Rambang Mata Nak Pilih Gambar

Monday, October 28, 2013

Rambang Mata Nak Pilih Gambar

Bukan senang nak update blog walaupun hanya satu entri jika rambang mata nak pilih gambar. Mia selalu alami keadaan ini bila ada banyak gambar yang diambil dan kemudian terkial-kial nak pilih gambar yang mana satu untuk dimasukkan ke dalam entri. Walaupun nampak macam remeh tapi pemilihan gambar yang cantik penting supaya entri nampak menarik.



Konon nak update cepat-cepat ke dalam blog tetapi jadi lambat disebabkan proses pemilihan gambar yang memakan masa. Hehehehe... Biasalah kan...

Selalunya Mia akan asingkan gambar-gambar yang berkaitan ke dalam satu folder dan kemudian pilih mana yang tidak perlu terus delete. Lama-lama, bilangan gambar tinggal sedikit dan boleh pilih yang paling cantik dan menarik.

Mia tetap akan update juga. Jangan risau. (^_^)

pernah alami tak... situasi yang macam ini?
posted from Bloggeroid

46 comments:

  1. cik nor pon sama macm kak mia..kna teliti dulu bru upload..:)

    ReplyDelete
  2. pemilihan gambar adalah stage yang lama, tetapi hasilnya akan membahagiakan kita

    ReplyDelete
  3. betul2..gambar memainkan peranan yg penting :D

    ReplyDelete
  4. selalu jugak jadi macam nie kak mia..dah terlalu banyak sangat gambar dlm phone..pastu sayang nak delete

    ReplyDelete
  5. Farah kalau pilih gambar nak upload kat entri mesti makan masa lama kak mia... hu hu hu...

    ReplyDelete
  6. samalah kita kak. kalau boleh semua gambar nak masuk

    ReplyDelete
  7. Blog saya...pemilihan gambar amat penting. Ianya memang memakan masa yang lama utk mendapatkan yg sesuai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yuppp bin muhammad... setiap entri banyak gambar tu... mia tengok..

      Delete
  8. betul takut gambar yang kita main letak tu je jadi bahan kontroversi lak kan...

    ReplyDelete
  9. detailnye kak mia ni. hehe.. bagusnye. tapi betul juga. gambar memainkan peranan penting

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekali sekala detail apa salahnya... hihihi

      Delete
  10. Sama situasi ni mcm kak mia. Solehah pn sll jdi cmni. Kdg2 tu bkn sekadar gambar jep, tapi pemilihan ayat entry yang terbaik buatkan solehah pening kepala. Maklumlah Solehah punya entri guna bahasa yang boleh dikatakan baku. Susunan ayat yang memeningkan kepala Solehah, terutama kalau buat entri dalam Bahasa Inggeris.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la solehah... kalau bahasa inggeris kena lebih teliti...

      Delete
  11. Same.. klu ada bnyk gmbr yg hmpir sama possingnya, xtahu nk pilih yg mn 1 terbaik

    ReplyDelete
  12. hihi. same. rasanya semua terjadi pada semua blogger kan :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yuppp... rasanya memang semua blogger alami yang sama...

      Delete
  13. sure ....akak mesti pilih gambar yang terbaik.....!

    ReplyDelete
  14. Akak kalau gi bercuti atau pergi majlis tertentu memang akan pening pilih gambar.

    ReplyDelete
  15. Mmg bluur nk pilih mana tp kalo suami yg buat entry, hentam letak pict je mana yg dia suka.. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo... suami tolong update kan ya.... pecah rahsia..

      Delete
  16. Replies
    1. tapi tak boleh.... kena pilih juga... huhuhu

      Delete
  17. samelah ngan saya ni kak. biasenya, tulis entri lu bagi abis then baru pilih gambar. Kalau pilih gambar dulu memang tertangguh la menulih entri. Utamakan mana yg perlu dulu..hi..hi..

    ReplyDelete
  18. jrang update gmbr peribadi... tpi mmg akn edit dulu sblum upload..,

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh... ni mesti suka bab touch up gambar ni...

      Delete
  19. fae kurang bergambar sekarang. busy layan assignment drp layan camera huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo takpe fae... good luck untuk assignment..

      Delete
  20. pernahh.. kalau boleh semua gambar nak letak. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua... panjang berjela entri tu nanti... huhuhu

      Delete
    2. tau takpe kak.. tak pasal2 muntah pulak org tengok byk sgt gambar.. haha

      Delete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.