April 2015

Thursday, April 30, 2015

Pengumuman Pemenang Segmen 12 Jam Bloglist #14




Alhamdulillah.. sampai juga waktu yang dinanti. Daripada 45 penyertaan untuk Segmen 12 Jam Bloglist #14 di SINI, hanya 12 sahaja dipilih melalui random.org bagi menjadi penyeri bloglist Mia untuk bulan Mei dan Jun 2015.

Segmen ini Mia memang suka sangat sebab nak bagi peluang pada blogger-blogger lain di luar sana untuk menjadi penyeri bloglist Mia yang akan ditukar setiap 2 bulan di samping secara tidak langsung turut tolong promote blog rakan-rakan blogger dan ianya dikongsikan bersama pengunjung blog ini.

Sebelum itu cuba check no peserta di SINI dan pemenangnya ialah...














Terima kasih pada semua yang telah berjaya. Diharap agar semua pemenang memasukkan blog Mia ke dalam bloglist masing-masing sebelum 5 Mei 2015. Rajin-rajinlah update blog selepas ini ya...


Kepada yang tidak berjaya usah berkecil hati. Jumpa lagi di segmen bloglist yang seterusnya... (^_^)

tahniahhh..

Read more / Baca Lagi >>>

Tazkirah Petang (13)




Waktu-waktu baik untuk berdoa

  1. Waktu sahur/sepertiga malam terakhir
  2. Ketika berbuka puasa
  3. Ketika azan berkumandang
  4. Di antara azan dan iqamah
  5. Ketika sujud dalam solat
  6. Ketika sebelum salam dalam solat
  7. Di hari Jumaat
  8. Ketika hujan turun
  9. Hari Rabu antara zohor dan asar
  10. Ketika hari arafah
  11. Ketika perang
  12. Ketika minum air zam-zam


sama-samalah kita berdoa...
Read more / Baca Lagi >>>

Quote Of The Day (165)




when people walk away from you,
let them go

your destiny is never tied to anyone
who leaves you

and

it doesn't mean they are bad people,
it just means that their part
in your story is over.


just let them go...

Read more / Baca Lagi >>>

Wednesday, April 29, 2015

Ranking Alexa 29.4.2015




Global Alexa Rank : 465,459

Rank in Malaysia : 2,511

Sumber : SINI

Rekod sebelum ini di SINI

blog ini tetap di hati Mia....
Read more / Baca Lagi >>>

Wordless Wednesday 225 : 118000 km



Dah 118,000 km


Read more / Baca Lagi >>>

Senarai URL Blog #14




Semalam, Mia dah buat Segmen Nak URL Blog #14 di SINI. Alhamdulillah, ada penyertaan dari kalangan blogger. Seramai 58 blog yang join sebelum 11.59 malam tadi. Sukanya Mia... terharunya.

Terima kasih kerana sudi menjayakan segmen yang simple ini. Diharap semua dapat berkenalan antara satu sama lain semasa blogwaking nanti. Salam kenal buat blogger yang baru mengenali Mia.

Senarai URL Blog #14
  1. http://www.diarijejakahangat.com
  2. http://www.ieyzartdsyahieyr92.my
  3. http://ummi2m2s.blogspot.com
  4. http://yangbaik.blogspot.com
  5. http://tengkubutang.blogspot.com
  6. http://mselim3.blogspot.com
  7. http://mimirheem.blogspot.com
  8. http://aisyahambris.blogspot.com
  9. http://ibunoey.blogspot.com
  10. http://www.jajasutera.com
  11. http://sheilashahfiekry.blogspot.com
  12. http://www.azneyshamsuddin.com
  13. http://nusha1706.blogspot.com
  14. http://rencahkehidupan-maamieiqi.blogspot.com
  15. http://syazrim.blogspot.com
  16. http://umiwish.blogspot.com
  17. http://juliajamaludin.blogspot.com
  18. http://lonafreak.blogspot.com
  19. http://seindahcerita.blogspot.com
  20. http://umikasum.blogspot.com
  21. http://vithebat.blogspot.com
  22. http://www.mamaniza.com
  23. http://fiqadira.blogspot.com
  24. http://sallysamsaiman.blogspot.com
  25. http://rojakbuahpedas.blogspot.com
  26. http://cikmanissweet.blogspot.com
  27. http://www.mommylin.com
  28. http://dhia-manja.blogspot.com
  29. http://anumkhairil.blogspot.com
  30. http://norminieza.blogspot.com
  31. http://storymoryluahanku.blogspot.com
  32. http://nurulhidayahdiary.blogspot.com
  33. http://ekjozbuluh.blogspot.com
  34. http://baby-farah.blogspot.com
  35. http://myalycia.blogspot.com
  36. http://nunapringiacyunq.blogspot.com
  37. http://www.aimisyahirah.com
  38. http://ayoikema.blogspot.com
  39. http://www.azhafizah.com
  40. http://www.dikbee.com
  41. http://maszull.blogspot.com
  42. http://www.mariafirdz.com
  43. http://shapurpleungu.blogspot.com
  44. http://mulan-sahbanu.blogspot.com
  45. http://www.papaglamz.com
  46. http://theathra.blogspot.com
  47. http://jnjikita.blogspot.com
  48. http://www.zazazehra.com
  49. http://sayaiday.blogspot.com
  50. http://pearlsweets.blogspot.com
  51. http://ain-soofiyah.blogspot.com
  52. http://blogashalya.blogspot.com
  53. http://mingzhu-collection.blogspot.com
  54. http://sweetsour93.blogspot.com
  55. http://www.ayuinsyirah.my
  56. http://farhah88.blogspot.com
  57. http://ihazaliza.blogspot.com
  58. http://irsyahealthyhouse.blogspot.com
jom kita sama-sama blogwalking... weeee...
Read more / Baca Lagi >>>

