Tukar Kepada Comments >> Awaiting Moderation

Tuesday, May 17, 2016

Tukar Kepada Comments >> Awaiting Moderation


Kalau perasan sejak menjak sekarang ni Mia tak dapat nak berapa konsisten update blog setiap hari. Kalau update pun, buat backdated. Nak buat macam mana dah namanya blogger separuh masa. Nak curi-curi masa sedikit pun untuk ngadap blog... macam bercinta. Nak-nak bila mood berblog tu macam dah kureng skit.

Nak dijadikan cerita.. punyalah panjang mukadimahnya kat atas. Ni baru nak masuk cerita entri ni. Hah.... Mia sekarang dah tukar kepada Comments >> Awaiting Moderation. Maksudnya sesiapa yang meninggalkan komen kat mana-mana entri di blog ini akan ditapis dahulu komennya. Dah approved barulah akan di publish dan dipaparkan ke dalam ruangan komen entri blog. Sebenarnya kan.. Mia takut terlepas pandang dan tak dapat baca komen-komen pengunjung. Tak semua pengunjung akan tinggalkan komen di entri-entri baru tetapi ada juga yang tinggalkan komen di entri-entri lama. Kiranya senang nak pantau lah ni..



printscreen selepas approved semua komen


Nampak sangat masa sangat mencemburui Mia sekarang. Terima kasih pada yang sudi datang berkunjung ke blog Mia ni. Jangan risau pada komen-komen yang ditinggalkan. Selepas Mia baca, Mia akan publish nanti. No heart feeling... ok...

kadang ada yang aktifkan cara yang macam ni untuk tujuan keselamatan demi menjaga imej blog tanpa komen yang berunsurkan negatif...

12 comments:

  1. Samalaa kak, saya pun buat tapisan ni sebab takut terlepas pandang. :)

    ReplyDelete
  2. Lebih telus ya kak...elok jugakan kak...

    ReplyDelete
  3. Kekadang bila tak tapis, spammer ramai... Sha pun guna kaedah sama...

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum mia...bagus la tu...sibuk sgt skg ni yer mia...

    ReplyDelete
  5. betul jugakkan.. nak kena buat jugak la..

    kalau senang, mai la jalan2 kat blog sya ye..

    http://www.solehahkahaku.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. Betul kak mia. Saya pun tapis dulu komen. Takut ada yg komen bukan bukan ^^
    Lama tak singgah blog kak mia :)

    ReplyDelete
  7. Betul tue mia. Siqah pun tapis dulu juga. Takut terlepas pandang. Bukan kita ada selalu masa pun untuk tengok blog kan :)

    ReplyDelete
  8. husna pon guna awaiting moderation.. suka baca komen dr pengunjung lepas tu mcm kak mia ckp takut terlepas pandang je...

    ReplyDelete
  9. Aida memang ada comment moderation, mia.
    lebih mudah aida nak replynone by one.
    lebih mudah aida nak tau sape yg komen :-)
    Sebab aida bw dari tukang komen.

    ReplyDelete
  10. Salam , yana pum apply ni, sebab nanti nak balas komen , atau pun dapat tapis komen mengarut

    ReplyDelete
  11. saya mmg setting macam ni, sebab nak baca dulu semua komen sebelum publish...

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.