image January 2015 - Mia Liana

Saturday, January 31, 2015

Terima Kasih Pilih Mialiana.com Dalam Top 10 Malaysia Best Blog 2015

1/31/2015 08:01:00 PM 31 Comments

Wahhh... alhamdulillah.. ada juga terselit nama blog ini, Mialiana.com dalam entri-entri contest Malaysia Best Blog 2015 yang dianjurkan oleh OhDuit.com

Cukup tersentuh betul hati ini bila blogwalking ke blog mereka lantas Mia terus printscreen dan abadikan dalam entri ini. Kiranya ini adalah entri penghargaan buat mereka. Kita sama-sama doakan agar mereka berjaya dalam contest SEO tersebut ya...

Jom kita tengok siapakah yang sebut-sebut Mia tu... zasss...









Tersentuh dan terharu diri ini bila baca review dari mereka. Sebenarnya masih jauh lagi perjalanan Mia di dunia blog ini jika dibandingkan dengan blogger-blogger lain yang lebih hebat. Dunia blog... Suka duka kehidupan seorang blogger. Jatuh dan bangunnya dalam persaingan di dunia blog, Apa-apa pun thumbss up ya... terima kasih banyak-banyak sudi hargai blog ini.

jom baca review mereka... (^_^)

Pemenang Bertuah URL Blog #12

1/31/2015 05:08:00 PM 22 Comments


Masa yang ditunggu-tunggu. Tibalah saatnya untuk Mia umumkan 2 pemenang bertuah URL Blog #12 daripada 70 url blog yang join di SINI. Pemilihan dibuat oleh random.org dan yang terpilih akan menjadi penyeri bloglist Mia sehingga ke segmen ini yang seterusnya di bulan depan. Macam mana... best tak.

Jom kita tengok siapakah yang bertuah sangat-sangat tu.... zasss...



Tahniah kepada 2 orang pemenang bertuah di atas. Kepada yang lain yang tidak bertuah, boleh cuba lagi di bulan hadapan.

jemput terjah blog mereka ya...

Samsung Galaxy Note 4 Pink

1/31/2015 10:06:00 AM 17 Comments
Samsung Galaxy Note 4 Pink

Wahhhhh... bestnya. Samsung Galaxy Note 4 kini dah ada warna pink. Hmmm.. warna favourite Mia tu. Maklumlah Mia pengguna Samsung Galaxy Note 3 warna putih. Bila ada yang datang dengan warna pink rasa teruja jap..

Pssttt paling berkenan kat note sebab ada s-pen... (^_^) Senang nak conteng-conteng atau lukis...

Jommm cuci mata sambil tengok...


The sweetest gift



Aduhai..... betul-betul tergoda ini. Pasti digemari dan disukai oleh kaum wanita. Trend mobile smartphone yang hangat dengan warna pink yang sangat mengancam. Kalau dapat free kan best... Hmmm... bila fikir ini hanya kehendak bukan keperluan, simpan hasrat je lah. Tak pe.. yang penting berangan dulu.... hehehe...

sumber gambar : web samsung


Entri berkaitan :
Samsung Galaxy Note 3 Di Genggaman


layan mood berangan..... weeee..

Friday, January 30, 2015

Jangan Lupa 3 Perkara Pada Hari Jumaat

1/30/2015 12:29:00 PM 12 Comments

Salam Jumaat semua. Hari ini hari Jumaat. Di sini Mia kongsikan dari timeline facebook untuk tatapan pengunjung sekalian. Saling ingat-mengingati di hari Jumaat yang mulia ini.



Jangan lupa tiga perkara pada hari Jumaat

Pertama :
Kekasihmu Rasulullah menunggu salawat dari mu untuk Baginda

Kedua :
Kubur yang gelap menanti cahaya nur bacaan Surah al-Kahfi darimu

Ketiga : 
Waktu mustajab sedang menungggu si pendoa 'bertuah' maka jangan anda sia-siakan.

rebutlah peluang ini.... sama-samalah kita beramal...

Ranking Alexa 30.1.2015

1/30/2015 09:47:00 AM 15 Comments

Rentetan dari entri yang sebelum ini di SINI, Mia sebenarnya dalam proses pulihkan blog ini. Memanglah memakan masa juga, bila dah jatuh merundum macam ini. Tapi tidak mengapa. Inilah dia cabaran berblog yang sebenar. Pengalaman lah yang mematangkan kita dan banyak membantu supaya kita sentiasa berubah untuk kebaikan. Positif perlu ada di dalam diri seorang blogger. Walaupun sedih tak hilang lagi, tapi usaha tetap kena teruskan.