Wordless Wednesday 224 : She Knew My FB Password



She Knew My FB Password

Read more / Baca Lagi >>>

Tuesday, April 28, 2015

Nak URL Blog #14



Segmen time.... Dah nak hampir akhir bulan dah ni baru nak buat segmen rutin bulanan di blog ini. Segmen untuk April 2015, Segmen Nak URL Blog #14. Segmen ini tersangatlah simple dan senang sangat nak join.

Motif utama untuk memudahkan Mia blogwalking di samping menjadi platform buat blogger-blogger mengenali di antara satu sama lain. Yang dah kenal dirapatkan. Yang belum kenal dikenalkan.

Senang saja nak join. Hanya perlu tinggalkan url blog anda di ruang komen entri ini. Segmen ini akan tamat pada jam 11.59 malam 28 April 2015 (hari ini sahaja).

SEGMEN DAH TAMAT

jom join..... dan kenal dengan blogger lain.. (^_^)
Read more / Baca Lagi >>>

Monday, April 27, 2015

Giveaway Whitening Intensive Booster Skincare : Dapatkan LIKE Untuk Entri Review Di Fanpage My Beauty Herbs



Giveaway Whitening Intensive Booster Skincare : 
Dapatkan LIKE Untuk Entri Review Di Fanpage My Beauty Herbs

Kini, tibalah peringkat yang seterusnya dalam Giveaway Whitening Intensive Booster Skincare iaitu Dapatkan LIKE Untuk Entri Review Di Fanpage My Beauty Herbs.

My Beauty Herbs dan Mialiana.com ingin mengucapkan tahniah kepada 30 orang blogger yang telah berjaya menyahut cabaran menggunakan  produk Whitening Intensive Booster Skincare selama 30 hari dan menyiapkan entri review berdasarkan pengalaman sendiri. 

Dengan besar hatinya, kesemua entri review yang telah dihantar di SINI, sekaligus melayakkan para blogger mara ke peringkat terakhir dalam giveaway ini iaitu Dapatkan LIKE Untuk Entri Review Di Fanpage My Beauty Herbs. Untuk mengetahui peringkat-peringkat lain dalam giveaway ini, boleh rujuk SINI.

Mulai dari tarikh hari ini, 27 April 2015 sehinggalah 8 Mei 2015, anda dikehendaki mendapatkan seberapa banyak LIKE untuk entri review anda di Fanpage My Beauty Herbs, klik SINI.


Jom kita sama-sama support mereka dengan baca dan LIKE entri review mereka di SINI.


Cara nak LIKE, pergi kat gambar screenshot entri review, contoh SINI dan klik pada Like seperti di bawah :



Semoga berjaya kepada semua peserta. 10 orang pemenang akan diumumkan pada 11 Mei 2015.



Hadiah Yang Ditawarkan :
Daripada 30 orang blogger, hanya 10 orang pemenang yang dicari dan akan menerima hadiah berikut :

Tempat Ke 1 :
Wang tunai RM150 + TShirt Eksklusif My Beauty Herbs + 2 kotak Whitening Intensive Booster Skincare

Tempat Ke 2 :
Wang tunai RM100 + TShirt Eksklusif My Beauty Herbs + 2 kotak Whitening Intensive Booster Skincare

Tempat Ke 3 :
Wang tunai RM50 + TShirt Eksklusif My Beauty Herbs + 2 kotak Whitening Intensive Booster Skincare

Tempat Ke 4 hingga 10 :
 1 kotak Whitening Intensive Booster Skincare


siapa lagi nak support rakan blogger, kalau bukan kita... jommmmm....


