Kena Bayar La Pula

Saturday, October 18, 2014

Kena Bayar La Pula



Kisah semalam petanglah ni, tiba satu masa tup-tup keluar pula mesej ini kat handphone minta suruh upgrade ke AVG Antivirus PRO. Sebelum ini Mia guna free version saja.

Siap ada dua pilihan Annual subscription RM49.00 atau Monthly subscription  RM13.00. Memanglah bagus dapat perlindungan maksima. Hmmm... pandainya company antivirus cari duit. Terus uninstall dari handphone dan guna antivirus lain yang free version buat masa ini.

kena pandai pilih aplikasi phone sekarang ni...

18 comments:

  1. Biasanya inilah taktik perniagaan. Bagi foc dulu..user dah guna setahun ..mulalah ada surcharge..

    ReplyDelete
  2. Selalu memang macamtu kak mia kan?...sebagai pengguna, kita memang kena bijak...

    ReplyDelete
  3. salam sabtu Kak Mia....antivirus aps yang free untuk smartphone ni ya...Diana pun tengah cari2 yang free ni...

    ReplyDelete
  4. salam sabtu Kak Mia....antivirus aps yang free untuk smartphone ni ya...Diana pun tengah cari2 yang free ni...

    ReplyDelete
  5. biasalah tu kak mia..whasapp pun sama kan..lepas setaun kna byar..

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum mia...betul tu..mmg cara mereka mcm tu agaknya...

    ReplyDelete
  7. Itulah, masa pegi format balik tab kat servis centre memng dia tak bagi download antivirus.. sebab musababnya kena caj macam ni laa.. klu macam tu kena kerap bertukar dari satu antivirus ke antivirus yang lain.. moga mia dapat jumpa dengan antivirus yang sesuai dan percuma..

    ReplyDelete
  8. Haha.... mula2 free bila dah syok..kena cas, marketing strategi...huhuhu

    ReplyDelete
  9. bila yang kena charge ni, maka kena laa uninstall... sha guna 360 je buat masa ni...

    ReplyDelete
  10. Selalunya camtu. Promote sampai kita berkenan nak install. Sekali install kena bayar memang uninstall balik la.

    ReplyDelete
  11. mula mula free pastu kena bayar..memang uninstall lah jawabnya kan..

    ReplyDelete
  12. Alamak! Tak pernah upload aplikasi antivirus untuk phone.. Kena ea kak? Huhu..
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.