October 2016

Monday, October 31, 2016

Pengumuman Pemenang Segmen 12 Jam Bloglist #23





Tibalah masanya untuk Mia umumkan pemenang bagi Segmen 12 Jam Bloglist #23 yang telah diadakan pada 23 Oktober 2016 di SINI. Alhamdulillah Mia telah selesai pun blogwalking ke semua blog peserta. Senarai peserta ada di SINI.

Buat kali pertama, Mia menggunakan random integer set generator untuk dapatkan nombor pemenang. Mia nak pilih 12 orang pemenang daripada 18 peserta.

Dan inilah hasilnya...



Sila rujuk nombor peserta masing-masing di SINI. Diucapkan tahniah kepada yang telah berjaya. Blog pemenang akan bertakhta di bloglist Mia untuk bulan November dan Disember 2016. Diharap agar semua pemenang dapat memasukkan blog Mia ke dalam bloglist masing-masing sebelum 7 November 2016. Kepada yang tidak berjaya usah berputus asa. Boleh cuba di segmen ini yang akan datang.

rajin-rajin lah update blog ya...
Read more / Baca Lagi >>>

Buat Suami Yang Tidak Bertanggungjawab




Buat Suami Yang Tidak Bertanggungjawab

Tidak ada seorang perempuan pun saat dia dinikahkan minta diabaikan nanti, minta hatinya disakiti, minta cintanya dikhianati...

Tidak ada seorang perempuan pun inginkan maruahnya dipijak suami, kehormatannya tidak dilindungi, atau harga dirinya tiada erti lagi...

Tidak ada seorang perempuan pun yang mahu melukut di tepi gantang
Mengharap simpati suami sendiri
Mengemis kasih untuk menumpang

Suami mungkin terlepas di dunia
Berlagak seperti raja
Isteri dibuat seperti hamba
Nanti di Mahkamah Agung Allah
Kamu akan ditanya tanpa mampu berhelah
Setiap tanggungjawab yang kamu tinggalkan
semua akan diadili walaupun sebesar kuman

Ya Allah.... Kau kuatkanlah hati wanita-wanita yang teraniaya oleh suami mereka... amin...

Read more / Baca Lagi >>>

Hari Ini Hari Terakhir Hantar Entri Review 3D Gold StemCell Serum My Beauty Herbs



Hari ini dah masuk hari terakhir Giveaway 3D Gold StemCell Serum My Beauty Herbs. Mia masih menanti penghantaran entri review semua 40 blogger yang berjaya dipilih di SINI.

Kepada yang dah hantar Mia nak ucapkan ribuan terima kasih kerana sudi memberikan  komitmen dalam menjayakan giveaway ini.

Kepada yang belum hantar, silalah berbuat demikian sebelum 11.59 malam ini.



Hantar entri review di SINI

Untuk lihat keseluruhan perjalanan giveaway ini serta hadiah yang ditawarkan, sila klik SINI.

syukur.. hampir selesai...
Read more / Baca Lagi >>>

Ranking Alexa 31.10.2016




Global Alexa Rank : 242,132

Rank in Malaysia : 1,367

Sumber : SINI

Rekod sebelum ini di SINI

adat berblog... bila sibuk kena time off seketika...
Read more / Baca Lagi >>>

Sunday, October 30, 2016

Quote Of The Day (298)




It takes courage to
grow up and
turn out to be
who you really are.

courage quote...
Read more / Baca Lagi >>>

Ajar Sofea Lukis Kertas Pembalut Hadiah



Ni kisah minggu lepas. Hari Khamis lepas Sofea ada peperiksaan final subjek dunia seni visual. 2 hari sebelumnya dah dapat kertas soalan. Jadinya, Mia ajar Sofea berlatih melukis dan mewarna di rumah.

Banyak-banyak soalan, Mia rasa yang paling mudah buat design kertas pembalut hadiah. Kalau kolaj bendera Malaysia (teknik tampalan)  takut Sofea tak sempat siap.

Jadi, Mia belikan barang-barang keperluan untuk ini. Magic pen, stensil objek, buku lukisan, pembaris panjang, pengorek pensel dan lain-lain.

Jom kita tengok Sofea belajar melukis...

cubaan pertama

cubaan kedua

Yang paling Mia risau takut masa yang diberikan tidak cukup. Biasalah baru darjah satu, masih lagi perlu dibimbing. Akhirnya Mia dapat idea nak buat style design yang terakhir, memenuhi soalannya menggunakan teknik garisan, objek dan corak serta berwarna-warni.

Mia ajar Sofea buat beberapa kali untuk ingatkan langkah-langkahnya. Siap suruh Sofea hafal susunan warna supaya lagi kemas. Mula-mula dengan magic pen dan kemudian pensel warna. 




Siap juga dan cukup masa nak buatnya. Kalau nak warnakan bahagian yang putih tu, memang tak cukup masa. 

