February 2016

Monday, February 29, 2016

Pengumuman Pemenang Segmen 12 Jam Bloglist #19




Tibalah masa yang dinanti-nantikan untuk pengumuman 12 pemenang Segmen 12 Jam Bloglist #19 menjadi penyeri bloglist Mia bagi bulan Mac dan April 2016. Pemilihan telah dibuat menggunakan random.org dan sebelum itu sila rujuk nombor peserta di SINI.

Pemenang-pemenangnya ialah.....







Mia nak ucapkan tahniah dan bertuahnya kepada semua pemenang di atas. Diharap agar semua pemenang dapat memasukkan blog Mia ke dalam bloglist masing-masing sebelum  5 Mac 2016. Kepada yang tidak terpilih, usah berputus asa. Boleh cuba lagi di segmen ini yang seterusnya iaitu 2 bulan yang akan datang.

senarai bloglist baru...
Read more / Baca Lagi >>>

Tazkirah Petang (36)



Bahaya Syirik

"Demi sesungguhnya ! Jika engkau (dan pengikut-pengikutmu)" mempersekutukan Allah (mensyirikkan Allah) maka akan terhapuslah amalmu, dan engkau akan tetap menjadi orang-orang yang rugi."

moga kita semua dijauhkan dari syirik..

Read more / Baca Lagi >>>

Layan Cinta Teruna Kimchi




Siapa kat sini layan cerita Cinta Teruna Kimchii? Dah habis dah pun cerita ni kat TV3 tapi bagi yang tak sempat nak tengok pasti akan tengok kat Tonton. Mia pun sama. Tengok runcit-runcit sampai episod ke 13. Fiuhhh... barulah khatam.

Nasib baik cerita ni happy ending. Suka betul Mia. Akhirnya Sulaiman Kang Yee Jun berkahwin dengan Saidah dan Amin kahwin dengan Suraya. Cinta penuh dengan dugaan. Kalau dah jodoh, cinta itu akan terasa bahagia walaupun melalui pelbagai rintangan. Saling memahami dan bertolak ansur. Ada unsur kekeluargaan, persahabatan, percintaan, keagamaan yang diterapkan di dalam cerita ini. Yang Mia suka part yang kat Korea. Fasih pula mereka berbahasa Korea. Tabiklah. 

Overall memang terbaik cerita ni sebab ada banyak suspense, menyentuh perasaan penonton dan sangat jarang nak dapat tengok cerita yang macam ni.

suka sangat...  tu yang review sedikit kat blog..
Read more / Baca Lagi >>>

Sunday, February 28, 2016

Quote Of The Day (241)




If shopping doesn't
make you happy,
then you're
in the wrong shop!

shopping quote...

Read more / Baca Lagi >>>

Ranking Alexa 28.2.2016




Global Alexa Rank : 297,548

Rank in Malaysia : 1,457

Sumber : SINI

Rekod sebelum ini di SINI

terasa seronoknya berblog.... alhamdulillah prestasi blog makin meningkat....
Read more / Baca Lagi >>>

Saturday, February 27, 2016

Carta Pengkomen Tegar 2015





Di tengah-tengah malam ini Mia nak umumkan Carta Pengkomen Tegar bagi tahun 2015 blog Mialiana.com. Memang tegar betul mereka ini dan merupakan pengunjung setia blog. Mia rasa sangat touching ni.

Kemuncak bagi Carta Pengkomen Tegar Bulanan di Tahun 2015. Jom kita tengok siapakah yang tersenarai.... jeng.. jeng.. jeng..


Carta Top 20 Pengkomen Tegar 2015


No 1 - Azhafizah Md Nor (624 komen)


No 2 - Mas Zull (599 komen)


No 3 - Maria Firdz (391 komen)


No 4 - Mardiah Diana (250 komen)


No 5 - Cikgu Norazimah (229 komen)


No 6 - Asha Lya (217 komen)



No 7 - Etuza (168 komen)


No 8 - The Kehalusan Kelembutan (166 komen)


No 9 - Nurzakiah Hanum (140 komen)


No 10 - Izzeyda (138 komen)


No 11 - AizaMia3 (118 komen)


No 12 - Aqilah Azmi (115 komen)


No 13 - Puan Wawa (110 komen)

No 14 - Perdu Cinta (109 komen)

No 15 - Rosmiza Ali (93 komen)


No 16 - Mama Amir (88 komen)


No 17 - Normi Nieza (79 komen)


No 18 - Nurul Aqidah Azahar (67 komen)


No 19 - Ms KejuPenyet (67 komen)

No 20 - Yang Baik (43 komen)

Tahniah kepada semua yang tersenarai di atas. Bukan senang nama nak naik ni. Yang terbaik daripada terbaik. Terima kasih tidak terhingga dari Mia.

Sebagai tanda penghargaan daripada Mia. Top 5 Pengkomen Tegar 2015 akan dimasukkan ke dalam bloglist Mia selama setahun. 

Top 10 Pengkomen Tegar 2015  akan menerima sedikit cederahati dari Mia. Kisah cenderahati yang Mia beli ada di SINI. Sila berikan butiran berikut ke inbox fanpage Mialiana.com di SINI.

Nama Penuh:
Alamat Lengkap:
No Handphone :


hmmm... selesai juga publish entri ni... weeee...
Read more / Baca Lagi >>>

Topeng Harimau... Ngaummm




Ni homework Sofea hari Khamis lepas. Balik-balik saja Sofea terus warna dan siapkan. Dia dah gunting dan tampal kat kad manila kat sekolah.

Cikgu pesan kat whatsapp minta ibu bapa tolong lubangkan mata dan telinga serta masukkan getah tempe. Baru tadi Mia siapkan pesanan cikgu. Esok nak hantar.

nasib betul dia warnakan topeng kepala harimau ni... ngaummm... 
Read more / Baca Lagi >>>

Lawak Murid Sekolah Kira Matematik




Guru : Ok murid-murid. Hari ni, kita akan belajar matematik.

Murid² : Baik cikgu.

Guru : Jika makcik kamu memberikan kamu 3 biji gula-gula, di tambah lagi dengan 5 biji gula-gula, jawabnya apa, murid-murid??

Murid² : "TERIMA KASIH, MAKCIK".

Guru : #%^*

[sumber : whatsapp]

aduii... pening cikgu macam ni nak ajar....
Read more / Baca Lagi >>>

Menang First Giveaway By Nadia Syamimi



Alhamdulillah.... syukur sangat. Awal pagi tadi buka blog, tengok ada pending comment kat entri First Giveaway By Nadia Syamimi. Terus segar mata dan cepat-cepat buka entri pengumuman pemenang di SINI.


Wahhhh... Mia menang handbag. Rezeki pagi Sabtu. Macam tahu-tahu je handbag Mia yang guna sekarang ni dah patut diganti baru. Nak beli tak menyempat. Mia dahulukan yang penting dulu.

Suka sangat ni. Terima kasih ya  Nadia dan PikaaanYa...

mood syukur...
Read more / Baca Lagi >>>

Top Supporters April 2017