image Extract Audio Dari Movie Clip MP4 - Mia Liana

Monday, December 15, 2014

# Work Matters

Extract Audio Dari Movie Clip MP4


Pagi ini... Mia ada buat sedikit video editing. Bukannya edit video tapi nak extract audio dari movie clip mp4 dan convert kan ke mp3. Mia guna aplikasi Vegas Movie Studio HD Platinum 11.0

drag movie clip masuk ke dalam video track dan kemudian duplicate audio (voice) track

delete video track. tinggal audio track yang dah di duplicate tadi

render ke format audio mp3.. 128 Kbps, CD Quality Audio

Macam inilah Mia extract audio track. Kalau guna aplikasi converter yang kita download kat google tu, takut kualiti audio akan berkurangan.

Lega kerja pagi ni.... so sweet...

Lepas siap render terus burn ke dalam cd untuk di mainkan kat player.

kena tahu buat juga....


11 comments: