February 2013 - Mia Liana

Thursday, February 28, 2013

Pale Violet Red Color Penyeri Blog

2/28/2013 10:23:00 PM 74 Comments

Dah tiba masanya Mia menukar wajah blog ini. Nak bagi nafas baru walaupun hanya tukar warna. Tidak berani Mia nak tukar template blog lain, takut tiba-tiba blog menjadi berat pula. 

Pilihan warna kali ini Pale Violet Red2 dengan kod #E56E94. Nampak berseri, tak? Bila sekali imbas nampak macam warna pink, bukan?

Pale Violet Red2

Kemudian, bila telah diaplikasikan ke dalam blog. Rasanya jauh beza benar dengan warna pink kelabu sebelum ini. Kali ini nampak lebih menarik dan menyerlah.

klik pada gambar untuk besarkan

Harap anda semua suka dengan perubahan yang Mia buat ini. Semoga menaikkan mood anda agar lebih ceria bila berkunjung ke blog ini.

penukaran wajah blog kali yang ke 26... terima kasih pada Suami Mia, Cik Lily Putih, Eraz, Shida dan Eca yang membantu memberikan idea dan pandangan...

Pemenang Segmen Bloglist 12 Jam Oleh Mialiana.com

2/28/2013 12:01:00 AM 92 Comments

Wahhhh.... jenuh juga Mia spot check semua blog peserta segmen. Belek punya belek nampaknya ada 18 blog yang terpilih. Tahniah kepada semua pemenang yang berjaya masuk ke bloglist Mia sehinggalah ke pencarian seterusnya kemungkinan besar pada pertengahan tahun 2013.
  1. http://www.bicaramakdara.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  2. http://www.erazfadli.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  3. http://www.kisahemasputih.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  4. http://www.timizero.my/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  5. http://babyaimacomel.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  6. http://mardiyanhani.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12jam-mia-lianacom.html
  7. http://www.pakciklie.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  8. http://hanidamoss.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  9. http://www.araublogger.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  10. http://zamani84.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  11. http://www.opzzpinky.my/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  12. http://www.mayesa-jcb.my/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  13. http://furrasbubblynotes.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  14. http://www.paly.my/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  15. http://www.ainizakaria.my/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  16. http://sayaabel.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  17. http://idazaidi.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  18. http://seneoritabaharin.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
Diharap semua pemenang dapat memasukkan blog Mia ke dalam bloglist masing-masing. Semoga hubungan kita akan lebih akrab selepas ini. 

Kepada yang tidak berjaya, diharap jangan berkecil hati. Mana tahu mungkin akan berjaya di pencarian seterusnya.

Terima kasih kepada semua yang sudi support segmen pendek 12 jam ini yang telah mendapat sambutan memberansangkan dan juga percubaan pertama Mia membuat segmen secara copy & paste.

dah spot check habis-habisan...

Wednesday, February 27, 2013

Selesai Spot Check Blog Peserta Segmen Bloglist 12 Jam

2/27/2013 05:00:00 PM 66 Comments
Selesai Spot Check Blog Peserta Segmen Bloglist 12 Jam

Fiuhhh... selesai sudah aktiviti spot check semua 74 blog peserta segmen. Naik berpinar mata ini. Macam-macam jenis blog, ada yang ringan, ada yang berat, ada yang berwarna-warni, ada yang lembut dan ada yang berbunyi..

Mia check kekerapan entri dalam sebulan. Tengok kebanyakan entri berkaitan apa... Kenali siapa peserta segmen sebenarnya. Semua blog memang ada kelebihannya tersendiri.

Pemilihan telah dibuat dan nampaknya ada 18 blog yang dipilih. Nak tahu siapa yang terpilih, nantikan entri pengumuman pemenang esok pada 12.01 pagi 28 Februari 2013.

Sebenarnya Mia nak buat entri autopost untuk pengumuman pemenang tapi terpublish tadi pula. Punyalah excited sampai terlupa nak set tarikh dan masa. Minta maaf ya... kalau ada yang dah ternampak tu, senyap-senyaplah dulu ya...

