image Rezeki Dapat Pisang Tanduk - Mia Liana

Friday, 10 May 2013

# Work Matters

Rezeki Dapat Pisang Tanduk

Alhamdulillah... rezeki hari ini dapat pisang tanduk. Bos Mia yang beri pagi tadi, katanya pokok pisangnya sudah berbuah.




Besar dan cantik, pisang tanduk ini. Bolehlah digoreng ataupun dibuat pengat. Tentu rasa sedap... (^_^)

kalau tangan sejuk, tanam apa-apa pun boleh menjadi......
Published with Blogger-droid v2.0.10

68 comments:

  1. assalamualaikum mia...mmg sedap pun kalau buat pengat pisang atau goreng jer...

    p/s mama pun nak tunggu pokok pisang tanduk mama pula...

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam mama.... hehehe mia goreng je. wahh... mama pun ada tanam juga ya... best2...

      Delete
    2. Beruntung orang yang boleh tanam sendiri macam Mas dan boss Mia.

      Delete
  2. wahhh.. esok cuti, macam2 leh wat ngan setanduk tu.. :) sedap goreng lepas tu letak coklat yg di cairkan dan tabur cheese mozarella.. nyam nyam.. kat taiping hari tu balik ngundi, panas2 org jual camtu dlm kotak rm3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mia pun cuti juga... hmmm...macam sedap. tapi rasanya takde kat jb ni.... huhuhu

      Delete
    2. tu la fahmi.... nak taiping tu kat ne? kot2 ada outstation ke sana, bolehlah cuba...

      Delete
  3. yeah.. pisang tanduk ni area2 johor jer senang dapat kan..

    ReplyDelete
  4. mkn mcm tu lg sodap..biasa ari jumaat ni la time utk mkn pisang free time solat jumaat huhuu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo bagus tu akhil... lepas solat terus makan pisang...

      Delete
  5. Wah sedapnya..pisang tanduk leh makan begitu saja atau goreng..wahhh..hihihi

    Beli Kaspersky Murah 2013

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang goreng je... nak buat pengat macam takde mood pula...

      Delete
  6. sedap makan nie untuk lawas perut...huhu

    ReplyDelete
  7. dari kecik sampai sekarang, Farah panggil ni pisang Rabbit sebab pisang ni besar macam telinga Rabbit...he he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo ye? baru first time kak mia dengar rabbit ni....

      Delete
  8. ni kalo kene baling, bleh bengkak, hohoho

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. mia goreng je semalam petang... amik yang ringkas je..

      Delete
  10. untunglah kak mia.rezeki di hari jumaat.nampak mcm dah masak pisang tu.sedap kalau goreng dan makan waktu ptg2 nie..pekena pulak dgn sambal kicap.peghhh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah latifah... kak mia goreng semalam petang. tak sempat ambik gambar.. dah licin masuk mulut...

      Delete
  11. baiknya bos kak mia tu...rezeki jangan ditolak kan kak..hehe

    ReplyDelete
  12. Rezeki kak mia :) besarnya.. Buat pengat memang sedap dengan pisang tanduk nie.. goreng pun sodap. hehe.

    ReplyDelete
  13. wktu sy kecik2 dulu, campak biji limau dlm pasu bunga.. x lama pastu hidup pokok limau ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo senanglah kalau caliph nak tanam apa-apa.... main campak-campak je...

      Delete
  14. Replies
    1. tak sempat nak buat pengat aritu... mia goreng je...

      Delete
  15. best nyer...baik bos kak mia tu......
    mesti best buat pengat

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la... kak mia goreng je.. nak yang ringkas aritu...

      Delete
  16. Replies
    1. yuppp betul tu.. sesuai untuk yang selalu kena sembelit..

      Delete
  17. saya tak reti makan pisang. makan pisang goreng je.

    ReplyDelete
  18. pisang tanduk memang puas kalau dapat makan gitu je..
    p/s: tertarik pada pen kak Mia, hehe iha ni memang suka tengok benda lain kan..

    ReplyDelete