Adobe Photoshop CS5 Training For Intermediate Level

Thursday, April 10, 2014

Adobe Photoshop CS5 Training For Intermediate Level

Semalam Mia bersama 4 orang pelajar praktikal  (dari politeknik, kolej dan UiTM) menghadiri Adobe Photoshop CS5 for Intermediate Level di Skali Web Service, Sentul Kuala Lumpur.

Sedia maklum staf Unit ICT cuma ada 5 orang saja. Dalam masa yang sama, Bos Mia dan Hafizs ada CISCO Training kat KL, Lela pula ada HRMIS kat Cyberjaya. Tinggal Wana (kerani) seorang saja kat pejabat.

Best belajar Adobe Photoshop ni. Banyak benda baru dan tidak boring. Sepanjang masa terasa teruja dan masa 1 hari terasa seperti tidak cukup. Namun begitu nota dan latihan diberikan dalam bentuk cd dan boleh explore sendiri nanti.







Alhamdulillah... bertambah lagi ilmu di dada dan boleh dipraktikkan semasa buat grafic design nanti.

memang suka bab-bab design ni... feel alive...

37 comments:

  1. mesti best dalam belajar keduanya sekali kan kak mia. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best fizah.. inilah yang kak mia idamkan...

      Delete
  2. dulu amik gak kursus satu hari belajar adobe photoshop kat utm. tu paling basic la dia ajar.. tp lepas tu dah lama tak guna.. yg basic tu pun dah lupa.. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo... boleh tu nanti kalau dok diam2 depan adobe photoshop, nanti boleh recall back...

      Delete
  3. bestnya belajar PS, dah lama rasanya tak godek2 bab grafik ni...lupa dah kot asas2nyer.. :)

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. tengok dulu ya... huhuh tak tahu camne nak ajar dari blog... huhuh

      Delete
  5. wah! seronoknya... mawar suka benda2 gini...
    tapi x ada rezeki dlm bidang2 ni... ^_^"
    so, aplikasi pd cover novel buatan sdr je... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh.. boleh tu nanti mawar. ada banyak tutorial online kat internet..

      Delete
  6. assalamualaikum mia...mmg terbaik la...

    ReplyDelete
  7. CS5... advance nyaaa... seronok... :D
    lepas ni gambar mesti cantik-cantik kena edit :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhh.... haruslah.. seronok banget ni...

      Delete
  8. Wah seronoknya belajar skill edit2 gambar ...cantik design

    ReplyDelete
  9. Wahh, kak mia dah ada skill mengedit2 la.. =D

    ReplyDelete
  10. memang teruja kalau dapat belajar sekali.....

    ReplyDelete
  11. Adobe Photoshop ni penting, tapi tak sempat nak belajar betul-betul..

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.