Dah Mula Guna Adobe Illustrator

Sunday, April 13, 2014

Dah Mula Guna Adobe Illustrator


Sejak balik dari kursus Adobe Illustrator ni, Mia dah mula godek-godek dan cuba buat design yang simple. Sweet je gitu. Kata orang kalau nak mahir, kena selalu ngadap... hihihi...

Kalau sebelum ini, Mia asyik layan Adobe Photoshop untuk buat design, kali ini Mia dah mula berjinak dengan Adobe Illustrator. Kalau dari dulu dah tahu guna, kan best...

kemaruk sudah....

47 comments:

  1. Replies
    1. kalau dah pandai.. bolehlah.. ni belum lagi ni...

      Delete
  2. Wah.. terbaekkkk.. pasni bisnes doodle

    ReplyDelete
  3. mana hasil Adobe illustrator tu? nak tengok boleh? huhuhu

    ReplyDelete
  4. Saya pun suka illustrator dari ps. Macam-macam boleh buat..nanti kak mia mesti power buat vector ni.hehe.

    ReplyDelete
  5. Hazy ada belajar ! tapi x mahir sangatlah.. skrg ni buat guna photoshop je.. hehe

    ReplyDelete
  6. which one lg senang & praktikal digunakan? sy student multimedia tp x pernah guna adobe illustrator. hanya guna adobe photoshop utk design. utk animation guna adobe flash. one day ingat nak try guna jugak adobe illustrator ni.

    btw kak mia, jom bw ke blog sy :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bergantung pada keperluan juga... tapi lebih better AI..

      Delete
  7. Replies
    1. uikkk hehehe... belum sampai tahap tu lagi...

      Delete
  8. Replies
    1. yupp SD... now i fell in love with illustrator.. hehehe

      Delete
  9. benda baru memang nak kena explore kan kak

    ReplyDelete
  10. Bestnya...Lepas ni kak mia dah boleh jadi cikgu.. :)

    ReplyDelete
  11. Replies
    1. yang tu.. kak mia tak pasti. kak mia guna yang portable version ni...

      Delete
  12. Replies
    1. lagi mudah tu.. tidaklah.. tapi lagi best dan seronok guna ni..

      Delete
  13. mohon sifu turun kan ilmu sikit...anak murid ingin belajar ni kak..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sifu mu belum habis explore lagi ni... huhuhu sabar ya..

      Delete
  14. memang camtu kan kak..kalau dah tahu,seronok nak design macam² :)

    ReplyDelete
  15. wahhh....noe x belajar pun lagi.. good luck mia.. :)

    ReplyDelete
  16. Best juga AI... Terutama utk buat logo.. Guna ai lagi mudh

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah.. melukis aje la kerjanya ni... heheh

      Delete
  17. bestnya.. SKALI xbuat kursus lg ke.. ke korg yg request nk kursus dgn skali ni..

    ReplyDelete
  18. assalamualaikum mia...mmg terbaik byk yg dipelajari...;)

    ReplyDelete
  19. Replies
    1. akan update juga nanti bila dah elok rupanya... hehehe

      Delete
  20. Dah lupa macamana nak guna Adobe Illustrator ni..

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.