Berdoa... Berusaha...

Thursday, January 9, 2014

Berdoa... Berusaha...

Pernah tak sesekali kita rasa putus asa, berhenti berharap dan terus berhenti dari melakukan sesuatu pekerjaan yang kita rasa tidak akan dapat hasilnya....

Di sini Mia kongsikan madah yang bersesuaian sebagai peniup semangat buat kita semua...

Sumber gambar : SINI

Selalu ada harapan
bagi mereka yang berdoa

Selalu ada jalan
bagi mereka yang berusaha

Berdoa dan berusaha.... jangan mudah menyerah kalah. Nescaya akan ada sinar harapan menanti di penghujung jalan...

sekadar selingan di malam hari...

42 comments:

  1. doa senjata setiap muslim.rugi kalau muslim mana tak ambil peluang ni

    ReplyDelete
  2. kekuatan sebuah doa dan habuan bagi mereka yang bersabar adalah nikmat tak berpenghujung :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tersangat lah nikmatnya... tq ya nur shafiq..

      Delete
  3. tiada kejayaan tanpa berusaha. tiada berkat daripada kejayaan jika tidak bersyukur dan berdoa. tanpa agama umpama mati. :)

    ReplyDelete
  4. terima kasih untuk madah nya kak Mia..sangat tepat :) lebih lebih lagi untuk saya yg baru start untuk business online..walaupun kurang lagi mendapat sambutan..inshaa Allah saya kan terus berdoa dan berusaha..doakan saya juga ye kak Mia ;')

    ReplyDelete
    Replies
    1. baiklah.. kak mia doakan arifah semoga berjaya dalam business online... ;)

      Delete
  5. InshaAllah kak mia..skrg nie tgh brusaha nak majukan diri

    ReplyDelete
  6. InshaAllah.kita dan berusaha dan berdoa moga Allah murahkan rezeki kita :) aminnn

    ReplyDelete
  7. Itulah yang sebaik-baik dan semolek-moleknya :). Salam jumaat sis :)

    ReplyDelete
  8. Betul tu.. semoga sentiasa dibawah bimbingan & pertolongan Allah swt.. aamiin.

    ReplyDelete
  9. berdoa adalah jalan yang terakhir.....

    ReplyDelete
  10. usaha tangga kejayaan... ( dulu ada di cat slogan ini kat tepi dinding sekolah saya..)

    ReplyDelete
  11. yang penting jangan berputus asa untuk terus berdoa dan berusaha.. terima kasih kak mia.. :D

    ReplyDelete
  12. Betul tu.. yg penting jgn cepat menyerah :)

    ReplyDelete
  13. dulu muda2 ada rasa camtu... tapi skang ni dah tua, dah matang..... doa tu senjata org mukmin...

    ReplyDelete
  14. ya setuju. kena seiringan
    D.U.I.T
    O S K A
    A A H W
    H T A
    A I K
    A
    L

    ReplyDelete
  15. pernah! huhuhu

    thanks for sharing kak mia

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.