Gmail Shelfies : Shareable Selfie

Tuesday, April 1, 2014

Gmail Shelfies : Shareable Selfie


Tiba-tiba buka emel pagi ini ada muncul pula popup ini, Introducing Gmail Shelfie : Email with personality. Shelfie bermaksud the Shareable Selfie.

klik pada gambar untuk besarkan

Mula-mula Mia klik Use Top Trending Shelfies, tapi kan kat background emel kita tu keluar gambar seorang perempuan berselfie dengan kucing. Ala.. tak nak lah, terus Mia klik Create Your Own Shelfie dan upload selfie Mia sekeluarga.

klik pada gambar untuk besarkan

Hah... nampak tak bawah itu, kita boleh tengok gambar background penuh. Bagus juga Gmail perkenalkan cara berselfie seperti ini akan nampak lebih personal emel kita ini. Agak-agak kalau tak suka, boleh tukar gambar lain.

dah buat ke belum...

50 comments:

  1. wahh..boleh cuba ni..tak tahu pulak sebelum ni.. :)

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum mia...wah bagus juga ni...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam mama... memang bagus... cuba la ya..

      Delete
  3. yerp,perasan jugak bukak email pagi ni. :)

    ReplyDelete
  4. tak buka gmail lagi. nanti nak tengok juga :)

    ReplyDelete
  5. wahhh maju dah google kan hihihihi
    patut lah button follow pe semua mcm peliks. rupanya tengah majuuu huhuhu
    thanks share kak miaaaaaaaaa <3333

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.... google nak maju ke depan... sama2 ya... jom kita maju juga...

      Delete
  6. ni memang atau buat sempena april fool kak? kalau betul2, memang best r....huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul la... takkan nak buat april fool plak.. habis kena kutuk nanti...

      Delete
  7. mcm menarik je function baru dari gmail nie.. nnt nak cuba juga la.. tq kak for sharing..

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum dan salam singgah petang Kak Mia...macam best ler...tapi belum perasaan pulak...hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam.... ada tu diana... cari balik nanti ya..

      Delete
  9. CN pun perasan gak benda ni masa bukak email pagi td, terus skip ! heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh cari balik nanti... kalau nak buat... hehehe

      Delete
  10. hahaha... tak boleh selfie lagi ehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh la wafa.... selfie sepuasnya kat gmail.... hehehe

      Delete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.