GIVEAWAY : Gempak Bersama Nazlyizan

2/27/2013 04:09:00 PM 40 Comments


GA seterusnya yang Mia nak join datangnya dari blogger Yana. Gempaknya. Mia join untuk support Yana. GA ini akan tutup pada 20/3/2013.

Mia nak tag Eraz, Mama Maszull dan Sally. Kalau sempat join lah ya...

Hadiah yang menanti pemenang :-
  1. 3 pemenang utama - keychain hp love + sepasang brooch + keychain dari cameron
  2. 4 pemenang sampingan - sepasang brooch + keychain dari cameron
  3. 13 pemenang saguhati - belian 3 - 5 barang di Nazlyizan Craft [ free postage ] + keychain dari cameron
  4. 4 pemenang top referrer - belian 3 - 5 barang di Nazlyizan Craft [ free postage ] + Hadiah misteri 
tengah mood join Giveaway...

ARWENDANISH GIVEAWAY -FM AUSSIE-

2/27/2013 12:43:00 PM 37 Comments


Terima kasih pada blogger EL yang sudi ajak Mia join GA ni. Tarikh tutup GA ni pada hari esok. Kalau ada sesiapa yang berminat nak join GA simple ni, sila klik banner di atas.

Syarat2:

1) Dialu-alukan menjadi follower blog ni. Tiada paksaan :)
2) Buat 1 entry tentang giveaway ini
3) Tinggalkan comment di sini beserta dengan link entry anda
4) 5 Pemenang akan memenangi FM Aussie melalui random.com
5) Tarikh tutup penyertaan 28/2/13 jam 11.59malam

Join jangan tak join...

Tuesday, February 26, 2013

Air Vico Panas

2/26/2013 01:08:00 PM 76 Comments



Mia sekarang sedang menikmati air vico panas. Rasa segar betul. Baiknya hati Kak Aida tolong buatkan air ini untuk Mia. Terharunya. Sukanya bila ada kawan yang ambil berat tentang kita.

Maklumlah baru hari ni jumpa dan dapat berborak sama. Masing-masing sibuk dengan kursus yang berlainan minggu lepas.

sahabat sejati sukar dicari...

Published with Blogger-droid v2.0.6

Segmen Blogwalking oleh Eraz Fadli

2/26/2013 09:33:00 AM 112 Comments

Eraz Fadli mengajak semua blogger untuk join Segmen Blogwalking oleh Eraz Fadli.. Segmen yang sangat simple dan insyaallah akan memberi manfaat kepada semua.. Segmen ini bermula pukul 8.30 pagi hingga 11.59 malam ini sahaja.. Top Refferal akan mendapat sesuatu daripada Eraz Fadli.. 

Syarat : -
  1. Follow blog Eraz Fadli , dan like Page E'raz Fadli..
  2. Buat tajuk entri Segmen Blogwalking oleh Eraz Fadli..
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish entri..
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen..

# Senang.. Idea cara yang simple dan mudah ini Eraz Fadli kreditkan kepada blogger Mia Liana.. 

 Terharunya Mia bila Eraz kreditkan segmen ini kepada Mia. Terima kasih ya Eraz. Inovasi baru dalam bersegmen, jom join segmen Eraz beramai-ramai.....

Sesi Online Bersama Protege

2/26/2013 01:43:00 AM 52 Comments

Sesi Online Bersama Protege

Mia baru sahaja selesai sesi pelajaran online dengan Protege Mia dari jam 11.15 malam tadi sehinggalah pukul 1.00 pagi. Sekarang Protege berada di Stage 2 di mana ianya melibatkan coding dan blog layout. Stage 1 telah selesai dengan jayanya.

