..tahniah ya kak mia ^_^
    Boleh buat persediaan untuk keperingkat seterusnya :)

    ReplyDelete
  27. tahniah kak mia,.

    #salam kenal juga dari Dhia,. :)

    ReplyDelete
  28. Tahniah kak Mia.. Pasni next step plk =)

    ReplyDelete
  29. Tahniah Mia...ada beberapa step lagikan Mia...

    ReplyDelete
  30. Tahniah kak Mia...apa perkembangan terkini? oh ya,dengar ada exam PTD pada hujung Ogos 2014 ni dan ianya ada sedikit perubahan, kali ini di jalankan secara online, jika ada yang terpangil..artikel ni mungkin bermanfaat Rujukan Peperiksaan Online Pegawai Tadbir Diplomatik Gred M41 semoga berguna..

    ReplyDelete