image 2017 - Mia Liana

Sunday, August 20, 2017

Food Fiesta @ Tesco Tebrau 25-27 Ogos 2017

8/20/2017 10:00:00 AM 4 Comments



Food Fiesta

25th - 27th August 2017 (Jumaat - Ahad)
10.00 Pagi - 10.00 Malam 
Outdoor Carpark (Tesco Tebrau) 
011 - 1081 0408 (Sha) / 011 - 1069 9818 (Taufiq) 


Untuk keterangan lanjut sila lihat link ni, http://bit.ly/2ud4Nlz

Event oleh Parkmayafest by Ts Chenta Event , TS Chenta Event Enterprise


#JohorEventAugust #FoodFiesta


** hebahan di blog ini...


Legoland Malaysia Annual Pass Ticket Promotion

8/20/2017 06:30:00 AM 2 Comments


For all loyal Johor resident fans, we’ve got a limited time offer for you, in anticipation of our 5th Anniversary

Get an AWESOME ANNUAL PASS for the price of a one-day ticket! Find out more right here: http://bit.ly/FBSuperDuper2017

We don't have a specific date for when the promotion will end, but it will be for a limited time only, and is available on a first come first served basis. 

So do hurry! Just to let you know that purchase can only be made at the ticketing counter at LEGOLAND Malaysia.

** great deals...


Saturday, August 19, 2017

Why People Give Up

8/19/2017 04:53:00 PM 4 Comments



  1. Expect fast result
  2. Stop believing in themselves
  3. Get stuck in the past
  4. Dwell on mistakes
  5. Fear for future
  6. Resist change
  7. Give up their power
  8. Believe in their weaknesses
  9. Feel the world owes them something
  10. Fear failure more than desire success
  11. Never visualize what is possible
  12. Feel they have something to loose
  13. Overwork
  14. Assume their problems are unique
  15. See failure as the signal to turn back
  16. Feel sorry for themselves

** try to move on... and don't give up....


Friday, August 18, 2017

Kelmarin Birthday Bos Mia

8/18/2017 09:12:00 PM 2 Comments

Kelmarin, hari Khamis lepas... ialah birthday Bos Mia, Ketua Unit ICT. Happy birthday bos..

Surpriseeee.. kami ada kek birthday untuk bos. Nasib dia suka. Kek blueberry yang sangat sedap. Puas makan kek. Shila yang order dari Ayu, rakan pejabat di BPTN Alor Bukit, Pekan Nanas.

Jom tengok gambar..


snap...

snap...

acara memotong kek

kek blueberry untuk bos

tekstur kek yang lembut

Kehidupan kami di Unit ICT yang sangat mencabar namun tetap ceria dengan bos yang memahami. Hidup bos!!!

** kuorum tak cukup seorang... outstation orangnya..

Tak Jadi Buat Segmen Bloglist Bulan Ini

8/18/2017 05:00:00 PM 6 Comments


Tempohari Mia ada cerita dengan penuh confident kat SINI perancangan aktiviti blog ini pada bulan ini. Kononnya nak buatlah segmen bloglist siri yang ke 27 ni selepas tamat Segmen Blogwalking Merdeka (SINI). 

Bila Mia semak semula di entri segmen bloglist yang lepas (SINI), rupanya tersalah kira bulan Mia ni. Sepatutnya bulan September depan sebab segmen bloglist pada tahun ini dibuat 3 bulan sekali. Nampak sangat terlalu excited sampai terlupa bulan. Tak sabar sangat nak buat coding copy paste segmen.

Mia nak minta maaf ya... nanti Mia akan buat Segmen 24 Jam Bloglist #27 pada bulan depan. Kita simpan satu segmen ini dulu... Jangan lupa join tau nanti untuk pencarian bloglist bulan Oktober, November dan Disember 2017.

** malu ni tersalah kira bulan... hihihi... #mukamerah


Realiti Di Facebook vs Realiti Di Kehidupan

8/18/2017 02:36:00 PM 4 Comments

Perkongsian gambar dari SINI. Moga apa yang kita sebarkan di facebook itulah yang kita amalkan di kehidupan sebenar.

klik pada gambar untuk besarkan

Pura-pura baik dan nampak bagus je cerita pasal agama dalam facebook padahal kehidupan realitinya... habuk pun tak ada. Langsung tak dipraktikkan.

Moga kita dijauhkan dari sifat yang begini... amin....

** renungan Jumaat....


Kadang Tak Ada Mood Nak Berblog

8/18/2017 10:18:00 AM 20 Comments


Kadang kan.. tak boleh nak cakap. Tak semestinya langit itu sentiasa cerah. Tak semestinya idea selalu mencurah. Ada masa kita boleh berblog dengan konsisten. Ada masa mood nak berblog pula yang tiada walaupun banyak idea nak update entri.

