image Segmen – Saya Mahu Ditegur - Mia Liana

Saturday, 21 September 2013

# Blog Tagging

Segmen – Saya Mahu Ditegur


Rasa macam tidak percaya pun ada juga bila Mia tiba-tiba nak join segmen blogger famous ni, yang selalunya Mia jadi silent reader dia. Tidak lain tidak bukan, Bro Eyriqazz. Sifu yang hebat ni. Kali pertama Mia join. Rasa nervous pun ada juga.

Sebelum ini, Bro ada buat. Tapi Mia cuma tengok je. Tapi kali ni baru terbuka hati nak join. Kot-kot Bro boleh komen dan tegur blog Mia ke... Setiap orang ada pandangan masing-masing. Mia akan terima dengan hati terbuka. Perkongsian sesama blogger membantu memartabatkan blog kita di mata pengunjung.

Kenapa perlu ditegur? Dari teguranlah selalu kita akan sedar kelemahan kita. Kekurangan kita. Mana yang patut kita perbaiki. Mana yang patut kita buangkan. Kadang kita rasa macam dah ok, tetapi pada pandangan orang lain pula tidak ok. Di sinilah pentingnya peranan teguran itu.

Adui.. segan ni. Mia berblog ikut suka dan kalau rasa ada yang nak dikongsi maka Mia akan update ke dalam blog. Blog personal... biasalah kan...

Kalau ada yang nak join segmen ini, silalah klik banner di atas.

suka teguran yang membina...

61 comments:

  1. As Salam ,

    Ini teguran saya :

    1) Alexa ranking yang sangat baik. Tahniah diucapkan. Apa rahsianya?
    2)Template blog saya rasakan masih kurang menarik. Template blog adalah salah satu faktor yang ditengok oleh potential advertiser.
    3) Secara peribadi saya kurang suka ruangan banner 125X125 tu berada sebelum entry. Rasa macam annoying skit (Pandangan peribadi)
    4) Ruangan entry nampak agak sempit. Banyak ruangan kosong kiri dan kanan.
    5) Header blog cantik. Tapi first impression, maybe boleh diubah supaya nampak niche blog...
    6) ❤Home ❤Labels ❤Drop Link Here ❤Shout Here ❤OUM Stories ❤Advertorial ❤Advertise Here ❤About Me ❤Contact Me ( Peribadi, saya merasakan about me/contact me lebih sesuai berada di sebelah kiri)...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam bro.

      thanks sudi tegur mia..

      1. rahsianya kena rajin, konsisten berblog. update blog, blogwalking, interaction dengan pengunjung. yang mia nampak tu je kot...

      2. tu la.. template ni masih dalam pertimbangan mia untuk tukar kepada yang lain. tapi belum sempat lagi nak tukar. mungkin terlalu memilih sangat. dalam perhatian serius mia ni. coming soon bila dah tak busy.

      3. mia tak tahu nak letak mana, mungkin akan diletakkan di sidebar. terima kasih atas cadangan ini.

      4. nampak sempit mungkin sebab ada border tu. mia akan perkemaskan semula nanti kelebarannya.

      5. ni header blog sempena merdeka. akan ditukar semula kepada header asal.

      6. mia kadang tak reti nak susun.. hihii... ok juga letak kat sebelah kiri.

      fiuhh.. rasanya lega dah dapat jawab semua teguran bro. thank you so much.

      Delete
  2. good luck MIA.....terasa nak join jugak tapi sure banyak komen yang akan diberikan,,,maklum ler theme blog akak berterabur.....hehe

    ReplyDelete
  3. Wahh macam syok je. Nak join jugaklah macamni :D

    ReplyDelete
  4. Good luck kak mia... Bila ditegur bru tahu apa yg kurg..

    ReplyDelete
  5. salam pagi yang ceria,sis mia


    wah dah baca review eyriqazz.memang betul2 membantu untuk kita perbaiki apa yang kurang,kan.blog sis mia ni memang dah hebat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam malam ya alea... yup memang membantu. bukan senang blogger hebat eyriqazz nak tegur blog kita... tq ya alea.

      Delete
  6. Dari amirnawawi.com

    Terima kasih atas teguran akak. Ini pandangan saya pula,

    1. Template blog akak saya rasa macam kurang umpphh la kak. Something missing. Tak pasti la. Kosong kot.

    2. Rasanya sidebar besar sangat kot (bagi saya la) sampai menenggelamkan entri..

    3. Yang lain ok dah la. Bilalah agaknya boleh jumpa akak Mia Liana nih. Ada join apa-apa program blogger ker?

    4. Saya perhatikan blog akak tiada iklan Nuff, Adverlet, dan sebagainya. Macamana akak dapat pendapatan melalui blog? Melalui advertorial jer ker?

    terima kasih kak..

