April 2016

Friday, April 29, 2016

Bercuti Di Lombok Indonesia





Wahhhh.... Mia sekarang ini sedang bercuti bersama dengan 4 orang rakan satu unit ICT di Lombok, Indonesia. Asyik ngadap komputer saja... sesekali perlulah berehat dan tenangkan minda. Berekreasi dan beriadah.



Selama 4 hari dan 3 malam di sini dari hari Khamis lepas. 2 malam di Kila Senggigi Beach Hotel kat Senggigi dan 1 malam di Aston Hotel kat Gili Trawangan.

Aktiviti tersangat packed. Pendek kata enjoy kat sini...



live update dari Kila Senggigi Beach Hotel..
Read more / Baca Lagi >>>

Thursday, April 28, 2016

Quote Of The Day (255)




Travel is about the
gorgeous feeling
of teetering
in the unknown.

travel quote...
Read more / Baca Lagi >>>

Wednesday, April 27, 2016

Wordless Wednesday 283 : Check List Bercuti Ke Luar Negara



Check List Bercuti Ke Luar Negara

Read more / Baca Lagi >>>

Wordless Wednesday 282 : Ayam Gajah






Ayam Gajah

Lokasi : Kebun Mak Mia di kampung.


Read more / Baca Lagi >>>

Tuesday, April 26, 2016

SR-9 Formula Nak Kurus Detoks Bertenaga


SR-9 Formula Nak Kurus Detoks Bertenaga


Ingat tak tempohari Mia ada cerita yang Mia dengan blogger-blogger menghadiri bengkel produk SR-9 di SINI. Makanya sekarang Mia sedang cuba minum produk ini. Nampaknya ada perubahan positif selepas beberapa hari minum. Setiap orang tak sama kesannya. Tapi bagi Mia memang betul-betul detoks habis ni. Alhamdulillah... kalau minum berterusan akan kurus ni. Satu lagi kan.... tak rasa penat sangat bila dah banyak buat kerja seharian di pejabat mahupun di rumah. Boleh bersilat lagi kat dapur. Tenaga tambahan tu.... Jerawat pula mudah kecut dan semakin berkurangan. Review ikhlas dari Mia ni.

Apa itu SR-9?
SR-9 adalah satu formula khas yang dicipta bagi membantu mengurangkan berat badan. Memang sesuai sangat untuk mereka yang benar-benar nak kuruskan badan. Dengan formula Secret 9 yang akan bertindak secara khusus pada bahagian lemak yang degil dan memberi booster energy bagi pembentukan otot badan agar kelihatan kekal,tegap dan sihat bertenaga. Kalau orang kurus yang minum, badan menjadi fit dan mantap.


Fungsi SR-9
  1. Memberi nutrisi
  2. Meningkatkan metabolisma
  3. Mengawal selera makan
  4. Membakar lemak 200% lebih pantas
  5. Membina otot
  6. Memberi tenaga extra luarbiasa
  7. Melancarkan detoksifikasi

Bahan-bahan yang digunakan dalam SR-9
  1. Glutamine - Mengekalkan otot badan
  2. Creatine - Membantu menyalurkan tenaga
  3. Protein - Membina otot, hormon, enzim, sel, asid nukleik dan komponen imunisasi badan
  4. Asidamino - Komponen utama dalam pelbagai metabolisma
  5. L-Carnithine - Salah satu asid amino yang paling penting bagi mereka yang ingin mengurangkan berat badan
  6. Fenugreek - Mengawal peningkatan kadar kolesterol dalam badan
  7. Garcinia Cambogia - Membantu mengawal nafsu selera makan
  8. Tribulus - membantu dalam peningkatan hormon testosterone (hormon lelaki)
  9. Catuaba - Membantu memberi nafas baru dalam kehidupan seksual lelaki dan wanita

Mia minum dengan air minuman yang sejuk... lagi sedaplah rasanya kan.. nak-nak perisa oren

Ambil satu sachet kemudian tuang ke dalam botol. SR-9 mudah larut dalam air dan terus Mia goncang.


Sedia untuk diminum..

Jom minum.....



Konon-kononnya sibuk layan ayam.


Petik serai nak buat masak.

