Minum Pati Ikan Haruan

Wednesday, June 24, 2015

Minum Pati Ikan Haruan


Sekarang ni kan Mia dalam proses pemulihan selepas minor surgery gigi geraham bongsu pada 4 Jun 2015. Makan pun kena makan yang lembut. Doktor dah beritahu memang akan lambat sembuh berbanding orang lain sebab luka operation sangat besar dan makan masa untuk pulih.

Mak Mia cadangkan supaya minum pati ikan haruan biar cepat sembuh. 


Jadi Mia pun beli pati ikan haruan Polleney kat D'Apotic Farmasi pada 14 Jun 2015 dan mula minum pada keesokan paginya.


Macam ini lah rupa packaging pati ikan haruan Polleney dalam kotak.


Ada sesetengah orang memang tidak boleh minum dan telan pati ikan haruan sebab hanyir. Memang pun hanyir. Tetapi Mia ikut petua dan tips Mak Mia supaya tidak rasa hanyir dengan merendamkan botol pati ikan haruan itu dengan air panas. Biar suam-suam. Lepas itu terus minum. 

Mia masih minum satu botol setiap hari sehingga 14 hari. Memang nak pulihkan betul-betul luka operation itu. Kena disiplin, tidak boleh tertinggal.

kali terakhir minum ni masa dalam pantang selepas bersalinkan Sofea tahun 2009.

5 comments:

  1. TQ share tips tuh...
    sebelum nie ada minum juga..
    Pergh!!! dia nya raser and bau dasat sungguh...
    Lepas minum sekotak jer.. pastuh x sanggup dah...

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum mia...memang baik pati ikan haruan ni...biasanya mmg org dlm pantang baik minum pati ni...:)

    ReplyDelete
  3. Huhu... Bertabah minum... Hehe... Sy rela cari ikan haruan je..

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.