Stage 2 pun dah nak hampir selesai juga. Rasanya Stage 2 inilah bahagian yang agak susah sedikit untuk Protege memandangkan Protege kurang pengetahuan dalam bidang coding. Namun begitu, Mia ucapkan tahniah sebab berjaya belajar dan berusaha untuk mencuba. Pendek kata, banyak dah berubah sekarang daripada yang asal. Widget-widget yang tidak perlu telah dibuang. Tinggal ada sedikit lagi touch up dan untuk kuruskan blog. Berat blog Protege masih lagi tidak mencapai tahap yang diinginkan. Ada lagi coding yang perlu dibuang.

Setiap hari ada sahaja assignment yang Mia berikan pada Protege. Protege kena cuba buat dahulu. Bila tidak berjaya, barulah sebelah malam Mia akan bantu. Semua usaha datang daripada Protege. Kalau Protege tidak bersungguh, memang lambatlah siap. Hari ini genaplah 21 hari, Mia mendidik Protege. Kini ranking Alexa blog Protege sudah berada di bawah 180,000 dan Alexa Malaysia di bawah 1000.

Syukur... semuanya berjalan lancar seperti yang dirancangkan...

belum terfikir lagi nak tambah Protege kedua...

Monday, February 25, 2013

Mesyuarat Satu Hari

2/25/2013 01:59:00 PM 60 Comments

Mentang-mentang dah lama tak naik pejabat. Seminggu berkursus pada minggu lepas. Hari ini bila naik sahaja. Ada 3 mesyuarat. Mesyuarat pagi dengan Ketua Pengarah, mesyuarat web layout dengan vendor pembangun laman web dan sebelah petang pula mesyuarat bajet pengurusan 2014.

Hari ini bos Mia ada mesyuarat kat Kementerian (MOA) di Putrajaya. Itu pasal kena wakilkan ni. Satu hari duduk kat atas kerusi. Dah tanggungjawab...

update blog dengan kadar cepat dan simple...

Topap Giveaway By Cik Yaya

2/25/2013 06:35:00 AM 47 Comments


Pagi-pagi lagi Mia nak join segmen. Sempat lagi nak join ni. Mia nak tag Eraz dan Remy. Kalau sempat, buatlah ya....

Syarat-syaratnya
  1. mestilah seorang pengguna maxis dan celcom ( digi n lain-lain tak boleh k)
  2. seorang blogger
  3. wajib follow blog yaya ( so u all tau latest update yaya)
  4. follow ni pulak kraf yaya *wajib
  5. like SINI dan SINI *ni pun wajib..nanti yaya cek tau..
  6. buat satu entri bertajuk "Topap giveaway by cik yaya"
  7. tag 2 orang blogger yang lain ( pastikan diorang tahu k)
  8. then tinggalkan link u all dekat komen entri ni je k..
  9. tarikh tutup penyertaan 28 FEBRUARI 2013 JAM 12.00 AM
mari bersegmen...

Sunday, February 24, 2013

Chicken Chop vs Fish And Chips

2/24/2013 10:20:00 PM 52 Comments
Chicken Chop vs Fish And Chips



Menu makan malam kami tadi lepas jam 8.00 malam di pusat membeli-belah U Mall sebelum membeli barang keperluan di Giant.

Suami Mia memang suka sangat chicken chop (RM 7.00) dan Mia pula makan fish and chips (RM 8.00). Kami makan di kawasan food court.

Isi perut dahulu barulah senang nak beli barang. Cuma beli barang dapur sahaja tadi. Penuhkan peti sejuk untuk stok minggu ini.

masih kenyang sampai sekarang....
Published with Blogger-droid v2.0.6

Misi Bloglist By Cik Zara

2/24/2013 03:31:00 PM 46 Comments

Masih dalam mood bersegmen hari ini. Kali ini, Mia join segmen Cik Zara ni. Tarikh tutupnya lama lagi iaitu pada 15 Mac 2013. Nak juga duduk dalam bloglist Cik Zara. Mia nak tag Ibu Berbicara dan Mama Maszull.