Lokasi : Kebun Mak Mia kat kampung


Cara sediakan SR-9
  1. Tuang 1 sachet ke dalam 150 ml air mineral / air kosong dan kacau / goncang dengan teliti
  2. Minum 15 minit sebelum sarapan pagi ketika perut kosong
  3. Untuk penurunan berat badan yang optimum, sila ambil 2 sachets setiap hari  dalam masa 40 hari
  4. Minum sekurang-kurangnya 2 hingga 3 liter (8 - 10 gelas) air setiap hari

Cara penyimpanan
Sila simpan di tempat sejuk dan kering serta elakkan daripada terkena sinaran matahari secara langsung.

Peringatan
Jangan minum SR9 jika hamil. Hentikan penggunaan dan berjumpa pakar perubatan jika anda mengalami tanda-tanda yang luar biasa. Jangan guna jika bungkusan SR-9 mengalami sebarang kerosakan. Pengambilan produk mengikut aturan yang telah di tetapkan.


Testimoni pengguna




Soalan dan jawapan (FAQ)

S - 1 Botol SR-9 boleh digunakan berapa lama?
J - Setiap 1 botol SR-9 mengandungi 20 sachet untuk kegunaan 20 hari. Bagi anda yang ingin kesan yang lebih cepat, bolehlah mengambil 1 sachet di sebelah pagi dan 1 sachet sebelum bersenam di waktu petang / malam.

S - Cara pengambilan SR-9?
J - Tuangkan satu sachet ke dalam segelas air yang mengandungi 150ml sejuk atau suam. Pengambilan sebaiknya adalah ketika perut kosong.

S - Apakah perisa SR-9?
J - SR-9 berperisa oren.

S - Adakah SR-9 memberi kesan sampingan?
J - Setakat ini, tiada sebarang kesan sampingan yang memudaratkan.

S - Sekiranya tidak lagi mengambil SR-9, adakah berat badan akan meningkat naik semula?
J - Tiada kebergantungan terhadap produk ini. Anda boleh berhenti menggunakan sekiranya telah mendapat bentuk dan berat badan ideal yang anda inginkan.

S - Adakah mesti berpantang?
J - Tiada sebarang larangan atau istilah pantang kerana SR-9 bukan ubat, ianya hanya sejenis minuman Botanical (minuman kesihatan).

S - Adakah senaman itu perlu?
J - Senaman adalah bagus untuk setiap orang. Bagi anda yang melakukan senaman, kesannya amat cepat dan sangat membantu proses pembakaran lemak. Tapi bagi mereka yang tidak mempunyai masa untuk bersenam pun akan mendapat kesan penurunan berat badan dengan SR-9.

S - Kekerapan membuang air kecil
J - Bagi anda yang baru menggunakan SR-9 kekerapan membuang air kecil akan berlaku. Kesan tersebut amat bagus untuk melancarkan sistem perkumuhan. Boleh dikatakan kebanyakan pengguna akan mengalami proses ini. Akan tetapi anda dinasihatkan supaya mengambil air masakyang banyak (air putih) setiap hari bagi mengelakkan penghidratan berlaku (kekurangan air dalam badan).

S - Bolehkah SR-9 diambil bersama ubatan lain?
J - Boleh. Sila jarakkan dalam tempoh 2 jam pengambilan.

S - Adakah wanita hamil boleh mengambil SR-9?
J - Tidak boleh. Wanita yang hamil adalah dilarang sama sekali mengambil produk yang berunsurkan penghidratan atau sebarang produk slimming.

S - Wanita yang menyusukan bayi boleh mengambilnya atau pun tidak?
J - Boleh setelah bayi mereka berumur 6 bulan dan ke atas.

S - Bagaimana pula penggunaan SR-9 bagi pesakit darah tinggi ,jantung atau kanser?
J - Pada dasarnya SR-9 tidak memberi kesan sampingan. Ianya hanya minuman botanical. Boleh minum SR-9 dengan nasihat khidmat pakar.

S - Siapakah yang boleh minum SR-9
J - Lelaki dan wanita berumur 16 tahun dan ke atas.


Hmmm... memang sangat menarik betul produk baru ni. Tak salah untuk kita mencuba. Manalah tahu serasi dengan kita. Harga sebotol ialah RM170.00 (SM) / RM180.00 (SS). Promosi dan berita baik dari RBS Network Sdn Bhd. Kalau beli 2 botol boleh dapat percuma 1 botol. Betul-betul berbaloi ni. Kalau nak beli, jangan lupa sebut mialiana.com untuk harga istimewa....


