Ranking Alexa 11.11.2014

Tuesday, November 11, 2014

Ranking Alexa 11.11.2014


Di hari kesebelas bulan yang kesebelas ini, Mia nak review lah prestasi ranking Alexa blog ini. Nampaknya global rank semakin meningkat manakala rank in Malaysia pula yang merosot sedikit. Banyak betul bezanya jika dibandingkan dengan entri sebelum ini. Baru je beberapa hari, dah ada banyak perubahan.



Global Rank : 48,762
Rank in Malaysia : 329

Sumber : SINI
Laporan sebelum ini di SINI

Boleh check ranking Alexa blog di SINI

Apa-apa pun Mia masih teruskan berblog. Sibuk macam mana tetap ada ruang di hati ini untuk blog. Terima kasih pada semua pengunjung blog ini.... (^_^)

 baru sampai Kuala Lumpur....

Sedang berlangsung sekarang :





33 comments:

  1. Thanks follow saya sis..done follow you back :)

    ReplyDelete
  2. ranking saya teruk..hahahaha..sebab blog biasa biasa aja

    ReplyDelete
  3. alamakkk kita pya alexia makin naik lak
    ritu dah leh capai 2K
    skun naik smpai 3K lak
    caner ni caner ni huhu

    ReplyDelete
  4. wahhhh teruja akak tgk angka global ranking tu:):)
    congrats...

    ReplyDelete
  5. Wow, tahniah . ranking saya 10k malaysia, global entah berjuta-juta.
    ***IsmailDotCom***

    ReplyDelete
  6. Tahniah Kak Mia....semoga sentiasa berjaya dalam dunia blogging...

    ReplyDelete
  7. Wahhh..congrats siss...sy punya ranking takyah cakap la. Hahah..

    ReplyDelete
  8. Tahniah Mia (^_^)

    Semoga terus naik ranking.. (^_^)

    ReplyDelete
  9. Tahniah Mia...tak pelah merosot sikit tapi masih tetap mantopkan blog Mia di Malaysia ni

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum mia...mama dtg singgah petang ke sini..;)

    ReplyDelete
  11. bagus Mia nih..Rajin..entah bila akak nak dapat kerajinan macam ni..malam je mula nak tengok tv je..ahhaah...tu yang merangkak2 je kat alexa nih..

    ReplyDelete
  12. Singgah mcm biasa. Moga terus meningkatkan ranking dlm.alexa kak.

    ReplyDelete
  13. sekalung tahniah buat kak mia.. semoga terus berjaya... rajin usaha, tentu akan berjaya kan kak?
    Mama Niza

    ReplyDelete
  14. asalam sememangnya sangat hebat..tahnia mia

    ReplyDelete
  15. kalau dah angka 2 digit betul2 bertuah blog mia nanti..agaknya blog media, metro DLL rangking paling atas kot kan..atau siapa aganya kan

    ReplyDelete
  16. share pengalaman dengan Alexa ni, menukar tamplate blog boleh menyebabkan,bukan Alexa rank saja terjejas,tetapi google page rank juga terjejas, blog popular bukan kerana banyak followernya,tapi blog popular berapa kerap url blog diklik,oleh pembaca,samaada global atau lokal, kalau pasal url blog ni sudah pasti keyword,tajuk entrilah kan,pertama kali,apa isu semasa yang hangat,pasti keyword tersebut melonjakkan Alexa rank. selain tu,Meta tag blog,juga membantu,pencarian blog kita di search engine. mula2 saya register blog saya kat Alexa global rank 7 juta,dalam masa 2 minggu turun ke 1 juta, Alhamdulillah tulah pengalaman saya nak kongsikan, pastikan blog kita terindek cepat di search engine google,selalu update entri,1 entri sehari pun ok. kalau sudi boleh,follow lah blog saya, http://wowclickzone.blogspot.com/.terima kasih.

    ReplyDelete
  17. Tahniah Kak Mia. Go go Kak Mia, moga dapat naik lagi..

    ReplyDelete
  18. Tahniah Kak Mia.. Semoga terus menjadi yang terbaik :)

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.