Ada Tak Blogger Yang Suka Berpantun?

Tuesday, April 1, 2014

Ada Tak Blogger Yang Suka Berpantun?


Mia saja nak tanya ada tak blogger yang suka berpantun? Ala... guna perkataan biasa pun boleh. Bukannya apa, cadangan giveaway selepas ini, memerlukan buah idea berpantun 4 kerat. Sekali sekala kita berpantun, apa salahnya. Bila lagi nak mengasah bakat kan? Kot-kot ada bakat yang terpendam ke...

Pantun Melayu idea dicuba
Unik dan kreatif ciri utama
Andai giveaway datang ke riba
Sudikah tuan berpantun sama

Itulah.. pantun biasa. Mia dah lama tak berpantun ni. Guna perkataan simple je. Tiba-tiba jadi segan plak... hehehe...

Apa-apa pun giveaway ini masih lagi dalam perancangan. Doakan berjaya ya.

tradisi melayu sejak berzaman....

78 comments:

  1. macam best je.. dah lama xmengasah idea utk berpantun nie.. bole la kak mia.. :) anis setuju kalau ade giveaway nie..

    ReplyDelete
  2. menarik2..ok kita tunggu segmen dri akak nnt..

    ReplyDelete
  3. mcm best jer...
    boleh dah apply subjek sastera yang dipelajari...
    hehe

    ReplyDelete
  4. Cadangan yang baik^^...satu kelainan..kak serta kan tema sekali ye,,,jika tema bebas pun ok juga..mncbar minda^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang akan ada temanya... no worries ya dear...

      Delete
  5. Assalamualaikum Kak Mia...salam singgah malam...InsyAllah...berminat juga..hehe..

    ReplyDelete
  6. Haha...klo menjdi pantun tu mmg best.tp kepala jnis ssh dpt idea xreti nk create walaupon sis kata guna ayat2 biasa je.hihi

    ReplyDelete
  7. Peminat setia berpantun, rasanya mia pun dah tahu kan...dulu pun ada join segmen pantun mia. Kali ni jika berpeluang nak join jugaklah :)

    ReplyDelete
  8. Pantun Melayu idea dicuba
    Kekalkan warisan dahulu kala
    Andai giveaway datang ke riba
    Berpantun rela hamba rela

    ReplyDelete
    Replies
    1. terpegun sungguh dengan pantunnya
      tutur kata rapi diungkap
      bakat sudah nampak taringnya
      hujung bulan bakal berentap

      Delete
  9. amboi akak..hihi..tp rare la Ga kali ni kan..gud luck :)

    ReplyDelete
  10. tak pandai la..wuhuhu
    tapi nampak menarik jer ni kak mia! ^_^

    ReplyDelete
  11. bestnya bestnya .. in shaa Allah nak mencuba :D

    ReplyDelete
  12. assalamualaikum mia...menarik ni bila bermula mesti nak join ni...

    Pantun melayu indah budaya
    Warisan tinggalan dulu kala
    Andai giveaway datang ke riba
    Tanpa lengah tetap nak join sama...

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam mama... hebatnya pantun...

      Delete
  13. wah ! mcm best jer..tapi CN tak berapa pandai berpantun ni, sebab tu tak layak ajar BM ! heheh

    ReplyDelete
  14. tak pandai berpantun . klu paksa blh kot ...

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum..

    selamat berkenalan..

    macam best je idea tu. boleh start perah otak dah ni.. hehe..

    http://qaseh-delima.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam... salam kenal juga. tq ya.

      Delete
  16. alamak...bab2 pantun ni lemah sket...kalu pantun merepek mcm pelawak2 buat boleh la kot..

    ReplyDelete
  17. wah, mcm best ni.. nak try jugak laa heee.

    ReplyDelete
  18. hahaha alamak... boleh ke challenge pantun ni hahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh je.... hujung bulan the challenge begins...

      Delete
  19. Wah.. Menantiknnya.. Sy suka berpntun.. Dh lma x cipta pntun..

    ReplyDelete
  20. Pantun melayu idea dicuba
    Unik dan kreatif ciri utama
    Giveaway dan segmen selalu dicuba
    Tapi sayang tak menang-menang jua...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahai sabar ya... mana tahu.. kot2 kali berjaya..

      Delete
  21. boleh try nie...lama tak berpantun.. :-)

    ReplyDelete
  22. Boleh la mengasah bakat terpendam pas ni..

    ReplyDelete
  23. wah wah gogogoo kak miaaa u can do it hihihi <3333

    ReplyDelete
    Replies
    1. uikkk... berpeluh2 kak mia ni... macam berlari... hehehe..

      Delete
  24. best2...kalau ad giveaway pantun ni nk masuk la..:)

    ReplyDelete
  25. Pantun Melayu idea dicuba
    Unik dan kreatif ciri utama
    Tak de giveaway pun tak apa
    Kalau berpantun ok saja


    ReplyDelete
  26. boleh dicuba ...ayat biasa2 saja pantun jugak ; tag pcl nanti bila buat GA pantun :P

    ReplyDelete
  27. Pantun Melayu idea dicuba
    Unik dan kreatif ciri utama
    Andai giveaway datang ke riba
    Pasti hamba sambut gembira :)

    haha..

    ReplyDelete
  28. buat buat. hehe dapat tengok pantun-2 kreatif hehe

    ReplyDelete
  29. Pantun biasa-biasa tu bolehlah sikit2. Hehe.

    ReplyDelete
  30. best jugak. Kita hidupkan semula budaya PANTUN

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.