    ReplyDelete
  7. goodluck :D

    jom join ga anis :) http://sukasukianiss.blogspot.com/2013/09/mini-september-birthday-ga.html

    ReplyDelete
  8. salam kak miaa.. paly pun join segmen yang sama gak :)

    1. template blog ok jer bagi paly sebab paly mmg minat bab2 simple tapi menarik ..

    2. kalo boleh, kak mia luaskan sikit body blog ni, untuk bahagian entri lebih luas.. bahagian side bar dah ok

    3. overall, blog kak mia mantop, hehehe..

    ReplyDelete
  9. salam kenal dan ini teguran ikhlas saya:

    1 - Widget SEARCH adalah lebih baik di letakkan di bahagian sidebar dari berada di bahagian atas entri.

    2 - Yang lain sudah cukup baik - suka dengan template sebegini. Minimal sahaja.

    ReplyDelete
  10. salam kak mia:)

    pada pendapat saya,

    1.blog kak mia best sebab banyak entry2 menarik
    2.loading pun laju je,senang nak tgok blog kak mia..
    3.blog kak mia ohsem :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam angah... terima kasih atas pendapat yang diberi. ;)

      Delete
  11. blog perempuan je mesti pink kaler nape yek heee
    1. Huh ranking alexa mantop habis ni...
    2. Simple..
    3. Search atas tu pindah ke sidebar rasanya lagi cantik

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum. ini teguran saya. :)

    1) Overall just nice. Pink. Simple tak over.
    2) Header yang attractive. Vector dye smart.
    3) Navi tak berapa cantik. Terlalu simple. Maybe boleh buat navi bergmbr.
    4) Blog archive tak berapa efektif. Agak rumit kalau sesiapa nak cari entry yang lepas.
    5) Kalau boleh letak la button to top. :) Senang skit readers nak scroll atas dkat cepat.

    Tu jelah teguran saya. :D Mungkin boleh bagi teguran di blog saya juga? http://miss-tribal.blogspot.com/2013/09/segmen-saya-mahu-ditegur.html

    ReplyDelete
  13. den pun dah rasa tergerak nak join ni :D

    overall, den suka theme warna blog ni, sedap mata memandang :)

    cuma dari segi navigation je, susah nak usa balik entry entry lama :)

    p.s harap ia membantu ;)

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum ;)

    kak Mia.. tSania maii nak tegur :D

    Layout bLog kak Mia pink plain.. maybe perlu bercorak sikit bagi nmpak lagi attractive..;)

    Harap kak Mia sudi bg teguran n maybe klu ad tutorial boleh link skali ke blog tSania ;)

    http://wantsania.blogspot.com/2013/09/segmen-saya-mahu-ditegur.html

    ReplyDelete
  15. Teguran sedikit

    1) saya sokong teguran di atas, template baru ni macam kurang umpph.
    2) entry terlalu kecil dan sidebar terlalu besar. kasi balance.

    itu sahaja.

    ReplyDelete
  16. Salam kak mia..wan pun join segmen ni..tak ada apa yang dikomen pada blog kak mia ni..cuma background blog yang warna pink yang kurang Wan berkenan.. :)

    ReplyDelete
  17. Teguran daripada eyqa :) http://eyqahasnan.blogspot.com/2013/09/segmen-saya-mahu-ditegur.html

    1. Blog archives drop-down menu tu tak sesuai laa kak mia . Kalau yang hierarchy baru okay :) Mudah dan mesra pengguna .
    2 . Blog archives lebih sesuai kalau berada dibawah widget followers . So , takde laa bawah sangat :)
    3. Shoutbox lebih sesuai berada di sidebar :)

    ReplyDelete
  18. salam...

    keseluruhannya blog ini hebat , loading page pun laju jer...ranking alexa pun hebat , tahniah...

    header mungkin perlu pembaharuan seiring kehebatan blog nih...:)


    http://www.papamifz.com/2013/09/segmen-saya-mahu-ditegur.html

    ReplyDelete
  19. Salam ziarah dari segmen sama..

    Emm Nak tegur apa yer... Apapun suka dengan Blog Mia liana..
    Memang ada dalam listing Bloglist.
    Yang bagus.. selalu update entry.. jadi orang tak jemu nak bertandang dan tahu kita seorang blogger yang aktif.

    Blog pun tak banyak widget yang serabut dan lebih matang.. dan menggambarkan identiti blogger tersebut..