Syarat Penyertaan 
  1. Follow blog Cik Zara
  2. Like Page BlueYarnCrafting
  3. Buat satu entry "Misi Bloglist By Cik Zara" 
  4. Letak banner diatas dan link kan pada entry ini sahaja
  5. Tag dua orang rakan blogger anda dan pastikan mereka tahu
  6. Copy paste link entry anda pada ruangan comment entry ini
jom join dan klik pada banner untuk join...

SEGMEN FATIN FARHANAH MENCARI BLOGLIST MARCH

2/24/2013 03:14:00 PM 25 Comments


Mia nak join segmen Fatin ni. Sempat lagi join. Akan tamat pada 11.59 malam ni. Kepada blogger lain yang berminat, bolehlah join sama..


SYARAT-SYARAT:

1) Wajib Follow blog ni, sunat Follow blog tu. 
2) Wujudkan 1 entry yang ber-titlekan SEGMEN FATIN FARHANAH MENCARI BLOGLIST MARCH. 
3) Letakkan banner kat atas ni dalam entry korang.
4) Backlink kan ke entry ini.
5) Dah siap? Tinggal kan LINK ENTRY anda di kotak komen di bawah ini:) 
6) Senarai bloglist akan di-update sejurus segmen ni tamat jadi boleh la korang berkunjung dan follow blog lain jugak selain I menambah koleksi bloglist I yang baru 1 tu :)

TAMAT:
24 Februari 2013
( 11.59 PM )

misi support blogger lain...

Berakhirnya Segmen Bloglist 12 Jam Oleh Mialiana.com

2/24/2013 09:17:00 AM 60 Comments


Alhamdulillah... syukur sangat Mia. Segmen Bloglist 12 Jam yang Mia adakan bermula 12.01 tengahari semalam sehingga 11.59 malam tadi telah pun berjaya mendapat sambutan yang menggalakkan. Terima kasih ya...

Ramainya yang join segmen ini. Segmen yang copy dan paste coding entri ini rupanya menarik minat ramai blogger di luar sana. Kiranya Mia ni, pencetus inovasi baru dalam bersegmen. Memang Mia dah siapkan coding entri penyertaan terlebih dahulu bagi memudahkan peserta segmen membuat entri. Lagipun segmen ini hanya dalam tempoh 12 jam, tercetuslah idea nak buat coding entri. Senang dan mudah bukan? Tidak sampai 1 minit entri penyertaan dah siap. Teringin juga nak tanya... suka tak kalau join segmen yang macam ni?

Sebanyak 74 penyertaan yang Mia terima semalam dengan 1 penyertaan yang tidak lengkap. Sila semak senarai peserta segmen di SINI. Jika tiada dalam senarai, sila maklumkan pada Mia.

Mia bercadang untuk melengkapkan senarai blog dalam bloglist Mia paling maksimum 25 blog sahaja. Jadi mungkin akan ada lebih 15 blog untuk pemilihan nanti. Sebelum itu, izinkan Mia untuk membelek-belek blog peserta segmen supaya dapat membuat pemilihan yang tepat dalam beberapa hari ini. Sambil-sambil itu, silakan blogwalking dan berkenalan sesama peserta segmen.

Keputusan akan diumumkan pada 28 Februari 2013 dan diharap anda semua akan bersabar ya...

mood suka...

Saturday, February 23, 2013

Segmen Bloglist 12 Jam Oleh Mialiana.com

2/23/2013 12:01:00 PM 118 Comments


TAMAT

Pencarian bloglist Mia bermula tepat jam 12.01 tengahari dan akan berakhir jam 11.59 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen Bloglist 12 Jam Oleh Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen ini.


Coding entri :




Cara nak paste coding entri :
klik pada gambar untuk besarkan


Senang dan mudah bukan?

15 blog yang bertuah akan dipilih oleh Mia Liana sendiri dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...



