Hotel Silka Johor Bahru : Menu Makan Tengahari Hari Kedua

Wednesday, April 16, 2014

Hotel Silka Johor Bahru : Menu Makan Tengahari Hari Kedua

Balik dari jalan-jalan ke Mall of Medini dan Legoland, terus cepat ke Checkers Cafe di Hotel Silka Johor Bahru. Memang perut dah lapar sangat. Lantas terus order menu ala carte. 

Jom tengok menu makanan tengahari kami pada hari kedua (Sabtu 22 Mac 2014)...

sedang makan ni... nasib Sofea boleh minta kicap kat sini... heheheh

nasi lemak dua.....

tomyam seafood dengan nasi putih. wajib ada keropok ni..

nasi ayam

steak tidak dilupa. layan western food jap..

deretan minuman penghaus dahaga... bantai ni dulu.. haus sangat..

buah-buahan.. penting untuk kesihatan..

muka-muka happy...

Alhamdulillah, kenyang. Selepas ni rehat-rehat sebentar kerana sebelah petang nak bawa Sofea dan Syakirin mandi kat kolam renang (swimming pool). Yang ni, Mia akan update... stay tune..

tak habis lagi cerita tentang Hotel Silka ni... jenuh pilih gambar...

58 comments:

  1. nasi lemak yg complete dgn keropok bagai..

    ReplyDelete
  2. wahhh banyaknya makanan blh habis ke tu kak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. makan pelan2 ni... ada juga yang tak habis...

      Delete
  3. huhuhu... makan kat hotel memang puas... dah lah sedap...macam-macam pulak ada...

    ReplyDelete
  4. utk makan tengahari pun diaorg ada sediakan nasi lemak yer...sedapnya...

    ReplyDelete
  5. steak nya nampak menyelerakan kak... best tu...

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. memang pun... huhuh diet letak tepi jap... hahaha

      Delete
  7. Replies
    1. oo faveret tom yam ek.. samalah dengan mia..

      Delete
  8. Sedapnya semua menu tu, tengok ni teringin nak lunch tomyam lak :) salam singgah dari blog mak dara.

    ReplyDelete
  9. amboi sedapnya kak... btw, saya dah follow blog kak, thanks :)

    ReplyDelete
  10. salam sis..mia.. i dah lama join blog u dari blog joijoi80 dahulu tapi sekarang tukar blog

    ReplyDelete
  11. Nampak macam sedap. Berapa rate hotel ni Kak Mia? Hurmmm...boleh juga masuk list utk next holiday (^^,)

    *Jemput join GA saya yer. Giveaway [2] : Max & Bella 1st Birthday.TQ.

    ReplyDelete
  12. sungguh makanan hebat2 begini tak pernah menyentuh lidah ku.
    maklumlah sya 'selera kampung'. makannye di gerai2 tepi jalan. hehe..

    ReplyDelete
  13. banyak juga tu nak bagi perabih.. baru sempat terjah dari segmen mak dara..(dah follow lama dah)

    ReplyDelete
  14. mak aihhhh.. byk nyaa hidangan.. nyumm2 !! hehe.. assalammualaikum sis mia.. lama Zara xdtg sini.. ~~~ huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam zara.. terima kasih ya...

      Delete
  15. uishhh memang sedap gila tuuuuu aishh <3333

    ReplyDelete
  16. bestnya la hai makan2 bersama keluarga... =)

    ReplyDelete
  17. sedappnya menu² ... saya balas balik kunjungan daripa segmen mak dara

    ReplyDelete
  18. Nasi lemaknya sedap cukup santan....sambal pun sedap yumyumyumm....semuanya sedap2..tapi buah-buahan kena makan dulu.

    ReplyDelete
  19. assalamualaikum mia...seronoknya menjamu selera...:)

    ReplyDelete
  20. perut mawar melagukan irama keroncong~~~ ^_^" nyum2...

    ReplyDelete
  21. Assalamualaikum Kak Mia...wahh...semua makanan dia sedap jer...

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.