Mia pun macam itu juga. Sesekali nak juga timeoff dari blog. Tapi rasa sayangnya kalau tak update blog ketika momentum berblog sedang konsisten. Nak naikkan ranking Alexa bukannya senang. Semuanya nak kena maintain. Maintain update entri kat blog, maintain trafik pengunjung ke blog, maintain blogwalking... pendek kata maintain segala aspek aktiviti blog.

Bila mood berblog makin berkurangan... cepat-cepat atasinya dengan segera. Buatlah sesuatu yang menceriakan diri walaupun ketika sedang menghadapi masalah yang kritikal. Cuba positifkan diri. Bayangkan... betapa susahnya dulu nak naikkan blog... bila dah naik dan mantap macam ni.. takkan nak abaikan pula. Mungkin boleh kurangkan bilangan entri yang diupdate sehari. Tapi jangan tak update langsung.

Dicadangkan untuk buat entri-entri mudah dan santai supaya pengunjung tidak tertunggu-tunggu update dari kita. Tidak perlu nak mengarang panjang. Cukuplah sekadar ada gambar dan sedikit ulasan. Ada juga entri untuk diupdate menjadi tatapan pengunjung setia dan stalker blog kita.

Bila dah betul-betul langsung tak ada mood untuk update blog. Kiranya dah tahap yang kritikal, berehatlah seketika dari blog. Buatlah entri pengumuman untuk berehat seketika dari blog dan nyatakan tempoh berapa lama cuti berblog supaya pengunjung blog ambil maklum dan tahu bila kita akan kembali berblog.

Apa yang Mia nak sampaikan di sini sebenarnya betapa pentingnya nak jaga perasaan pengunjung blog dan lagi penting bukan senang nak dapat pengunjung dan stalker yang setia. Jagalah mereka ibarat menatang minyak yang penuh. Tanpa mereka tiada maknanya blog kita. Rasa tak seronok kalau apa yang kita tulis dalam entri tiada respon dari pengunjung atau entri yang di publish itu tiada pageviews. Sedih dan tersangat hampa... ibarat blog tidak bernyawa.


** santapan minda sayangi pengunjung blog.... dari kaca mata Mia...


Health Benefits Of Shrimp

8/18/2017 05:23:00 AM 4 Comments




  1. Reduces caloric load
  2. Promotes a leaner composition
  3. Regulates cholesterol levels
  4. Reduces blood pressure
  5. Natural diuretic
  6. Promotes a balanced blood sugar
  7. Keeps your muscles strong
  8. Keeps your bones healthy
  9. Gives you more vitality
  10. Prevents heart disease
  11. Reduces the risk of getting cancer
  12. Gives you longer, stronger hair

** health info...


Thursday, August 17, 2017

Wednesday, August 16, 2017

Giveaway Merdeka By Kisahsidairy.com

8/16/2017 02:24:00 PM 16 Comments
Assalamualaikum
Hai korang. Kisahsidairy.com sedang mencari lebih 10 orang pemenang untuk memenangi Wang Tunai, Voucher, Top up dan barangan lain . Jom pakat Join Giveaway yang mudah ini.

Giveaway Merdeka By Kisahsidairy.com

Giveaway berlangsung bermula 16 OGOS sehingga 29 Ogos 2017

JOM JOIN GIVEAWAY NI BERAMAI-RAMAI, PAKAT SHARE UNTUK MEMERIAHKAN LAGI GIVEAWAY INI.


** sesi support rakan blogger...

Tuesday, August 15, 2017

Kembara Kerjaya Train Ride 2.0 (Zon Selatan) 2017

8/15/2017 05:15:00 PM 0 Comments



Kementerian Sumber Manusia dengan kerjasama Jabatan Tenaga Kerja akan mengadakan Karnival Kerjaya Train Ride 2.0 ( Zon Selatan) 2017 seperti ketetapan berikut :-

Tarikh : 19 Ogos 2017 ( Sabtu )
Masa : 9.00pg - 5.00ptg
Tempat : Kompleks Dewan Pekan Rabu, Kluang


Majikan yang akan menyertai :