Prestasi ranking Alexa blog ini pada hari ini.....



Global rank : 94,300
Rank in Malaysia : 2,198

Sumber : SINI
Boleh check ranking Alexa di SINI

Hmmm... kenalah ceria kan... Ucapan terima kasih kepada semua yang sentiasa berkunjung ke blog ini. Terharu...

wake up... and smile...

Thursday, January 29, 2015

Senarai URL Blog #12

1/29/2015 06:40:00 PM 22 Comments

Wahhhh... segmen pertama di tahun baru ini. Seperti biasa Segmen Nak URL Blog. Kali ini dah masuk siri yang ke 12. Masih diteruskan secara bulanan pada tahun ini. Segmen simple telah berlangsung pada 26 - 27 Januari 2014 di SINI dan mendapat sebanyak 72 penyertaan dari kalangan blogger dengan 2 daripadanya ialah penyertaan selepas segmen tamat.

Terima kasih kepada semua yang sudi menjayakan segmen simple ini. Selepas ini, dah boleh mula blogwalking dan berkenalan dengan blogger-blogger yang tersenarai.... Jommmm 


Senarai URL Blog #12

  1. http://www.mycherita.com
  2. http://sheilashahfiekry.blogspot.com
  3. http://muhammadshahril97.blogspot.com
  4. http://bicaraseorangpemuda.blogspot.com
  5. http://farhana-mohamad.blogspot.com
  6. http://yangbaik.blogspot.com
  7. http://cikash.blogspot.com
  8. http://matalensajemariberceloteh.blogspot.com
  9. http://budakpeliksstory.blogspot.com
  10. http://mamapapaamir.blogspot.com
  11. http://www.azhafizah.com
  12. http://narumihuda.blogspot.com
  13. http://www.syaniaftersix.blogspot.com
  14. http://jmbelog.blogspot.com
  15. http://calrasepatrick.blogspot.com
  16. http://celebrationofloveaa.blogspot.com
  17. http://myraazraff.blogspot.com
  18. http://norminieza.blogspot.com
  19. http://www.diarijejakahangat.com
  20. http://cikmanissweet.blogspot.com
  21. http://vitaminwawa.blogspot.com
  22. http://umikasum.blogspot.com
  23. http://insekio.blogspot.com
  24. http://aunidenovella.blogspot.com
  25. http://sigadisberkacamata.blogspot.com
  26. http://kampung-kameq.blogspot.com
  27. http://dhiyadahlia.blogspot.com
  28. http://ijahoney.blogspot.com
  29. http://dotdotmissme.blogspot.com
  30. http://ijahoney.blogspot.com
  31. http://hanyadihatiku.blogspot.com
  32. http://www.loveheaven07.com
  33. http://fadzirazak.blogspot.com
  34. http://mylifeonlymyworld.blogspot.com
  35. http://blogashalya.blogspot.com
  36. http://sweetsouryaya.blogspot.com
  37. http://pemudattbc.blogspot.com
  38. http://fatihahazanan.blogspot.com
  39. http://kathyrbain.blogspot.com
  40. http://mummysupplementshop.blogspot.com
  41. http://www.ieyzartdsyahieyr92.my
  42. http://sayazarulfarhana.blogspot.com
  43. http://sallyyatiey.blogspot.com
  44. http://mselim3.blogspot.com
  45. http://nazirahnyerr.blogspot.com
  46. http://cahayadiatascahaya22.blogspot.com
  47. http://invisiblenote.blogspot.com
  48. http://arolpunyeblog.blogspot.com
  49. http://eyranasrin.blogspot.com
  50. http://blogcikbelbel.blogspot.com
  51. http://www.aynorablogs.com
  52. http://hanifadhlinaabdulrahman.blogspot.com
  53. http://jombercontest.blogspot.com
  54. http://www.ibulala.blogspot.com
  55. http://www.aimisyahirah.com
  56. http://nadzpeanut.blogspot.com
  57. http://www.mariafirdz.com
  58. http://maszull.blogspot.com
  59. http://cutelittlepearl.blogspot.com
  60. http://aswanazmy.blogspot.com
  61. http://cheksunnyboomboom.blogspot.com
  62. http://www.syuhadasalleh.my
  63. http://cahayakukasih.blogspot.com
  64. http://inibelogceritaku.blogspot.com
  65. http://www.hanisamanina.com
  66. http://farhanahadzlan06.blogspot.com
  67. http://www.schanazri.com
  68. http://akifimtiyaz3.blogspot.com
  69. http://ayienawi.blogspot.com
  70. http://jindrisska.blogspot.com
Penyertaan selepas segmen tamat
  1. http://dieyana78.blogspot.com
  2. http://www.rosmizaali.com

usahlah malu-malu.... jemput berkenalan dengan mereka ya...

