June 2015

Tuesday, June 30, 2015

Pengumuman Pemenang Segmen 12 Jam Bloglist #15



Pengumuman Pemenang Segmen 12 Jam Bloglist #15

Pada 26 Jun 2015, Mia telah pun buat Segmen 12 Jam Bloglist #15 di SINI bagi pencarian bloglist bulan Julai dan Ogos 2015. Seramai 39 orang blogger telah join dan senarai peserta ada di SINI. Pemilihan telah dibuat melalui random.org untuk mencari 12 blog yang bertuah.

Sebelum itu sila semak nombor peserta di SINI sebagai rujukan.

Dengan ini Mia nak umumkan... pemenang-pemenangnya ialah....














Terima kasih pada semua yang telah tersenarai seperti di atas. Diharap agar semua pemenang dapat memasukkan blog Mia ke dalam bloglist masing-masing sebelum 5 Julai 2015. Lepas ni... rajin-rajinlah update blog selalu ya...


Kepada yang tidak berjaya usah berkecil hati. Jumpa lagi di segmen bloglist yang seterusnya... (^_^)

tahniah.....

Read more / Baca Lagi >>>

Segmen Jom Kenal Raya by ASDYdimension





Mia join segmen ni dan jadi follower yang ke 112. 

Kepada blogger lain jomlah join sama. Klik pada banner untuk join.

Tarikh tutup pada 11.59 malam 23 Julai 2015

sesi support rakan blogger..


Read more / Baca Lagi >>>

Monday, June 29, 2015

Senarai Peserta Segmen Bloglist #15




Senarai Peserta Segmen Bloglist #15

Pada 26 Jun 2015 mulai jam 11.00 pagi hingga 11.00 malam Mia ada buat Segmen Bloglist #15 di SINI dalam mencari 12 blog bagi menyerikan bloglist blog ini untuk bulan Julai dan Ogos 2015. Seramai 39 blogger join kali ini. Terima kasih diucapkan kepada semua yang sudi menjayakan segmen ini.

Keputusan akan diumumkan pada 30 Jun 2015 melalui random.org. Sementara itu, dah bolehlah mula blogwalking dengan senarai seperti di bawah sambil berkenalan dengan blogger lain.

Semoga terpilih ya.... (^_^)


