Ranking Alexa 24.1.2015

Saturday, January 24, 2015

Ranking Alexa 24.1.2015


Nak tak nak... kena review juga prestasi ranking Alexa blog ini. Entri rutin lah katakan. Kalau ada pengunjung yang perasan, dalam tempoh sebulan bulan lepas di kala Mia tengah sibuk dengan beberapa komitmen, blog ini jatuh merundum dari rank 3++ Alexa Malaysia rentetan blog ini di klon / duplicate walaupun blog ini ada update setiap hari. Kisahnya ada di SINI. Sedih kan... nak buat macam mana, inilah dugaan dan cabaran dalam dunia blog.

Bukan setakat itu saja, blog ini tiba-tiba muncul beberapa coding jahat di bulan ini sehingga Mia hampir putus asa dan hilang mood untuk update blog secara konsisten. Kisahnya ada di SINI. Maka ranking Alexa semakin menjadi-jadilah junamnya.

Biasalah kan.. bila dah terkena macam ni perlu kuatkan semangat. Mia pun sedang dalam proses pulihkan blog ini kepada yang asal secara perlahan-lahan. Memang ambil masa juga, tapi usaha tetap ada. Chaiyukkkk...

Jom kita tengok ranking Alexa pada hari ini... yang tak berapa nak cun...


Global Rank : 88,669
Rank in Malaysia : 1,556

Sumber : SINI
Laporan sebelum ini di SINI

Boleh check ranking Alexa blog di SINI

Sungguh pun begitu, blog ini masih lagi menerima kunjungan trafik dari kalangan blogger, sahabat handai, kenalan media sosial dan pengunjung dari enjin carian. Terima kasih ya...

 sedang kuatkan semangat untuk berdiri semula.... yeahhhh....

14 comments:

  1. Mmg susah nak konsisten kan dah skrg..huhu

    ReplyDelete
  2. turun naik ranking ni... sabar ye kak MIA.

    ReplyDelete
  3. Sabar ye mia..")

    Wawa pun nak masuk dlm rank alexa jgk, hopefully tgh thn ni tersenarai la.. hihi

    ReplyDelete
  4. kuatkan semangat kak mia...ranking saya pun tengah gedebuk-gedebuk jatuh ni...^_^

    ReplyDelete
  5. mula2 tu Etuza ingatkan ranking kita serta graf tak akan turun..esok lusa tengok alahai dah merundum,..usaha dan usaha naik dah lagi..so puas hati..esok lagi cek..mak oi merundum juga..so kali ketiga akur dan faham dan sebati dah ..tak akan kesal yang penting ada entry meletop..apapun blog mia terkenal dah ni..

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum mia...bersabar yer ...kuatkan semangat berblogging...:)

    ReplyDelete
  7. Jangan putus semangat kak Mia.. Teruskan berblog.. Kami semua support blog akak.. ^^,
    RosmizaAliDotCom™

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.