Operasi Keluarkan Kertas Tersangkut Di Printer

Tuesday, April 15, 2014

Operasi Keluarkan Kertas Tersangkut Di Printer


Fiuhhh... baru selesai operasi keluarkan kertas yang tersangkut di printer. Printer ni printer all-in-one dan digunakan di Unit ICT. Jarang tersangkut. Selalunya senang nak tarik kertas, kali ini paling teruk keadaannya sebab tersangkut pada roller. 

Terpaksa operasi besar-besaran dengan Farhan dan Hafizs dengan menggunakan tools yang ada, buka skru untuk longgarkan roller dan baru tarik kertas keluar.

Jom tengok masa operasi tadi..







Berpeluh-peluh jugalah nak korek kertas itu keluar. Perlukan kesabaran yang tinggi. Macam inilah. Kadang kalau printer atau pencetak panas pun boleh tersangkut juga. Tapi ada juga kadang mengada-ngada nak tersangkut tiba-tiba. 

lega... dapat settle....

64 comments:

  1. syeeda pun baru wat operasi sama minggu lepas. mencabar jugak..hii

    ReplyDelete
  2. pernah juga tersangkut, tapi personal printer la

    ReplyDelete
    Replies
    1. abis tu wafi... tarik kertas tu sendiri kan...

      Delete
  3. Msa gunakan canon dlu...mmg sellau buat operasi nie...skank nie dah guna ricoh....lega sket...

    ReplyDelete
  4. Hihihi..berjaya jugak atas usaha bersama

    ReplyDelete
  5. salam. uhuk tak penah buat lagi operasi ni :D
    selalu tolong tengok ja hikss

    ReplyDelete
  6. Assalammualaikum... kak mia,

    alhamdulilah operasi dah ok... kak mia.

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam mselim.. operasi berjaya... ;)

      Delete
  7. assalamualaikum mia...betul tu kekadang sikit pun boleh tersangkut...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam mama.. kadang2 memang macam tu...

      Delete
  8. Alhamdulillah ...APA YG PENTING KERJASAMA !!!!

    ReplyDelete
  9. acik pernah masa tu tengah urgent nak hantar assigment .. lepas tu tersangkut.. memang bukak sendiri dan cuba n error.. naseb baik boleh

    ReplyDelete
  10. kat opis lya nie guna printer biasa je..tpi kalau paper trsangkut memang parah juga

    ReplyDelete
  11. Macam-macam operasi pagi ni... mula-mula bagi kipas berpusing, sekarang keluarkan kertas tersangkut kat printer pulak..hahahaahaha... macam adventure pulak :D hahahaaha

    semua nak bermanja dengan Mia hari ni...:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kipas yang berpusing tu semalamnya... heheheh... nak manja2 macam tu lah.. hahahah ai is pengsan tau...

      Delete
  12. kena hati2 juga kn spy x rosakkan roller dia tu... pnh gak tersgkut.. huh.. mmg berpeluh gak.. klu jenis all in one ni rumit sikit...

    ReplyDelete
  13. dulu2 slalu dapat experience yg x best ni..rasa nak baling je printer tu..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. uikkkk hehehe.. memang macam tu perasaannya.. nak balik aje.. dah geram...

      Delete
  14. salam kenal

    saya punya printer jenis OKI..kalau tesangkut senang jek tarik..hehehe

    ReplyDelete
  15. ni tak apa lagi kak mia, kalau sangkut kat shredder tu lagi masak... hu hu hu...

    ReplyDelete
  16. pernah juga buat operasi macamni masa kerja dulu. bukan printer kecik, ni printer yang siap boleh fotokopi tu. nak panggil supplier lambat..apa lagi..kita kerjakan sendiri aje!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh... hebat tu kerjakan sendiri..... hihihi terbaik!

      Delete
  17. apa yang pentinggg....kerjasamaa..!!! ^_^

    ReplyDelete
  18. Hari2 Mia jadi pomen kan..hehe Serba boleh

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde la sangat... kebetulan nak minta perhatian ni..

      Delete
  19. kalau akk, jadi camni akk tau jerit je...tolong!!! heee... tak berani nak usik takut lagi rosak

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo takpe.. boleh aje minta tolong orang lain..

      Delete
  20. salam cik mia..

    wahhh ni smpi da mcm mekanik plak guna brg2 smua tu..mmg operasi besar tu..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam yaya... takdelah sampai macam tu sekali.. hehehe

      Delete
  21. amboi, beramai2 kau kluarkan printer yer..

    ReplyDelete
  22. berjaya juga akhirnya... semua orang pun puas hati. :D

    ReplyDelete
  23. kalau urgent nak gunakan tu tetibe tersangkut memang amek masa lama lah tu..

    ReplyDelete
  24. I hate to remove the jammed papers too!

    ReplyDelete
  25. uishh printer qila mmg buat hal sampai harini dah tak guna dah TT_TT
    kalau lah kak miaa ada....
    eh. hihihi

    ReplyDelete
  26. Assalamualaikum Kak Mia..susah hati bila tiba2 kertas tersangkut kan...

    ReplyDelete
  27. Paling risau kalau ada cebisan yang sangkut..

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.