Nasi Ayam Penyet Kampung Ulu Pulai Gelang Patah

Friday, February 20, 2015

Nasi Ayam Penyet Kampung Ulu Pulai Gelang Patah



Wahhh... sedapnya Nasi Ayam Penyet ni pada hari Rabu lepas dengan pelajar-pelajar praktikal. Ketika itu baru saja selesai urusan kerja di ladang nanas dan pejabat ladang di Alor Bukit, Pekan Nanas, Pontian. (nanti Mia cerita lebih lanjut kat entri lain ya..).

Nak-nak makan kat kawasan kampung kat Kampung Ulu Pulai, Gelang Patah, Johor Bahru sebelum nak masuk highway tu. Memang awesome... warung kat tepi jalan je ni. Bakso pun ada.

Mia makan tak habis sebab banyak sangat... huhuhu kekenyangan sampai ke malam. Alhamdulillah.

dah lama tak makan nasi ayam penyet...

16 comments:

  1. kyaaa~
    baru je minggu lepas makan hiks.
    mmg banyak gila kan huhi
    sedapppp <3333

    ReplyDelete
  2. WAH,, kemain lagi,, sukenya la kan dapat makan makan dengan pelajar,,

    ReplyDelete
  3. Ya Allah !! sedapnyaaaa... memang best makan ayam penyet ni...

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum mia...wah !! nampak mcm sedap jer tu...selamat menjamu selera..:)

    ReplyDelete
  5. aduh! teringinnya nasi ayam penyet.. saya pernah makan sambal nasi ayam penyet di Kulim, Kedah.. Pedas sangat-sangat, sampai meleleh hingus.. hehe :)

    ReplyDelete
  6. Nasi ayam penyet ni yg maveles adalah sambalnye, cn pernh mkn paling sedap dkt Klang ;)

    ReplyDelete
  7. Mmg terbaik kat sini. Tp skang dah pindah ke KL, ada sapa-sapa yang tau tempat ayam penyek best kt area KL ke? huhu..

    ReplyDelete
  8. Uishh sdpnya, da satu tmpt kat tawau memg sdp sgt ayam pengetnya

    ReplyDelete
  9. Salam singgah sini kak mia...wahh...sedapnya nasi ayam penyet tu...

    ReplyDelete
  10. sedapnya..tengok ayam tu..ade tempe dan ulam ulaman..complete set healthy meal

    ReplyDelete
  11. ptg ni nAk g Laa tp ta sUre bUka ta. .hari tUhh mKn bakso dyE. .kalaU mknan indOn. .di bUat owg indOn. .mmG terbaik. .puas hati. huhu

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.