    Selamat maju jaya .. jom tegur saya juga.. di Annscape

    ReplyDelete
  20. Takde apa nak ditegur kat blog ni.. Semua rasa ok dah.. Warna blog pun Pink.. saya suka.. saya suka.. hee

    ReplyDelete
  21. Salam kak mia

    wah dah semakin kemas blog kak mia,banyak perubahan yg sy nampak :)

    teguran dari saya:
    1)Lebarkan saiz entri
    2)Bahagian navigation menu kurang menyerlah,kadang2 orang xperasan
    3)Blog archive better guna yg style hierarchy sebab senang nak tgk entri2 yg lama,kalau guna yg mcm sekarang kena tggu loading yg lama utk beberapa entri.

    ReplyDelete
  22. hmm blog anda rasanya cukup cantik dengan mengekalkan ciri-ciri kewanitaan iaitu warna peach :)

    ReplyDelete
  23. Salam kak mia,

    Fiza dari segmen yang sama.
    Tiada teguran dari fiza, semuanya kemas dan cantik dan sedap mata memandang.
    loading pun tiada masalah.. keep it up.. :)

    ReplyDelete
  24. Salam Mia, banyak kali jgk pcl masuk sini..dan ini kali berani tegur sebab diminta kan..
    1. Header kalau Mia letak gambar real lagi menarik..
    2. sidebar tu resize bg cun sikit ...bagi ruang pada bhg entri.
    3. yg lain2 ok, susunan widget pon dah cantik dah..

    www.nazlee.com

    ReplyDelete
  25. Assalamualaikum
    Teguran Fi :
    1. Header bolehlah lagi diperkemaskan, gunakn konsep yg kreatif dan org lain tak buat lgi :D
    2.Mungkin perlu menaiktarafkn lagi layout template blog ini
    3. Yang lain Sempoi!!!

    :)

    ReplyDelete
  26. Tak banyak nk komen
    1 - tukar supaya lebih menarik
    2 - blog yang bagus dan lebih bagus jika pindah ke Wordpress cepat2 :)

    ReplyDelete
  27. shark dtg dr segmen sama.

    bg shark blog kak mia dh ok dh nie.
    mungkin bahagian home,contact me,label tu kak mia ltak dalam kotak pink.
    lg menarik rasanyer.
    yang lain perfect :)

    ReplyDelete
  28. Salam Mia, Nor pun join segmen ni :).
    Komen daripada Nor :
    1. Blog boleh tengok di mobile.
    2. Penampilan di mobile tidak sama dengan desktop.
    3. Loading ok

    Selamat bersegmen :)

    ReplyDelete
  29. salam kak mia. rasa malu lak nak tegur blog kak mia. jst to fulfill the syarat. :)
    loading blog dah laju cuma muja nk suggest letkn kod busuk yang dah guna autoping sekarang. best sangat :D

    ReplyDelete
  30. tak ada nak komen sangat.

    loading laju, blog pun cantek. paling best..latar belakang warna pink. hehe..

    ReplyDelete
  31. Salam kenal Mia,
    Masuk jer blog Mia, terus nak senyum meleret bila baca senyum3X :)
    Mungkin mia boleh tambah kategori entri kat sebelah kanan page ni

    ReplyDelete
  32. Salam Sabtu dari jaakechik buat kak mia.

    jaa datang dari segmen yang sama jugak.

    komen jaa untuk blog ni :

    simple, kemas dan menarik. senang utk pembaca godek2/berlegar-legar dlm blog.
    plus lagi jaa suka blog yg simple yg xde kartun , dan bunga-bunga...hehehehe...

    ReplyDelete
  33. Salam Mia :)

    Saya join segmen ni juga.

    Comment saya,
    Blog Mia nampak cantik
    Cuma kat atas tu yg home, about me contact me mungkin perlu buat font besar sikit dan nampak separation yang lebih jelas

    Mungkin juga Mia boleh tambah kat tepi untuk hot entry atau latest entry supaya pelawat boleh tahu tentang entry2 lain

    ReplyDelete
  34. As salam kak mia,
    1st time singgah ni. Segan plak rasa...hihi

    1st impression,mmg terkejut dgn ranking alexa blog kak mia. Mmg meletop! Terbaiklah.

    Tema mmg dah ni. Seronok jugak dapat jenjalan blog tema girly. menarik.

    lain2, takde dah...moga terus sukses

    sekian, terima kasih =)

    ReplyDelete
  35. 1. PR cun
    2. Alexa mengancam
    3. Blog kemas.
    4. Header boleh dicunkan lagi. kasi lebih ump.

    ReplyDelete
  36. salam kak mia,

    sy pun kdg2 silent readr di sini...

    kalau dulu2 kak mia suka letak background gamabr daun2 kan... skrg plain je, rasanya lebih kemas kot ;)

    lain2 sy tak pandai nak tegur sgt.. nampak ok je ;)

    *jeles ranking alexa tuuu.... ;)

    ReplyDelete