Senarai Peserta Segmen
  1. http://suzlinazreena.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  2. http://www.paly.my/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  3. http://furrasbubblynotes.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  4. http://www.ainizakaria.my/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  5. http://misteriomuchacha.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  6. http://dyshasahhir.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  7. http://arazua.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  8. http://neynaproperty.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  9. http://ceriterahmad.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  10. http://www.erazfadli.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  11. http://www.nabeelstories.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  12. http://akuwanblur90.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  13. http://mimbarhatiku.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom_23.html
  14. http://jiesusanos.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  15. http://babyaimacomel.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  16. http://www.sigadismerah.my/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  17. http://ilusi-fantasidunia.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  18. http://ccicutedollylicious.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  19. http://www.kisahemasputih.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  20. http://saiafera.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  21. http://mardiyanhani.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12jam-mia-lianacom.html
  22. http://itsmetira.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  23. http://www.mysyah-holiday.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  24. http://diarijejakahangat1.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  25. http://nshsmirotic-bouncet.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  26. http://ainimrashihah.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  27. http://www.arifstory.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  28. http://diarikuwaniesyazwani.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  29. http://lynnmunir.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  30. http://seneoritabaharin.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  31. http://idazaidi.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  32. http://damnright-welcomestalker.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  33. http://chocalatejannah.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  34. http://hanidamoss.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  35. http://www.pakciklie.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  36. http://sibodohjangankacau.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  37. http://umikasum.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  38. http://terengganumyheritage.blogspot.com/2013/02/program-segmen-bloglist-12-jam-oleh.html
  39. http://mylifeisalwayssimple.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  40. http://chocolatesunshinedanbo.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  41. http://www.anisempoi.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  42. http://www.ieyzartdsyahieyr92.my/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  43. http://www.miramashimaaru.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  44. http://sayaabel.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  45. http://violetungupurple89.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  46. http://zamani84.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  47. http://schaazman.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  48. http://sherlyanna-angiela.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  49. http://mulan-sahbanu.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  50. http://puangojes.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  51. http://www.opzzpinky.my/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  52. http://hairuliza-anakku.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  53. http://akubapak.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  54. http://www.ayuinsyirah.my/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  55. http://www.duniabawahtempurung.my/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  56. http://sweet7cupcakes.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  57. http://www.timizero.my/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  58. http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  59. http://nurhanim-ehier.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  60. http://www.lokmanramli.my/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  61. http://remyhazza-satuperjalanan.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  62. http://mayesa-jcb.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  63. http://sambalkicap-sirna.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  64. http://uaredifferent.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  65. http://www.liyanaerythrina.my/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  66. http://www.akupenghibur.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  67. http://www.bicaramakdara.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  68. http://duniaimpianfatin.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  69. http://farispunyabelog.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  70. http://relakssminda.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  71. http://illafira.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  72. http://coklatcolour5006.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialiana.html
  73. http://www.araublogger.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html
  74. http://hasnah60.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-12-jam-oleh-mialianacom.html

Tiada Air Di Rumah

2/23/2013 08:54:00 AM 56 Comments

Balik-balik sahaja rumah semalam, seperti biasa mestilah akan buka air. Opppppsss! Air tiada lah pula. Bekalan air ditutup sementara di kawasan rumah Mia ni. Tidak ada notis pun dikeluarkan sebelum ini oleh Syarikat Air Johor. Suami Mia pun terkejut juga. Sebelum ini ada notis yang dimasukkan ke dalam peti surat. Dapat juga buat persediaan bila tiada air.

Hmm... Langsung setitik air pun tidak keluar. Oh! Gawat ni. Nasib baik ada simpanan air dalam tong air yang besar kat belakang rumah, lantas kami cepat-cepat  masukkan ke dalam bilik air. Baju kotor Mia punyalah banyak sebab seminggu berkursus.

air mula keluar sedikit pagi ni

sambil-sambil tadah air ni... sempat juga update blog...

