Ubat Mengantuk

Sunday, April 20, 2014

Ubat Mengantuk



Dapat bayangkan tak... kalau seharian duduk di kerusi dengar seminar di Persada Johor ni. Lepas itu mata macam nak terlelap je. Hah.... kena cari ubat ni.

Ubatnya gula-gula buat aktifkan mulut ni biar mata tak mengantuk. Nak-nak masa petang macam ini tersangatlah kritikalnya. Ditambah lagi perut kenyang lepas makan tengahari.. 

 sedang berperang dengan mengantuk...

42 comments:

  1. kadang-kadang gula2 pun x berkesan haha. katil jugak ubatnye

    ReplyDelete
  2. Gula-ii akan menjadi ubat bila mengantuk dalam apa-ii seminar :D

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum Kak Mia...betul tu...gula2 boleh jadi ubat time kita mengantuk...bila da kunyah tu...leh la hilang rasa mengantuk tu kan Kak Mia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam diana... haah... ni je ubat ngantuk yang ada.. huhuh

      Delete
  4. ngantuknya dirumh boleh zzzzzz....hihi

    ReplyDelete
  5. kalau dulu sy mkn 'cloud 9' utk hilangkn gian rasa nak merokok lps makan...alhamdulillah berjaya, dah lbh 10hn jd non smoker...bagus cloud9 ni !

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh bagusnya.. tahniah ya dah berjaya...

      Delete
  6. Inilah peneman bila boring..he..he

    ReplyDelete
  7. Hahahha itu saja cara nak hilangkan gantuk kak mia :)

    ReplyDelete
  8. cara hilangkan ngantuk dengan , cover muka dengan buku. Heheh, boleh juga tidur walaupun sekejap. Hahaha. idea jahat ni XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. idea ni.. takleh pakai.... heheheh nanti orang perasan la madihah... tq ya..

      Delete
  9. bila mengantuk, gula-gula lah jaid ubatnya ^^

    ReplyDelete
  10. gula-ula kopiko menjadi pilihanku bila mengantuk..

    ReplyDelete
  11. Kopiko gak yg bertahan utk hilang ngatuk bg sy..

    ReplyDelete
  12. assalamualaikum mia...betul tu ubat hilang ngantuk...:)

    ReplyDelete
  13. kalau pi dgr ceramah atau kursus..benda wajib di bawa inila candy hehehe

    ReplyDelete
  14. ubat mengantuk penganjur bagi ker bawak sendiri ni hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni penganjur punya... sendiri punya pun ada dalam plastik... gula2 hacks..

      Delete
  15. kalau g seminar ni.. itu benda wajib ada.. kalau tak, mau ada yg dah sampai ke negara lain dahh...( mimpi melayang ).. ^_^

    ReplyDelete
  16. Mula mual baca tajuk, ingat kan pasal ubat untuk bagi mengantuk.. Hehe..

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.