image Baca Novel Anak Penarik Beca - Mia Liana

Saturday, 6 July 2013

# Community # From Me

Baca Novel Anak Penarik Beca

Hari Sabtu yang menenangkan jiwa. Melapangkan diri dengan aktiviti membaca novel. Hadiah daripada Mak Dara. Terima kasih ya...

Sambil duduk bersantai, mulalah Mia membaca hasil karya Suami Mak Dara...




Sebuah adaptasi dari drama tv. Baca dengan penuh penghayatan seolah-olah memahami dan menjiwai watak-watak novel ini. Memang terbaik...

baru sampai mukasurat 81 dan henti seketika untuk update entri ini...

38 comments:

  1. Excellent. Very good activity on the weekend. Hari ni just layan tv tengok wimbledon semi final lelaki (siaran ulangan) antara djokovic vs del potro. Best game ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks ya amir.... wahhh.. tentu best tengok tu...

      Delete
  2. Eraz banyak buku yang belum habis baca lagi.. Hehe..

    ReplyDelete
  3. Salam manis buat sweet Mia... :)

    Kalau tak ada ada yang nak dibuat baik kita baca buku cerita.....Kak Ummi baca novel tapi belum habis-habis....jap lagi nak sambung... ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam manja buat kak ummi juga... sekali sekala layan novel pun ok juga...

      Delete
  4. Lama tak baca novel.. mesti best novel ni.. :)

    ReplyDelete
  5. Hehe. selamat membaca kak.. sy kalau dapat buku yang best2 sepanjang hari dok membaca je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. rasa macam nak habiskan terus cepat2. tak sabar nak apa kesudahannya...

      Delete
  6. novel cik kak baca tu...hahaha.....lom habis lagi lah kak....
    rajin betol kak mia tau

    ReplyDelete
  7. slm..bgus kak hobby cmnie..mcm pnh dengar tjukny..tp x sure pnh baca x kisah ank penarik beca..anwy..kite blogger baru..hope dpt la share yg best2 dgn akak..rajin2 follow la blog kite ye kak..tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah... blogger baru ya. nanti senang2 kak mia singgah sana ya...

      Delete
  8. suka menbaca...bagus22...bleh tambah ilmu

    ReplyDelete
  9. aktviti y santai n bermanfaat akk mia :)

    ReplyDelete
  10. js baru je berjinak ngan novel...yg pasti kalau dh baca xsbr nk abiskan..hehe..
    gud luck mia..

    ReplyDelete
  11. Rajin Mia baca novel. Akak jenis tak sabar kalau baca novel. Nanti semua kerja tak menjadi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru je nak start baca novel ni kak.... waktu hujung minggu je boleh mengadap...

      Delete
  12. Adaptasi dari drama ye kak? mcm pernah dgr pulak..

    ReplyDelete
  13. dah lama tak baca novel...bz memanjang....novel banyak buat koleksi jer....baik yg bahasa malaysia @ BAHASA ENGLISH...hehe

    ReplyDelete
  14. wah MD bagi. nanti kalau dah habis baca, buat entry khas pasal novel ni ye kak mia. nak tau sinopsis dia

    ReplyDelete
  15. Bila dah kenal Mak Dara ni... bila tengok drama rajin jugak tengok penulis skrip dia siapa...adalah jugak yang terkena dgn drama hasil Mak dara ni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mia pun sama juga macam hainom buat tu.... automatik boleh jadi camtu ... sibuk juga nak tahu..

      Delete
  16. bab mmbace novel paly tak minat sgt tp kalo tajuk, bace jer, hehe

    ReplyDelete