Update Blog Macam Update Facebook

Tuesday, January 14, 2014

Update Blog Macam Update Facebook


Aduiii... naik tersedak telan air liur bila ada yang cakap... update blog senang saja macam update facebook. Mahunya.... Mentang-mentang sekarang ini semuanya dah naik, ramai yang cuba bidang blog untuk jana pendapatan sampingan. Boleh pula buat andaian yang macam ini.

Bukan senang ya... blog tidak sama dengan facebook. Cubalah buat satu blog dan update lah macam update facebook. Boleh ke.. tidak? Jenuh nak cari idea, nak mengarang lagi, nak cari gambar lagi...

Terlalu banyak bezanya antara blog dan facebook... cubalah fikir dan bayangkan...

Bukalah mata.... blog terlalu luas dan besar capaiannya, seluasnya internet.... juga terdedah kepada segala risiko... Sekadar pendapat dari Mia... 

 boleh pengsan macam ni...

75 comments:

  1. reti bercakap, boleh la.. cuba try setahun.. dan biar stiap yang ditulis dapat tarik minat pembaca.. hmm

    Contest SEO Car Stickers Malaysia

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.... bab tarik pembaca tu yang payah skit...

      Delete
  2. Betul tu sis..saya dah berkecimpung dalam dunia blog ni sejak tahun 2010..entah berapa banyak blog yang saya ada..hahak..blogging memang susah...!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh... hebat tu, ada banyak blog... thanks...

      Delete
  3. Betul tu kak..
    Banyak kena fikir sebelum nak publish entry/ update blog..

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh botak kepala... huhuhu... dok memikir je...

      Delete
  4. betul tu kak.bukan senang.idea kena banyak.kalo x,kelaut.

    ReplyDelete
  5. banyak mata yang melihat banyak telinga yang mendengar bila kita mengeluarkan sesuatu entry......

    ReplyDelete
  6. mmg susah la nak update blog ni lagi2 blogger baru macam saya ni..tak mampu nak update selalu..

    ReplyDelete
  7. setiap yg dipublish ada risikonya..bkn senang and semudah abc..huhu

    ReplyDelete
  8. betul tu kak, bukan senang nak update blog main update macam tu je..

    ReplyDelete
  9. Ishh . Takdelah senang sangat nk update blog kalau tak blog saya takkan dipenuhi dgn giveaway je :3

    ReplyDelete
  10. Betul tu Mia. Kandungan dan bahasa dlm blog lebih bersifat formal. At least setiap entri ada intro, isi dan penutup.

    ReplyDelete
  11. Betul tu Kak... lain sngat... In Shaa Allah,inilah medium dakwah dan bkongsi ilmu

    ReplyDelete
  12. kalau update blog macam facebook, boleh lah up kan 7-8 entri sehari....hehehehe

    ReplyDelete
  13. Org yg ada blog sahaja yg tahu betapa blog nie tidak semudah yg kita sangka...

    ReplyDelete
  14. betul tu... kadang-kadang idea tu ada, tapi nak 'transfer' idea dari otak ke dalam blog tu memang susah...

    ReplyDelete
  15. Betul tu..Blog tidak sama dengan facebook..nak update 1 entry pun sukar..belum lagi blogwalking..

    ReplyDelete
  16. yup...tak sama.hanya y komited sahaja yang kekal berblog.:)

    ReplyDelete
  17. betul tu akak banyak yg copy paste jer pun hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. jalan shortcut tu.... rasa macam tak selamat....

      Delete
  18. Betul betul betul .
    Yang suka cakap macam tu, sebab dea tahu buat kopi dengan pasta jee . huhuhu

    ReplyDelete
  19. =.='' siapa yg ckp camtu, bg blog sebuah kat dia.. biar dia rasa penat jerihnya kita berusaha..

    ReplyDelete
  20. Kalau FB cuma tulis 2, 3 perkataan saja dah cukup. Tapi blog kena tulis panjang sikit dan cara [enulisannya juga berlainan untuk tarik minat pembaca. Memang susah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah.... memang payah dan jauh beza betul kan..

      Delete
  21. agree with ur statement mia. masa saya menjadi pembaca blog saya sll pelik apelah susahnya tulis blog. kenapa ramai penulis blog guna istilah "mood kelaut' ni. bila jadi blogger baru saya faham betapa penat otak nak tulis entri

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu... kalau rasa dah nak ke laut, kena cepat2 sedar untuk naik ke darat.

      Delete
  22. Cakap senang je.. mesti tak tau beza fb dgn blog tu.. bantai sama je..

    ReplyDelete
  23. mmg mencabar - mcm akak ni xreti menulis bagai - tp hati masih ingin mencuba

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus jika ada keinginan untuk mencuba.... teruskan usaha ya...

      Delete
  24. sokong dengan statement akak.. blog memang mencabar..nak tahu, cer try dulu.. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah yang kak mia jawab... hehehe.. biar diorang tahu sendiri nanti...

      Delete
  25. Sangat setuju kak.. bisa botak kepala.. boleh try kalau berani.. :)

    Visit My Blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. botak habis... takde rambut terus... huhuhu

      Delete
  26. uishh..tak sama lansung..kalau blog sama dgn fb memang xlarat la nak update

    ReplyDelete
  27. nk tarik ati pembaca bkn sesenang abc..cube la dlu,tgk macam mane

    ReplyDelete
  28. Mcm manalah orang kata mcm update fb. Bukan mudah..

    ReplyDelete
  29. betul2... nak taip kat blog ni kena gali idea.. hihi^^

    ReplyDelete
  30. hu3.. teman pun dah kehilangan modal bila lama sangat tak update blog.. =P

    ReplyDelete
  31. haha. setuju sangat. saya baru berjinak dunia blog. nak buat satu entry pon berejam! my bad. hahah

    ReplyDelete
  32. assalamualaikum mia...mmg mencabar tapi setuju...;)

    ReplyDelete
  33. Nak kena kaji apa yang pembaca inginkan...mmg mencabar... apa2 pun memang kena tingkatkan usaha...

    http://supernifzvitamin.com/tips-elakkan-tekanan-darah-tinggi/

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.