Senarai Peserta Segmen Bloglist #15
  1. http://amalinahussain.blogspot.com/2015/06/segmen-12-jam-bloglist-15-mialianacom.html
  2. http://cikannesweetyncool.blogspot.com/2015/06/segmen-12-jam-bloglist-15-mialianacom.html
  3. http://ummi2m2s.blogspot.com/2015/06/segmen-12-jam-bloglist-15-mialianacom.html
  4. http://kasihkuamani.blogspot.com/2015/06/segmen-12-jam-bloglist-15-mialianacom.html
  5. http://adna2029.blogspot.com/2015/06/segmen-12-jam-bloglist-15-mialianacom.html
  6. http://aswanazmy.blogspot.com/2015/06/segmen-12-jam-bloglist-15-mialianacom.html
  7. http://syaza-applemints.blogspot.com/2015/06/segmen-12-jam-bloglist-15-mialianacom.html
  8. http://www.aimisyahirah.com/2015/06/segmen-12-jam-bloglist-15-mialianacom.html
  9. http://norshamimi.blogspot.com/2015/06/segmen-12-jam-bloglist-15-mialianacom.html
  10. http://maszull.blogspot.com/2015/06/segmen-12-jam-bloglist-15-mialianacom.html
  11. http://www.nuhahayati.com/2015/06/segmen-12-jam-bloglist-15-mialianacom.html
  12. http://ciklapunyabelog.blogspot.com/2015/06/segmen-12-jam-bloglist-15-mialianacom.html
  13. http://www.maisarahsidi.com/2015/06/segmen-12-jam-bloglist-15-mialianacom.html
  14. http://mama3farhanah.blogspot.com/2015/06/segmen-12-jam-bloglist-15-mialianacom.html
  15. http://www.kisahsidairy.com/2015/06/segmen-12-jam-bloglist-15-mialianacom.html
  16. http://storymoryluahanku.blogspot.com/2015/06/segmen-12-jam-bloglist-15-mialianacom.html
  17. http://www.cekgunorazimah.com/2015/06/segmen-12-jam-bloglist-15-mialianacom.html
  18. http://akukaudansesuatu.blogspot.com/2015/06/segmen-12-jam-bloglist-15-mialianacom.html
  19. http://cikmanissweet.blogspot.com/2015/06/segmen-12-jam-bloglist-15-mialianacom.html
  20. http://myalycia.blogspot.com/2015/06/segmen-12-jam-bloglist-15-mialianacom.html
  21. http://www.ayuinsyirah.my/2015/06/segmen-12-jam-bloglist-15-mialianacom.html
  22. http://www.kakgojes.com/2015/06/segmen-12-jam-bloglist-15-mialianacom.html
  23. http://juliajamaludin.blogspot.com/2015/06/segmen-12-jam-bloglist-15-mialianacom.html
  24. http://jmbelog.blogspot.com/2015/06/segmen-12-jam-bloglist-15-mialianacom.html
  25. http://mummysupplementshop.blogspot.com/2015/06/segmen-12-jam-bloglist-15-mialianacom.html
  26. http://rianalittlecuties.blogspot.com/2015/06/segmen-12-jam-bloglist-15-mialianacom.html
  27. http://husnamalek.blogspot.com/2015/06/segmen-12-jam-bloglist-15-mialianacom.html
  28. http://mrspuex.blogspot.com/2015/06/segmen-12-jam-bloglist-15-mialianacom.html
  29. http://officalmissyana.blogspot.com/2015/06/segmen-12-jam-bloglist-15-mialianacom.html
  30. http://hidayuayumie.blogspot.com/2015/06/segmen-12-jam-bloglist-15-mialianacom.html
  31. http://eiraaikawa.blogspot.com/2015/06/segmen-12-jam-bloglist-15-mialianacom.html
  32. http://cahayakukasih.blogspot.com/2015/06/segmen-12-jam-bloglist-15-mialianacom.html
  33. http://yangbaik.blogspot.com/2015/06/segmen-12-jam-bloglist-15-mialianacom.html
  34. http://celotehcikct.blogspot.com/2015/06/segmen-12-jam-bloglist-15-mialianacom.html
  35. http://lestarigiveaway.blogspot.com/2015/06/segmen-12-jam-bloglist-15-mialianacom.html
  36. http://www.azhafizah.com/2015/06/segmen-12-jam-bloglist-15-mialianacom.html
  37. http://sweetsour93.blogspot.com/2015/06/segmen-12-jam-bloglist-15-mialianacom.html
  38. http://insyaallahadarezeki.blogspot.com/2015/06/segmen-12-jam-bloglist-15-mialianacom.html
  39. http://www.dayanazahari.com/2015/06/segmen-12-jam-bloglist-15-mialianacom.html
salam kenal pada blogger yang baru mengenali Mia...
Read more / Baca Lagi >>>

Sunday, June 28, 2015

Quote Of The Day (180)




Waiting hurts.

Forgetting hurts.

But not knowing which

decision to take can

sometimes be the most painful

so pain...

Read more / Baca Lagi >>>

Giveaway Duit Raya Dari BBL



< Klik gambar untuk join >

Assalamualaikum & hello there,


Siapa cakap bila dah besar mesti tak dapat duit raya? Sempena bulan Syawal bakal datang BBL dengan rasa gembira nak bagi duit raya kepada blogger bertuah. Cepat beratur submit entri ya. Boleh belanja diri sendiri makan aiskrim pasu.

Hadiah duit raya

Duit raya RM20 
untuk 1 orang pemenang

Duit raya RM10 
untuk 3 orang pemenang

Duit raya RM5 
untuk 5 orang pemenang

Cara nak join sangat mudah. Follow step dibawah :

1. Add BBL di

Follow blog

LIKE fan page

Add Google+

Add Twitter

Add  Instagram

2. Buat satu entri bertajuk "Giveaway  Duit Raya Dari BBL"

3. Copy coding yang disediakan & paste kat ruang HTML & publish entri


Cara nak paste code dalam entri


4. Tinggalkan link URL entri korang dalam kotak komen SINI (link)

Tu saja. Senang sangat kan.