"Say no to obesity, let's fit with SR-9 formula"

BakarLemak | BinaOtot | Cergas | Sihat 
Cantik | Menawan | Tenaga | Nakkurus | Taklapar 
FatBurner | KuruskanBadan | Langsing | Menawan 
Ramping | SR-9 | Ubatkurus | Sihat | Slimming 
Detox | Detoks | Formula


RBS Network Sdn Bhd
C-26-1 Medan Selayang, Jalan Medan Selayang 1
68100 Batu Caves, Selangor Darul Ehsan
No Telefon : +603 6178 1375
Emel : rbsnet.biz@gmail.com

Working Hours:
9:30 pagi - 5.30 petang
Sabtu dan Ahad (Tutup)


Facebook : SR-9-HQ
Instagram : @rbsnetwork
Whatsapp : +6014-611 8445


agak-agak kan... kalau bagi ayam-ayam ni sikit ok tak?
Read more / Baca Lagi >>>

Pemenang Bertuah URL Blog #23




Amboi-amboi sibuk sangat lah tu sampai terlupa nak umumkan Pemenang Bertuah Segmen Nak URL Blog #23. Minta maaf sangat-sangat ya. Mia baru berkesempatan untuk blogwalking ke semua 59 blog peserta pada hari Ahad, 24 April 2016. Jadinya... hari ini baru nak umumkan siapakah 2 pemenang bertuah itu. URL blog pemenang akan dimasukkan ke dalam bloglist Mia sehingga ke siri segmen berikutnya.

Senarai URL Blog #23 ada di SINI.

Dan pemenang-pemenangnya ialah.......







Tahniah diucapkan dan semoga sukses selalu.

leganya... dah diumumkan ni...
Read more / Baca Lagi >>>

Monday, April 25, 2016

Senarai Peserta Segmen Bloglist #20




Alhamdulillah.... terima kasih kepada semua yang sudi join segmen rutin ini. Hari Ahad semalam Mia telah pun buat Segmen 12 Jam Bloglist #20. Masih sempat buat nak segmen ini memandangkan dah nak akhir bulan... fiuhhhh... kesibukan tahap maksima ni namun digagahi juga... yeahhhh..

Hmmmm... segmen masih mendapat sambutan walaupun dibuat pada hari Ahad. Mia faham hari hujung minggu... Sebanyak 26 penyertaan yang diterima termasuk 3 penyertaan selepas segmen tamat. Memang terbaiklah mereka-mereka yang join segmen ini sanggup luangkan masa seketika untuk buat entri segmen ringkas ini. Touchingnya...

Senarai Peserta Segmen Bloglist #20

  1. http://hanismasturina.blogspot.com/2016/04/segmen-12-jam-bloglist-20-mialianacom.html
  2. http://akukaudansesuatu.blogspot.my/2016/04/segmen-12-jam-bloglist-20-mialianacom.html
  3. http://www.kasihjuju.com/2016/04/segmen-12-jam-bloglist-20-mialianacom.html
  4. http://jmbelog.blogspot.my/2016/04/segmen-12-jam-bloglist-20-mialianacom.html
  5. http://vitaminwawa.blogspot.my/2016/04/segmen-12-jam-bloglist-20-mialianacom.html
  6. http://husnazahidi.blogspot.com/2016/04/segmen-12-jam-bloglist-20-mialianacom.html
  7. http://www.mariafirdz.com/2016/04/segmen-12-jam-bloglist-20-mialianacom.html
  8. http://mimirheem.blogspot.my/2016/04/segmen-12-jam-bloglist-20-mialianacom.html
  9. http://www.bicaramakdara.com/2016/04/segmen-12-jam-bloglist-20-mialianacom.html
  10. https://tujuhpetak.blogspot.my/2016/04/segmen-12-jam-bloglist-20-malianacom.html
  11. http://musicstyle29.blogspot.com/2016/04/segmen-12-jam-bloglist-20-mialianacom.html
  12. http://www.sheilainspire.com/2016/04/segmen-12-jam-bloglist-20-mialianacom.html
  13. https://adrianafaizul.blogspot.my/2016/04/segmen-12-jam-bloglist-20-mialianacom.html
  14. http://riverstonegirl.blogspot.my/2016/04/segmen-12-jam-bloglist-20-mialianacom.html
  15. http://www.aeinnamusa.com/2016/04/segmen-12-jam-bloglist-20-mialianacom.html
  16. http://maszull.blogspot.my/2016/04/segmen-12-jam-bloglist-20-mialianacom.html
  17. http://lokmanamirul.blogspot.com/2016/04/segmen-12-jam-bloglist-20-mialianacom.html
  18. http://speedfreaktanthrum.blogspot.my/2016/04/segmen-12-jam-bloglist-20-mialianacom.html
  19. http://www.pokcikblogger.com/2016/04/segmen-12-jam-bloglist-20-mialianacom_24.html
  20. http://www.ideaterkini.com/2016/04/segmen-12-jam-bloglist-20-mialiana-com.html
  21. http://www.cekgunorazimah.com/2016/04/segmen-12-jam-bloglist-20-mialianacom.html
  22. http://rennyenqop.blogspot.my/2016/04/segmen-12-jam-bloglist-20-mialianacom.html
  23. http://akuainkausiapa.blogspot.my/2016/04/segmen-12-jam-bloglist-20-mialianacom.html