Bila balik saja... Mia tanya Sofea. Buat sama tak macam Mia ajar. Sofea tersenyum sambil mengangguk. Syukur.. alhamdulillah. Tidak mengapa kalau tak sama, janji dia berjaya buat sendiri.

minat seni melukis dan mewarna...
Read more / Baca Lagi >>>

Kata-Kata Madah (84)




Adakalanya kita sampai
di satu titik di mana kita
harus pasrah, diam, ikhlas
dan tidak memikirkannya lagi.
Hanya berserah pada Ilahi.

ini yang terbaik pada masa ini...
Read more / Baca Lagi >>>

Ranking Alexa 30.10.2016






Global Alexa Rank : 242,197

Rank in Malaysia : 1,285

Sumber : SINI

Rekod sebelum ini di SINI

masih di ranking yang selesa... (^_^)
Read more / Baca Lagi >>>

Saturday, October 29, 2016

Kembali Berblog




Yeahhh... I'm back now. Kembali berblog. Hihihihi... Mia dah kembali berblog seperti biasa lepas ni. Diakui blog tersunyi seketika. Namun masih lagi terima kunjungan hampir 3k pageviews sehari. Terima kasih kepada yang sudi bertandang ke blog ini.

Banyak perkara yang berlaku yang terkadang kita terpaksa juga time off daripada blog seketika. Rindunya Mia kat blog ini.

Banyak juga yang Mia tak dapat nak update ke blog. Ada juga entri-entri yang masih dalam draft mode menanti masa untuk dipublish.

Till then... cheer up...

love this blog so much....
Read more / Baca Lagi >>>

Thursday, October 27, 2016

Time Off




Hari ini dan esok Mia time off seketika dari blog.
Akan kembali berblog seperti biasa nanti.

mood rehat...
Read more / Baca Lagi >>>

Wednesday, October 26, 2016

Wordless Wednesday 311 : Tiramisu Latte Smoothy Pearl Cool Blog



Tiramisu Latte Smoothy Pearl Cool Blog


Read more / Baca Lagi >>>

Wordless Wednesday 310 : Sepetang Di IKEA Cheras





Sepetang Di IKEA Cheras, Kuala Lumpur

Read more / Baca Lagi >>>

Ranking Alexa 26.10.2016




Global Alexa Rank : 245,232

Rank in Malaysia : 1,273

Sumber : SINI

Rekod sebelum ini di SINI


maintain hari-hari....
Read more / Baca Lagi >>>

Tuesday, October 25, 2016

Menanti Entri-Entri Review 3D Gold StemCell Serum My Beauty Herbs



Hari ini dah 25 Oktober 2016. Lagi beberapa hari saja, bakal tamat Giveaway 3D Gold StemCell Serum My Beauty Herbs di blog ini. Sekarang ni, Mia masih menanti entri-entri review dari 40 orang blogger.



Sila hantar entri review di SINI sebelum 11.59 malam 31 Oktober 2016


Diharap blogger-blogger yang berkenaan dapat memberikan kerjasama sepenuhnya dengan menghantar entri review dan sekaligus berpeluang untuk memenangi hadiah-hadiah berikut :

Tempat Ke 1 :
Wang tunai RM 200

Tempat Ke 2 :
Wang tunai RM 150

Tempat Ke 3 :
Wang tunai RM 100

Tempat Ke 4 hingga 20 :
RM50 MBH Product Voucher


Semoga berjaya semua....

sabar menanti..
Read more / Baca Lagi >>>

Kata-Kata Madah (83)




Orang yang membazir masa
ialah orang yang tidak
menggunakan masa dengan
perkara-perkara yang
bermanfaat untuk dirinya.

masa itu emas... takkan berulang kembali..
Read more / Baca Lagi >>>

Monday, October 24, 2016

Quote Of The Day (297)




I'm sick of people lying to me for my own good.

Because it's really mostly for their own good.

really hate this kind of people
Read more / Baca Lagi >>>

Senarai Peserta Segmen 12 Jam Bloglist #23




Semalam telah berlangsung Segmen 12 Jam Bloglist #23 Mialiana.com untuk bulan November dan Disember 2016 dari jam 11.30 pagi hingga 11.30 malam. Terima kasih pada blogger yang berkesempatan join segmen ini di hari Ahad. Mia terima sebanyak 19 penyertaan dari kalangan blogger. Pada yang tak sempat join, boleh join di segmen yang akan datang iaitu siri ke 24 nanti pada bulan Disember 2016.

Senarai peserta adalah seperti di bawah dan dah boleh mula blogwalking sementara nak tunggu pengumuman pemenang pada 31 Oktober 2016.


