Jangan Makan Kinder Joy

Friday, August 8, 2014

Jangan Makan Kinder Joy


Perkongsian gambar dari facebook betul-betul menarik perhatian Mia. Sebagai ibu bapa kita perlu lebih berhati-hati dalam pemakanan anak kita.

Agak terkejut juga sebab produk Kinder Joy ini ada di merata kedai dan stesyen minyak dikatakan bahaya. Budak-budak suka sebab ada mainan kat dalamnya.

sumber : facebook

Lagi menakutkan boleh mengakibatkan kanser. Huhuhu.. sekadar perkongsian di blog ini.

jaga pemakanan....

26 comments:

  1. tak minat, pernah makan sekali pastu tak pernah makan dah sebab terlampau manis! nasib baik tak suka

    ReplyDelete
  2. Memang menakutkan kesan dari memakannya..lagi pun coklat nih xde tanda halal..memang dah lama bagi anak2 beli..

    ReplyDelete
  3. pernah rasa la sekali dua... tapi bila tengok.. dah tak teringin... hee ~

    ReplyDelete
  4. kinder joy ni pun produk yahudi mia... mmg harus x makan... byk produk makanan yahudi kalu diimbas dgn teliti mmg x khasiatnya...

    ReplyDelete
  5. ok, noted.. aritu ank sdara sy beli ni banyak sgt, huh...

    ReplyDelete
  6. tak suka kinder joy ni.. mahal sgt.. isi ciput..

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum dan salam singgah malam Kak Mia..Diana tak pena makan lagi benda ni..nasib baik...

    ReplyDelete
  8. Mahal bebenor benda ni. Benda dalam ciput kemain, tak berbaloi beli. Anak2 kalau nak terus Hanim rejek tau mo belikan hehe.

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum mia....x pernah rasa pun..bila dah tahu mcm ni lg takut la nak beli....

    ReplyDelete
  10. Dah lama tak beli semenjak tahu kandungannya diragui

    ReplyDelete
  11. Dulu masa kecik suka kumpul mainan.. tapi lama dah tak makan sebab rasa bodoh je beli.. dahlah sikit je.. mahal pulak tu semata-mata nak dapatkan mainan :3 Bahaya ni.. mohon share :)

    ReplyDelete
  12. nsib baik anak anak nk coklat nih sy xbelikan

    ReplyDelete
  13. Suka makan tapi jarang sangat sebab mahal.Lepas jumpa entri ni,dah tak ingin nak makan lagi.

    ReplyDelete
  14. hadoi..ngerinya...diorang nie taknak ambil tindakan ke

    ReplyDelete
  15. uishh bahaya..ermm lya tak pernah plak beli

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.