DON’T LOSE IT ALL. TIME TO GET DATA | PHASE 3

2/23/2013 08:16:00 AM 31 Comments

DON’T LOSE IT ALL. TIME TO GET DATA | PHASE 3

Nick telah pun berjanji dengan Amy tetapi tiba-tiba telah menghilangkan diri. Amy telah cuba bertahan seberapa lama yang boleh untuk menunggu Nick kembali dan kemudian ada Joe. Tetapi sekarang Nick telah kembali. Adakah ini akhirnya?

Xpax Don't Lose It All - Episode 3


Terlepas cerita Amy, Nick dan Joe sepenuhnya?

Xpax Don't Lose It All - Episode 1
Eh! Apa yang sudah berlaku? 
Pada mulanya mereka gembira dan bahagia. 
Tetapi bila sudah berjauhan, hubungan menjadi terbatas. 
Hanya bergantung kepada laman sosial untuk bertanya khabar. 

Xpax Don't Lose It All - Episode 2
Kesiannya Nick. Sedang mengingati kembali kisah lama.
Sementara itu, Amy pun semakin mesra dengan Joe.

Selepas kita tonton semua video di atas  tentang hubungan jarak jauh yang panjang antara Amy dengan Nick dan juga cinta Joe terhadap Amy, jelas membuktikan bahawa menjaga perhubungan jarak jauh begitu penting. Harus tabah menghadapi rintangan dan halangan jika ingin terus mengekalkan hubungan jarak jauh ini.

Begitu besarnya nilai hubungan itu walaupun sekadar melihat sebentar di wall Facebook orang kesayangan anda atau pun tweet terkini anda boleh mengubah segalanya. Kini, pentingnya pelan data untuk sentiasa berhubung dengan yang tersayang dan mengekalkan hubungan yang menakjubkan ini. Jadi dail * 128 #, pilih pakej dan mendapatkan pelan data sekarang!


Kongsikan pandangan atau pendapat anda tentang ini di 

Perkongsian Daripada Mia


wall Fb

Mia selalunya akan kongsikan di dalam facebook, twitter dan blog kisah Mia bila outstation. Minggu ini memang sibuk dengan 2 kursus yang dihadiri. Suami Mia dan Sofea boleh lihat perkembangan / aktiviti Mia melalui facebook dan blog.

entri di blog

Pentingnya bagi Mia untuk ada pelan data yang meliputi rangkaian yang luas dan boleh digunakan di mana-mana. Senang Mia nak update facebook dan blog.



Langkah seterusnya? 
Kini pelan data adalah keperluan untuk kita semua berhubung. Hanya perlu dail *128# untuk melanggani mana-mana pakej pilihan. Untuk keterangan lanjut, sila layari http://www.xpax.com.my/c1.php

p/s : entri sticky post ini dimasukkan pada 8.16 pagi 22 Februari 2013

Friday, February 22, 2013

Karaoke Di Orange Box Corus Paradise Resort

2/22/2013 08:07:00 PM 47 Comments
Karaoke Di Orange Box Corus Paradise Resort

Malam tadi selepas selesai Majlis Penutup Bengkel Pemurnian Pelan Strategik, Mia dengan 4 orang rakan sekerja yang juga kaki karaoke cepat-cepat pergi ke Orange Box yang berada di bangunan lain yang bersebelahan dengan tempat letak kereta. 

Kami serba biru sebab tema majlis penutup tersebut memang bertemakan warna biru. Sampai sana sahaja pukul 10.30 malam. Untuk standard room harganya RM 20.00 sejam. Kami karaoke sehingga 12.00 malam dan dikenakan bayaran sebanyak RM 30.00. Orange Box tutup jam 12.00 tengah malam.

Seronok betul kami karaoke. Macam-macam lagu kami pilih. Hilang segala stres. Mood ceria.

geng suara emas

Mia dengan Syirah

Lela dengan Aini

Aini

Hajar

 
lagu Sempurna

pilih lagu

Bilik karaoke besar dan kami rasa sungguh selesa. Happpy hour (^_^)

geng suara emas yang sporting habis...