  1. EPSON PRECISION (JOHOR) SDN BHD 
  2. GLOBAL FACILITIES MANAGMENT SDN BHD 
  3. HOME PRODUCT CENTRE (M) SDN BHD 
  4. SUSHI KING SDN BHD 
  5. RANHILL WATER SERVICES SDN BHD 
  6. J.S.T CONNECTORS (M) SDN BHD 
  7. PARKSON CORPORATION SDN BHD 
  8. SUNNINGDALE TECH (MALAYSIA) SDN BHD 
  9. MIDAS MERGE SDN BHD 
  10. MICRON METAL ENGINEERING SDN BHD
  11. BERJAYA ROASTERS (M) SDN BHD 
  12. PALM RESORT BERHAD 
  13. KISWIRE (M) SDN BHD 
  14. AEGIS BPO MALAYSIA 
  15. B.M NAGANO INDUSTRIES SDN BHD 
  16. BERJAYA STARBUCKS COFFEE COMPANY SDN BHD 
  17. DEAL APPROACH SDN BHD 
  18. KIMBERLY-CLARK PRODUCTS (M) SDN BHD 
  19. DYNASTY CULTURE SDN. BHD. 
  20. VENUS CERAMIC INDUSTRY SDN. BHD. 
  21. OLDTOWN WHITE COFFEE 
  22. TRANS PACIFIC TEXTILE (M) SDN BHD 
  23. TERREAL MALAYSIA SDN BHD 
  24. HLN RUBBER INDUSTRIES SDN BHD 
  25. FIRST ENGINEERING PLASTICS (M) SDN BHD 
  26. BRANDT INTERNATIONAL SDN BHD 
  27. GES MANUFACTURING SERVICES (M) SDN BHD 
  28. AGENSI PEKERJAAN CITY RECRUIT SDN BHD
  29. ROTARY MEC (M) SDN BHD 
  30. MFM RESTAURANTS SDN BHD 
  31. SUPER FOOD SPECIALIST (M) SDN BHD 
  32. AL-IKHSAN SPORTS SDN BHD 
  33. FLEXTRONICS SHAH ALAM SDN BHD 
  34. LEGOLAND MALAYSIA RESORT 
  35. JACKSPEED LEATHER SPECIAL MANUFACTURER (M) SDN BHD 
  36. TRENDCELL SDN BHD 
  37. HOWCO METAL MANAGEMENT MALAYSIA SDN BHD 
  38. MEDIVEST SDN BHD 
  39. POLYTEC LAMINATES SDN BHD 
  40. WINITEX SDN BHD


Aktiviti :

  • Temuduga terus ke majikan
  • Pendaftaran On-line Pencari Kerja
  • Khidmat Nasihat Kerjaya
  • Khidmat Nasihat Perburuhan
  • Pameran Interaktif drpd Agensi-agensi di bawah Kementerian Sumber Manusia
  • Demonstari make-up 
  • Perkhidmatan servis motosikal


Sila ke pautan ini utk membuat pendaftaran awal bagi mudahkan anda pada hari tersebut. https://goo.gl/forms/IY0OMxQLjoExZCgP2

Tarikh akhir pendaftaran awal adalah pada 16 Ogos 2017 ( Rabu ).

[sumber]

** semoga berjaya mendapat pekerjaan nanti...



Monday, August 14, 2017

Lunch Xpress Pizza Hut

8/14/2017 04:13:00 PM 14 Comments
Kisah tengahari tadi. Mia outing dengan Shila makan kat Pizza Hut Damansara Aliff yang dekat dengan Bandar Baru UDA. Menu pilihan kami ialah Lunch Xpress. Menu simple untuk seorang makan.

Snap gambar masa dah nak habis makan.
Ada add on Smoked Chicken, favourite Shila.

Jom close up sekejap apa yang Mia makan. Menu yang Mia pilih pasta... Beef Arabiata. Sedap. Shila pula pilih pizza... Beef Pepperoni.

Sup cendawan menu wajib. Mia minum air revive isotonic.

Beef Arabiata


Inilah poster Lunch Xpress. Boleh cuba nanti bila nak lunch kat Pizza Hut. Hanya untuk Dine-In saja. Bukan untuk takeaway.



** menu simple yang mengenyangkan...


Hari Terakhir : Jom Join Segmen Blogwalking Merdeka 2017 Mialiana.com

8/14/2017 09:28:00 AM 10 Comments

Hari ini dah masuk hari terakhir Segmen Blogwalking Merdeka 2017 Mialiana.com berlangsung. bakal melabuhkan tirainya tepat 11.59 malam ini.

Ucapan ribuan terima kasih pada blogger yang dah join segmen ini. Kepada blogger yang belum, boleh join lagi sebelum 11.59 malam ini.

Support Mia ya...


  image
Klik banner untuk join



** last day.. calling for all bloggers....


6 Things You Shouldn't Care About

8/14/2017 06:25:00 AM 2 Comments



  1. People who don't care about you. The more you care, the less they'll care. Just ignore them and focus on yourself.
  2. Toxic people. Just stay away from them and didn't let their negative energy drain you.
  3. Age. It's never too late or too soon, do what you believe or should.
  4. Your past. It does shape you a lot, but you don't have to carry the baggage anywhere you go.
  5. Society's beauty standards. There're so many different forms of beauty. Never let them define yours.
  6. What others think. You can never make everyone like you. Just do your best and you'll have no regret.

** nice tips to be followed....