Google Icon : Anna Freud

Wednesday, December 3, 2014

Google Icon : Anna Freud



Perasan tak google icon hari ini. Nampak comel je seperti sel-sel otak kanak-kanak sedang berhubung. Punya prihatin terus Mia google dan dapatlah maklumat Anna Freud yang terkenal di bidang child psychoanalysis.


Anna Freud (3 December 1895 – 9 October 1982) was the sixth and last child of Sigmund Freud and Martha Bernays. Born in Vienna, she followed the path of her father and contributed to the newly born field of psychoanalysis. Alongside Melanie Klein, she may be considered the founder of psychoanalytic child psychology:[1] as her father put it, child analysis 'had received a powerful impetus through "the work of Frau Melanie Klein and of my daughter, Anna Freud"'.[2] Compared to her father, her work emphasized the importance of the ego and its ability to be trained socially.

Pagi-pagi lagi dah baca sejarah... selanjutnya boleh baca kat SINI.

pengetahuan am...

15 comments:

  1. bagus untuk sel-sel otak kita berkembang pulak ni.. hihi

    Mama Niza

    ReplyDelete
  2. Asalam informasi hebat dari google..memang kreatif google kaya dengan sumber khazana lampau dan masa kini

    ReplyDelete
  3. satu item untuk updated blog ..tak lah tercari2 nak buat entry..terbaik mia..idola etuza..tq

    ReplyDelete
  4. Asalam entry juga hal Anna Frued by Etuza ada link tau blog Mia http://madey09.blogspot.com/2014/12/google-caring-for-young-minds.html

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum mia....terbaik ni...perkongsian yg baik...:)

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum
    singgah pagi
    hari ini anum baru masuk keja setelah 2 hari bercuti
    hehe

    ReplyDelete
  7. Thanks for sharing...sel2 otak berhubung

    ReplyDelete
  8. CN pernh blaja ttg anna ni dlm psycology kanak2.. Hehe

    ReplyDelete
  9. ada tgk skali imbas aritu.. tapi x sempat nk terjah google icon tu, huh...

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.