Thread Is Detected!

Tuesday, January 14, 2014

Thread Is Detected!


Tup-tup pagi ini ada dapat notification, "Thread Is Detected!" di handphone terus klik nak tahu aplikasi android mana yang ada masalah. Gawat sekejap.


Rupanya Camera360 telah dikenalpasti sebagai Malware. Tanpa berlengah lagi, sepantas kilat Mia Uninstall untuk buang aplikasi tersebut sebelum parah. Lagipun dah lama sangat tak guna Camera360 ini. Hmmm... tak rugi apa kalau buang...

sayang sangat kat handphone ini, Samsung Galaxy Note 3...

36 comments:

  1. tak rugi pun..hehe

    salam maulidur rasul :)

    ReplyDelete
  2. Wah note 3 tu. Ish buang je kak mia heheheh byk lagi apps lain kan hehe.
    Takut lah malware ni. Haih. Kenapa lah virus wujud T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah..... buang je. malware ni merbahaya juga...

      Delete
  3. harus kena buang...sebelum melarat kan kak..
    Allahumma salli ‘ala Muhammad wa Ali Muhammad ..
    salam Maulidur Rasul 1435H

    ReplyDelete
  4. kena buang tu..nanti habis tak boleh guna dah smartphone.

    ReplyDelete
  5. Mmg x install byk apps.. Sbb kdg2 x slmt...

    ReplyDelete
  6. thread ye kak?tak pernah pulak jadi kat ni.langkah bagus berjaga² dari phone rosak kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. yupp fizah... ancaman kepada handphone kak mia ni...

      Delete
  7. oh ye ker....hphone akak belum pernah kena lagi....kena berhati-hati nie....

    ReplyDelete
  8. Memang kena cept2 buang. Kadang2 sebab satu app pun boleh binasa semuanya..

    ReplyDelete
  9. salam maulidur rasul ..

    dan selamat bercuti.. :)

    ReplyDelete
  10. Salam Maulidul Rasul Mia Liana..
    perkongsian yg baik ni mia,bole jadikan panduan jika terkena malware :)
    thanks..

    ReplyDelete
  11. Tak sangka CAMERA 360 yang dipuja-puja budak2 zaman sekarang ni dah ada malware . Huhu, tak pernah install benda alah ni. Instagram dah cukup :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. nampaknya dah takleh pakai apps tu lagi la...

      Delete
  12. Klu tak buang lagi merugikan.. selamat menyambut Maulidurrasul.. :)

    ReplyDelete
  13. download apps lain pula kak utk camera.. :-)

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.