Penyertaan selepas segmen tamat

** Mia selesai blogwalking pada 9 Mei 2016

jom kita blogwalking sama-sama....
Read more / Baca Lagi >>>

Quote Of The Day (254)




Your mind will answer
most questions if you
learn to relax and
wait for the answer.

relax quote.....

Read more / Baca Lagi >>>

Sunday, April 24, 2016

Segmen 12 Jam Bloglist #20 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Mei dan Jun 2016 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 24 April 2016, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #20 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Copy Coding Entri :



Contoh Cara Nak Paste Coding Entri :
klik pada gambar untuk besarkan

Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 1 Mei 2016.


tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya.....
Read more / Baca Lagi >>>

Saturday, April 23, 2016

Quote Of The Day (253)




Learn from yesterday.

Live for today.

Hope for tomorrow.

life quote...

Read more / Baca Lagi >>>

Friday, April 22, 2016

Google Icon : Hari Bumi 2016



Hmmm... perasan kat Google Icon hari ini, rupanya hari ini Hari Bumi 2016.




Sweet je tengok icon ni..

sayangi bumi kita...
Read more / Baca Lagi >>>

Thursday, April 21, 2016

Segmen Tonton Uk20 Free Gift


http://ucingkadayan.blogspot.com/2016/04/segmen-tonton-uk20-free-gift.html

Uk20 adalah Animasi pendek yang bercorak komedi untuk hiburan semata-mata.Uk20 kali ini mempersembahkan 'free gift".Sinopsis :Ucing telah di beri Free Gift berupa iphone dari Orang yang tidak di kenali,adakah betul itu iphone .? dan apakah balasan Free Gift Ucing kepada Orang tersebut.? Anda akan menonton Animasi Free Gift setelah tamat Segmen ini.

Dengan itu Saya minta Anda Support untuk Animasi ini.Syarat-syarat adalah mudah :

1) Follow Blog Ucing Kadayan,Google + atau Facebook Ucing.
2) Buat Tajuk Post "Segmen Tonton Uk20 Free Gift"
3) Copy semua Coding yang telah disediakan di box dan Paste ke dalam ruangan html dan publish.Tag Rakan Anda.
4) Tinggalkan Url post Anda ke dalam ruangan Komen Disini.
5) Tamat Segmen 29-4-2016.Kepada Blogger yang ikut Segmen ini akan di Senaraikan dalam Video Animasi Uk20 Free Gift Sebagai Supporters.

support Ucing....
Read more / Baca Lagi >>>

Kata-Kata Madah (54)




Jangan perkecil 3 benda;

Marahnya orang yang sabar.

Sedihnya orang yang ketawa.

Kecewanya orang yang setia.


 kena ambil berat ni...
Read more / Baca Lagi >>>

Tuesday, April 19, 2016

Design Banner Event 21.4.2016



Semalam dan hari ni sibuk menyiapkan design banner event pejabat pada hari Khamis ini sebab nak hantar printing cepat-cepat petang tadi. Banner berukuran 12" x 5" sebanyak 2 unit diperlukan.

Hmmm... macam ni lah... Mia design simple je. Tapi kejap-kejap nak edit itu.. kejap-kejap nak edit ini.. kejap-kejap nak tukar gambar. Makan masa juga sebab kita bekerja dengan ahli-ahli AJK event ni.

Dan inilah hasilnya....


Selamat Datang
YB Dato' Sri Haji Tajuddin Bin Abdul Rahman
Timbalan Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani
Bersama Usahawan Pasir Salak
Ke
Bahagian Pembangunan Teknologi Nanas
Lembaga Perindustrian Nanas Malaysia
Stesen Alor Bukit, Pekan Nenas, Pontian, Johor

dalam hati ni... yang penting siap cepat...
Read more / Baca Lagi >>>

Top Supporters March 2017