Salam Nuzul Al-Quran 2014

Tuesday, July 15, 2014

Salam Nuzul Al-Quran 2014Di kesempatan ini Mia sekeluarga ingin mengucapkan Salam Nuzul Al-Quran 2014 buat semua pengunjung blog ini. 

Selamat bercuti bagi yang bercuti hari ini. Mia di Johor, tak cuti pada hari ini. Hari ini hari bekerja.

Firman Allah SWT.:

“Sesungguhnya Kami telah menurunkan Al-Quran itu pada malam yang berkat.” (Surah al-Dukhan ayat 3)

“Ramadan yang padanya diturunkan al-Quran, menjadi petunjuk bagi sekelian manusia, dan menjadi keterangan yang menjelaskan petunjuk dan menjelaskan perbezaan antara yang benar dan yang salah.” (Surah al-Baqarah, ayat 185)

sama-samalah kita meraikan hari yang agung ini...

11 comments:

 1. Assalamualaikum Mia... Salam Nuzul Al-Quran 1435H buat Mia sekeluarga... Bersama kita menghayati dan mengamalkan Al-Quran sebagai rujukan dan panduan dalam kehidupan kita. Semoga kita semua diberkati dan dirahmati Allah SWT agar beroleh kebahagiaan di dunia dan akhirat. InsyaAllah...

  ReplyDelete
 2. Sama-sama kita hayati peristiwa bersejarah dlm Islam ni...

  ReplyDelete
 3. assalamualaikum mia...salam nuzul al-Quran...:)

  ReplyDelete
 4. " Yang Haq dan yang batil " Perlaksanaan itu tidak mudah memerlukan pengorbanan dan ketaqwaan serta semangat yang tinggi...pelbagai ujian akan dilalui...redha dan pasrah serta zikirullah kepada Allah S.W.T. setiap detik di Hati. Aminx3 yarobil alamin

  ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.

Top Supporters April 2017