Segmen : New Year Blogwalking Januari by Sulyanie Ghazali

1/29/2015 01:42:00 PM 10 Comments
*klik banner untuk join.


♥ Tarikh tutup : 31 JANUARI 2015
♥ Tujuan segmen nie untuk memudahkan sul dan peserta-peserta blogwalking dan follow blog-blog peserta yang lain.
♥ Senarai peserta akan diupdate setiap hari.
♥ Rajin-rajin kan diri jenguk + follow blog peserta yee. Dapat tambah follower jugak :)


Syarat dia simple jee. Hope segmen nie dapat sambutan. Jom join ramai-ramai :)

sesi support blogger (^_^)

Wednesday, January 28, 2015

Tuesday, January 27, 2015

MEM Ocean Eve Arabic Watch Hadiah Birthday Mia

1/27/2015 10:25:00 AM 16 Comments


MEM Ocean Eve Arabic Watch Hadiah Birthday Mia

Wahhhh... bestnya. Sangat-sangat best. Nak tahu tak apa dia hadiah birthday Mia tahun ini? Hmmmm.... jeng jeng jeng.... MEM Ocean Eve Arabic Watch. Dengar namanya pun dah macam unik sikit kan....

Ni Mia nak cerita sikit. Pernah dengar pasal jam pusingan tawaf tak? Jam yang pusingannya mengikut pusingan tawaf tu. Bila Mia check hadiah yang Mia terima ini rupanya pusingan jarum jamnya yang terbalik! Mula-mula Mia tengok, hairan jugak, cari  punya cari dengan google barulah Mia faham kenapa jam jenis  ini pusing terbalik... (nampak sangat jakun kan.... hehehe). Dah tu masa nak pakai macam kekok pula, sebab tak biasa.

Istilah lain yang glamour untuk jam ini ialah jam pusingan tawaf. Kenapa pusingan tawaf? Kerana tawaf berputar secara anti-clockwise, menjadi inspirasi bagi mencipta design yang come out dengan jam yang mirip pusingan tawaf tu.


Bungkusan hadiah sampai ke pejabat pada birthday Mia...
Bila dibuka.... wahhhh bestnya jam ini. Siap ada warranty card lagi.

Kalau ada yang berkenan kat jam tangan yang Mia dapat ni, boleh klik SINI untuk tengok lebih lanjut. Mana tahu kalau-kalau berkenan terus nak beli ke....


Ciri-ciri MEM Ocean Eve Arabic Watch :
Size – Ladies
Case Material – Stainless Steel
Case Diameter – 38mm
Case Thickness – 8mm
Water Resistance – 3 ATM (30 m / 160 ft)
Dial Color – Silver
Dial Type – Arabic
Band Material – Alloy
Band Color – Silver
Band Width – 21mm
Watch Length – 243mm
Movement Type – Counterclockwise Japanese Quartz
Warranty – 1 Year

Satu lagi yang paling menarik tentang pusingan tawaf atau pusingan counterclockwise ni, ada rahsia sebenarnya di sebaliknya. Ni Mia nak beritahu, tahu tak banyak benda-benda positif kat dunia ni berputar secara counterclockwise seperti mana pusingan manusia membuat tawaf? Salah satu contoh ialah orang berlari di larian trek. Kadang kita tak perasan kan... tapi sedar tak... mereka yang berlari di trek secara counterclockwise? Agak-agaknya rasa kenapa ya? Terfikir pula tiba-tiba ni. Hal ini kerana menurut doktor, berlari secara counterclockwise boleh meningkatkan lagi stamina mereka dan juga ada hubungkait dengan kedudukan jantung manusia.


Maka dengan segala yang ada ni, dengan diinspirasikan dengan aura positif dalam pusingan ini maka terciptanya jam pusingan tawaf. Siapa kata jam perlu berpusing clockwise kan? Nak tahu lebih lanjut boleh baca mengenai konsep pusingan tawaf ini di link ini, http://www.mem-watches.com/kenapa-pusingan-lawan-arah-jam

One more, the besttttt thing about MEM Watches ini secara tak langsung mengajak manusia kembali ke fitrah kehidupan, hmmm... selain itu ada jam tangan yang cantik dan jam dinding dengan harga yang berpatutan. Jangan risau... semuanya ada warranty selama setahun!

Jom kita tengok video sekejap...


Jom kita check out and follow instagram MEMWatches ok...


first time guna ni... sweetnya... really love it....