Kata-Kata Madah (20)

Friday, January 9, 2015

Kata-Kata Madah (20)



Dalam hidup, akan selalu ada
orang yang tidak menyukaimu,
namun itu bukan urusan kamu.

Lakukan apa yang kamu
anggap benar dan enjoy.

Kerana ada 2 alasan mengapa
orang tak menyukaimu :
1. Kau menikmati hidupmu
2. Ia tidak menikmati hidupnya

nikmati hidupmu dengan ceria...

18 comments:

  1. Setuju,kak..kadang kalau layan org2 yg xsuka kat kita ni,lagi sakit ati dibuatnya...so,biarkan dia dgn labu-labunya..

    ReplyDelete
  2. tak baik jika ada yang tak suka kita mia, andai ada lah. Ustaz kazim elias kata kalau kita kena suka ramai orang ...dan kalau kita nak orang baik dengan kita terlebih dahulu kita kena buat baik dahulu baru orang lain baik dengan kita . Appaun masalah ada yang tak suka kita alangkah rugi sebab ada allah melihat hati kita. semoga ada hikmah kata-kata ini..sedikit adaptasi ceramah ilmu kazim ya...

    ReplyDelete
  3. orang yang paling baik ialah orang yang sentiasa positif kata ustaz di Forum Jom selfie semalam...jom kita berfikiran positif. Kata motivasi terbaik hari ini..Etuza hanya mencerahkan amalan yang baik dan elak agar kita jauh dari tidak disukai. kesian jika ada yang tak suka kita dalam diam...

    ReplyDelete
  4. terus terang ya..Etuza mendapat ilmu kala melihat tiap motivasi ringkas dalam blog mia..sebab itu Etuza tak malu drop komen..Sebab sebenarnya paparan entry mia tu sesungguhnya mengajak ramai orang untuk berfikir jauh ya..ambil iktibar dan nyatakan idea yang makna tersirat. tahnia jika ada yg faham. Apa yang kita tampilkan untuk di baca ..so terbuka luas blog kita..tahniah ya..

    ReplyDelete
  5. Still etuza nampak nama etuza sebagai super each other komen top ..so Etuza drop komen kat sini..terima kasih...

    ReplyDelete
  6. X usah pdulikn perihal org Lain yg pnting ceriakn hidup kita

    ReplyDelete
  7. X usah pdulikn perihal org Lain yg pnting ceriakn hidup kita

    ReplyDelete
  8. saya setuju. Yang penting kita enjoy dan happy sentiasa. Abaikan mereka..

    ReplyDelete
  9. kalau diturutkan orang, kita juga tak enjoy dengan life kita...jadi, lebih baik kita enjoy...^_^

    ReplyDelete
  10. Yang penting kita mencari redha Allah..")

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum mia...mmg menarik sangat kata2 ini..;)

    ReplyDelete
  12. Kalau kita rasa org xsuka kita, kita buat baik je dgn dia dgn niat supaya Allah lembutkan hati dia. Sampai 1 tahap kita rasa fedup sbb dia buat donno, lebih baik kita diamkan diri daripada kita mengeluarkan kata2 yg xbaik nnti.

    ReplyDelete
  13. setuju sangat.
    sekali dia tak suka kita, sepuluh orang tak suka dia..hehehe

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.