Senarai Peserta Segmen 12 Jam Bloglist #23
  1. http://www.zukidin.com/2016/10/segmen-12-jam-bloglist-23-mialianacom.html
  2. http://www.pokcikblogger.com/2016/10/segmen-12-jam-bloglist-23-mialianacom.html
  3. http://www.arepnakbebel.com/2016/10/segmen-12-jam-bloglist-23-mialianacom.html
  4. https://ape-kinah.blogspot.my/2016/10/segmen-12-jam-bloglist-23-mialianacom.html
  5. http://www.kasihjuju.com/2016/10/segmen-12-jam-bloglist-23-mialianacom.html
  6. http://mellyacrayola.blogspot.com/2016/10/segmen-12-jam-bloglist-23-mialianacom.html
  7. http://darihatimissmulan.blogspot.my/2016/10/segmen-12-jam-bloglist-23-mialianacom.html
  8. http://masturanasarudin.blogspot.com/2016/10/segmen-12-jam-bloglist-23-mialianacom.html
  9. http://www.huhahuhajerr.com/2016/10/segmen-12-jam-bloglist-23-mialianacom.html
  10. http://www.mariafirdz.com/2016/10/segmen-12-jam-bloglist-23-mialianacom.html
  11. http://thezafirahnazri.blogspot.my/2016/10/segmen-12-jam-bloglist-23-mialianacom.html
  12. http://miamorzafirah.blogspot.my/2016/10/segmen-12-jam-bloglist-23-mialianacom.html
  13. http://dindamaisarra.blogspot.com/2016/10/segmen-12-jam-bloglist-23-mialianacom.html
  14. http://mummysupplementshop.blogspot.my/2016/10/segmen-12-jam-bloglist-23-mialianacom.html
  15. http://maszull.blogspot.my/2016/10/segmen-12-jam-bloglist-23-mialianacom.html
  16. http://seindahcerita.blogspot.my/2016/10/segmen-12-jam-bloglist-23-mialianacom.html
  17. http://ciklapunyabelog.blogspot.my/2016/10/segmen-12-jam-bloglist-23-mialianacom.html
  18. http://www.bondezaidalifah.com/2016/10/segmen-12-jam-bloglist-23-mialianacom.html
  19. https://rws84.blogspot.my/2016/10/segmen-12-jam-bloglist-23-mialianacom.html - blog not found


** Mia selesai blogwalking pada 31 Oktober 2016

jom blogwalking sama-sama dengan Mia..
Read more / Baca Lagi >>>

Ranking Alexa 24.10.2016




Global Alexa Rank : 250,535

Rank in Malaysia : 1,286

Sumber : SINI

Rekod sebelum ini di SINI

monitor hari-hari.... (^_^)
Read more / Baca Lagi >>>

Kata-Kata Madah (82)




Miliki hati yang tak pernah membenci, senyuman yang tak pernah menyakiti dan kasih sayang yang tak pernah berakhir.

ceria selalu...
Read more / Baca Lagi >>>

Sunday, October 23, 2016

Last Call Segmen Bloglist #23 Sebelum 11.30 Malam Ini


Tik.. tok.. tik.. tok... begitu cepatnya masa berlalu. Alhamdulillah, segmen ini ada penyertaan walaupun Mia buat pada hari Ahad.

Segmen ini bakal tamat jam 11.30 malam ini. Mia tidak kisah berapa ramai yang join. Janji lebih daripada 12 penyertaan. Senang saja nak join. Copy dan paste coding yang Mia dah sediakan. 

Semua blogger dijemput join....


Klik SINI atau pada banner untuk join.
Tamat : 11.30 malam ini

entri peringatan mesra... (^_^)
Read more / Baca Lagi >>>

Segmen 12 Jam Bloglist #23 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan November dan Disember 2016 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 23 Oktober 2016, iaitu tepat jam 11.30 pagi sehingga 11.30 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #23 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Copy Coding Entri :



Contoh Cara Nak Paste Coding Entri :
klik pada gambar untuk besarkan

Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Oktober 2016.


tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya.....
Read more / Baca Lagi >>>

Segmen Bloglist Azhafizah.com Nov & Dec 2016



Kembali lagi dengan Segmen Bloglist Azhafizah.com untuk bulan November dan December. Segmen Bloglist yang terakhir untuk tahun 2016. Macam biasa syaratnya mudah je. Hanya perlu copy paste je coding yang Fiza dah sediakan. Mudah je kan? Mana yang tak sempat join haritu, boleh join untuk bulan November dan December ni ye. Macam biasa pemilihan 10 blog akan dibuat melalui random.org.


KLIK BANNER UNTUK SERTAI SEGMEN



Langkah Penyertaan Segmen
1. Buat entry bertajuk : Segmen Bloglist Azhafizah.com Nov & Dec 2016
2. Copy coding dalam kotak bawah ni dan paste di ruangan HTML entry

3. Publish dan tinggalkan link entry dalam kotak komen di entry asal Segmen Bloglist Azhafizah.com Nov & Dec 2016 


Tarikh Tamat : 28 Oktober 2016
  Terima kasih atas sokongan semua ^__^


sesi support rakan blogger....
Read more / Baca Lagi >>>

Top Supporters March 2017