Perancangan Aktiviti Blog Untuk Tahun 2014

Friday, December 13, 2013

Perancangan Aktiviti Blog Untuk Tahun 2014


Wahhh... macam best je kan? Itulah, sekarang ini dah dekat hujung tahun 2013. Alhamdulillah banyak aktiviti blog sepanjang tahun ini telah berjaya dilaksanakan.

Mia cuma nak maklumkan perancangan aktiviti untuk blog ini pada tahun 2014...
  1. Segmen Bloglist - setiap 2 bulan
  2. Statistik Perasaan Pengunjung - 3 kali setahun
  3. Segmen Nak URL Blog - setiap bulan
  4. Pengambilan Protege ke 3 dan ke 4 (yang menggunakan ___.blogspot.com dan kurang daripada 2,000 followers)
  5. Giveaway - 2 atau 3 kali setahun (akan buat pencarian sponsor)
  6. Carta Pengkomen Tegar - bulanan dan tahunan
Nampaknya itu sahaja aktiviti yang Mia dah rancang nak buat untuk tahun depan. Mungkin akan ada aktiviti lain, mana tahu.. kot-kot baru tergerak hati nak buat.

Sekiranya ada cadangan lain, janganlah malu-malu untuk utarakan dalam ruangan komen entri ini. Terima kasih ya..

setuju tak?

38 comments:

  1. bagusnya Mia. saya sibuk buat perancangan untuk mengajar aje. untuk blog buat biasa2 aje..hihi

    ReplyDelete
  2. wahh...dah ade perancangan....
    semoga terus success kak mia :)

    ReplyDelete
  3. wah..dah ada plan untuk 2014 ye kak...tahniah

    ReplyDelete
  4. wah baguslah racangan kak mia.. nanti bolehlah join segmen yg kak mia bt.. hihiihi

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum mia...bagusnya siap ada plan utk tahun depan...:)

    ReplyDelete
  6. Nak jadi protege Mia Liana pleaseee ;)

    ReplyDelete
  7. Tak sabar nak tunggu siapa protege Kak Mia yang seterusnya..

    ReplyDelete
  8. harap kita boleh jadi protege akk yg ke-3 atau ke-4. Hikss, semoga perancangan akak berjaya

    ReplyDelete
  9. Inilah contoh terbaik blogger berjaya...Ada plan untuk masa depan. Semoga segalanya berjalan lancar...

    ReplyDelete
  10. Wah, perancangan yang sangat baik. Saya tak pernah terfikir pun. satu idea yang sangat menarik. All the best! =D

    ReplyDelete
  11. wah bestnya.. kalau nk cari sponsor nina nk join skali

    ReplyDelete
  12. semoga semuanya berjaya dilaksanakan dengan lancar.. :)

    ReplyDelete
  13. wahh, awal2 lagi kak mia dah rancang. bagusnya :)

    ReplyDelete
  14. Wahhh.. Bagus ada perancangan.. Semoga semuanya berjalan lancar...

    ReplyDelete
  15. wahh...dah ada perancangan...hehe...hooorey!

    ReplyDelete
  16. bagus nie..good planning..sy terus dapat idea nak buat apa utk tahun hadapan..terima kasih kak, berkongsi idea planning... ;-)

    ReplyDelete
  17. wah akak...sy nak jadi protege....tunjuk ajarku sifu..hehehehe...bestnya ada perancangan utk blog..

    ReplyDelete
  18. pergh.. siap ada perancangan... sy dok terpikir2 gak tadi... tapi kena tgk dulu rutin thn depan gane... dah bertmbh lagi sorg ahli klrga, pasti masa ke blog dh kurg kot...

    ReplyDelete
  19. Waaaaaahhhhhhhhhh!!!!!! Harap2 Abak tak terlepas nanti..InsyaAllah...

    ReplyDelete
  20. wah bagus2 kak mia dah siap2 ada perancangan dan siap2 dah nak ada protege ke 3- dan ke-4 ni, bermakna... eraz dan farah bakal ada junior lah ni...ihikss... all the best kepada mereka2 yang nak menjadi protege mialiana.com...

    ReplyDelete
  21. wah...siap ada perancangan lagi.....planning yang bagus....

    ReplyDelete
  22. Semoga segalanya dipermudahkan & berjalan dgn lancar.. aamiin.

    ReplyDelete
  23. Terbaik la ,..moga dpt drealisasi,n dgn jyanya,..amin amin

    ReplyDelete
  24. semoga urusan berjalan lancar hendaknyer

    ReplyDelete
  25. calon protage camner kak mia?????? hehehe nak jadi calon kak mia tapi xleh bagi komitmen cuz kerja x menentu....

    ReplyDelete
  26. Salam Mia..
    Awesome!
    I like your very smart planning..
    Well done ye Mia..

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.