Tarikh tamat giveaway pada 14 Julai 2015

Pemenang akan diumunkan pada 16 Julai 2015 nanti

BBL ~ Cepat submit link URL korang
o\( ̄ρ ̄)/o

Sekian terima kasih & selamat hari raya

support BBL... (^_^)
Read more / Baca Lagi >>>

Saturday, June 27, 2015

Kesedihan Yang Lara





kesedihan yang lara
menyelubungi diri
mengemudi hati
merajuk tiada dihalangi

kesedihan yang lara
mengalir kedukaan
membangkit kekecewaan
teramat pedih kelukaan

kesedihan yang lara
gelap mendung di jiwa
sepi tiada cahaya
sunyi tanpa bicara

kesedihan yang lara
musnah harapan
pergi bersama impian
yang tiada kesudahan

kesedihan yang lara
perit menanggungnya
terpendam di lubuk hati
pasrah dengan Ilahi

nukilan puisi Mia tentang kesedihan yang lara....
Read more / Baca Lagi >>>

Raya Giveaway By Erza



CLICK BANNER TO JOIN

1. Wajib follow blog ERZA dan google+ follower


2. Wajib like fanpage Zaf's Outlet 

3. Buat satu entri bertajuk "Raya Giveaway by Erza"


4. Tinggalkan URL entri korang di SINI

5. Siap dan good luck friends!!!




5 langkah mudah sahaja !!!

Hadiah - hadiah yang bakal dimenangi:-
1 x dress raya
2 x RM10 duit raya
10 x voucher Magic Art Museum 3D

Jom Laaaa Join...ajak kengkawan ramai2!!!

support Erza....
Read more / Baca Lagi >>>

Friday, June 26, 2015

Segmen 12 Jam Bloglist #15 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Julai dan Ogos 2015 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 26 Jun 2015, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #15 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Copy Coding Entri :



Contoh Cara Nak Paste Coding Entri :
klik pada gambar untuk besarkan

Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 30 Jun 2015.


tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...
Read more / Baca Lagi >>>

Carta Pengkomen Tegar Mei 2015




Seperti biasa walaupun lambat Mia umumkan, Mia tetap maklumkan Carta Pengkomen Tegar Mei 2015. Terima kasih kepada semua pengunjung yang sudi bertandang dan meninggalkan komen di entri blog ini pada bulan Mei 2015. Jom kita tengok siapa yang paling banyak komen....

Carta Top 20 Pengkomen Tegar Mei 2015

No 1 - Azhafizah Md Nor (60 komen)


No 2 - Mas Zull (56 komen)


No 3 - Cikgu Norazimah (50 komen)


No 4 - Maria Firdz (34 komen)


No 5 - Asha Lya (26 komen)


No 6 - Mrs Yatie (12 komen)


No 7 - Nurzakiah Hanum (12 komen)


No 8 - Sally Samsaiman (11 komen)

No 9 - Inani Hazwani (10 komen)

No 10 - Anugerah Gee (8 komen)


No 11 - Nurul Aqidah Azahar (8 komen)


No 12 - Yang Baik (8 komen)

No 13 - Princess Mimi (7 komen)


No 14 - Izzeyda (6 komen)


No 15 - Shahida Dzulkafli (6 komen)


No 16 - Nurul Syahirah (5 komen)


No 17 - Pha Is (5 komen)


No 18 - Mad Parihh (5 komen)


No 19 - Julia Jamaludin (4 komen)


No 20 - Kamil Salleh (4 komen)


Tahniah diucapkan pada semua yang tersenarai di atas. Syukur sangat blog ini ada pengunjung tegarnya tersendiri.


jom terjah blog mereka...

Read more / Baca Lagi >>>

Top Supporters May 2017