Read more / Baca Lagi >>>

Segmen Blogwalking + Hadiah Bertuah




Kali ini Mia join segmen dari Nisa. 
Mia baru jadi follower dia yang ke 89. 

Ada hadiah instant shawl magic untuk 5 followers yang bertuah.
Jomlah join. Tarikh tutup pada 15 Mei 2015.


sesi support rakan blogger..

Read more / Baca Lagi >>>

Segmen: Saya Sayang Blog Saya



Segmen simple dari Cikgu Ayu. 
Jomlah sama-sama join. Kasi meriah sikit segmen ni...

Klik pada banner untuk join.

sesi support rakan blogger..

Read more / Baca Lagi >>>

Sunday, April 26, 2015

Ranking Alexa 26.4.2015




Global Alexa Rank : 471,294

Rank in Malaysia : 2,626

Sumber : SINI

Rekod sebelum ini di SINI

usaha maintain berblog... chaiyukkk...
Read more / Baca Lagi >>>

Quote Of The Day (164)




The worst part
about being strong
is that no one ever asks
if you're okay

Read more / Baca Lagi >>>

Saturday, April 25, 2015

Aerobic Time...



Sebenarnya dah lama Mia nak join aktiviti aerobic setiap petang Khamis, tapi tu lah... asyik bertangguh sampai asyik terlepas saja.

Tibalah hari Khamis yang lepas (23.4.2015) baru lah menyempat nak join.

Aerobic time.... memang terkial-kial jugalah dengan step nya yang agak susah pada mulanya, lama-lama Mia dah boleh catch up. Banyak buat pergerakan sambil mengikut rentak lagu yang dimainkan. Memang best lah aktiviti riadah seperti ini. Exercise.. keluarkan peluh.

InsyaAllah.. kalau tiada halangan.. Mia akan cuba maintain konsisten join aerobic setiap minggu... yeahhh..


dengan rakan sepejabat yang join


dengan cikgu aerobic

masa untuk berpeluh... selepas seharian kerja di pejabat...
Read more / Baca Lagi >>>

Quote Of The Day (163)




Sometimes,
the people who are
thousands of miles away from you,
can make you feel better
than people right beside you.

yupp.. so true...

Read more / Baca Lagi >>>

Friday, April 24, 2015

Badminton Time...




Aktiviti riadah Mia selepas waktu kerja di petang hari Rabu (22.4.2015) ialah main badminton dengan Hajar. Kalau perasan entri-entri riadah Mia sebelum ni, geng beriadah Mia dengan Hajar dan Tikah. Ada juga beberapa kali kami exercise kat gym.

Baru mula berjinak dengan badminton. Dapat juga keluarkan peluh. Lepas ni, nak beli raket sendiri.

main suka-suka... janji keluar peluh...
Read more / Baca Lagi >>>

Quote Of The Day (162)




Before you act, listen.

Before you react, think.

Before you spend, earn.

Before you criticize, wait.

Before you pray, forgive.

Before you quit, try.

do motivate ourselves...

Read more / Baca Lagi >>>

Thursday, April 23, 2015

Kata-Kata Madah (27)




Ada masanya ketidaksempurnaan itulah yang paling sempurna. Terimalah segalanya seadanya... semuanya bersifat sementara.

Jangan tangisi sesuatu yang berlaku... kerana air mata akan datang lagi, dan ketawa pun akan menjengah semula.

Selang seli ini akan datang dan pergi. Mengajar kita tentang "sederhana". Semuanya akan fana.

Mengharap jangan terlalu tinggi, meratap jangan terlalu lama... hadapi segalanya dengan berpada-pada.

Kita akan selalu berada di dua antara... antara gembira dan berduka. Antara senyum dan air mata.

"Ya Allah, aku memohon perlindungan denganaMu daripada keluh kesah dan kesedihan, rasa lemah dan kemalasan, aku memohon perlindungan denganMu daripada sifat penakut dan kebakhilan, dan aku memohon perlindungan denganMu dari bebanan hutang dan dikuasai seseorang."

muhasabah diri...

Read more / Baca Lagi >>>

Design Banner Event RIPP Pahang



Alhamdulilah... sebelum tengahari tadi Mia baru siap buat design ad-hoc untuk event RIPP Pahang. Jenuh juga nak mengadap sebab ni design besar untuk printing banner 20 kaki x 10 kaki. Buat design ni dari semalam.

Dan inilah hasilnya...


Biasalah... bila ada event, memang Mia sibuk mendesign...

Syukur... rasa leganya dah siap walaupun laptop macam hang sikit sebab fail design ni sangat besar. fiuhhh..

mood suka... kerja ad-hoc dah siap..
Read more / Baca Lagi >>>

Top Supporters March 2017