2017

Sunday, June 25, 2017

Juadah Raya Aildilfitri 2017




Memandangkan minggu lepas dah buat juadah untuk ngunjung, juadah raya aidilfitri tahun ini, masak untuk keluarga Mia saja.

Operasi memasak dibuat pada malam tadi. Seperti biasa akan masak ketupat dan lontong nasi. Rutin wajib.

Dan juadah yang dimasak ialah...

rendang ayam kampung (2 ekor)

lodeh

sambal tumis

Makan ramai-ramai pagi terasa begitu meriahnya sebelum pergi beraya ke rumah nenek.

** faveret sangat rendang tu... sedap...

Read more / Baca Lagi >>>

Hari Raya Pertama 2017



Wahhhh... hari ini hari raya pertama 2017. Mia beraya dengan keluarga Mia di Parit Raja, Batu Pahat, Johor. Meriah sangat sebab berkumpul semua adik-beradik Mia. Alhamdulillah.... syukur dapat beraya bersama tahun ni.

Jom tengok gambar... biar gambar yang berbicara.... zasss....

Mia dengan Sofea

Dengan sepupu-sepupu Sofea, Adam dan Idris

Bergaya dengan cermin mata hitam

Happy hour with them

Ayah Mia dan Mak Mia


Dengan cucu-cucu keluarga ini

Adik-beradik Mia

** salam aidilfiti 2017 semua.... (^_^)



Read more / Baca Lagi >>>

De'Xandra Inspired Perfume




De'Xandra Inspired Perfume

Beberapa hari sebelum raya, Mia dapat bungkusan dari Kelantan. Macam dah tahu dari siapa... 

Sebelum itu, Eraz ada pm Mia nak poskan sesuatu. Katanya sebagai tanda ingatan dan penghargaan buat Mia kerana telah mendidik Eraz di dunia blog. Eraz adalah salah seorang dari protege mialiana.com dulu. Ada cerita kat label Diari Mentor.

Alhamdulillah... tak sangka Eraz hadiahkan Mia.. set minyak wangi De'Xandra. Terharunya. Terima kasih ya.. Ingat lagi Mia di sini.

** kenal dengan blogger Eraz tak? Blognya http://www.erazfadli.com
Read more / Baca Lagi >>>

Salam Aidilfitri 2017





Hari ini 1 Syawal 1438H, 25 Jun 2017... hari raya Aidilfitri yang pertama. Di kesempatan ini Mia nak ucapkan Selamat Hari Raya Aildilfitri kepada semua pengunjung blog ini yang beragama Islam tidak kira di mana jua anda berada. Maaf zahir dan batin.

Semoga ceria dan bahagia di hari yang mulia ini.

** yeay... hari ni dah raya....
Read more / Baca Lagi >>>

15 Reasons Why Should Drink Lemon Water Every Morning



15 Reasons Why Should Drink Lemon Water Every Morning

  1. Improve digestion
  2. Boost immune system
  3. Hydrates your body
  4. Boosts energy
  5. Promotes healthy and rejuvenated skin
  6. Reduces inflammation
  7. Weight Loss Aid
  8. Alkalize your body
  9. Cleansing properties
  10. Antibacterial and antiviral properties
  11. Reduces mucus and phlegm
  12. Freshen breath
  13. Boosts brain power
  14. Anti-cancer
  15. Get off caffein
** just give yourself a try.. and you will feel the difference...

Read more / Baca Lagi >>>

Natural Ways To Purify Your Lungs




Natural Ways To Purify Your Lungs

  1. Don't smoke
  2. Discard dairy
  3. Drink green tea
  4. Add lemons to your diet
  5. Drink carrot juice
  6. Increase potassium
  7. Add more ginger
  8. Load up on antioxidants
  9. More Oregano
  10. Try adding peppermint
  11. Take hot shower
  12. Start doing yoga
  13. Drink alkaline water
** love your lungs... 






Read more / Baca Lagi >>>

Saturday, June 24, 2017

Quote Of The Day (406)




Stop apologising. You don't have to say sorry for how you laugh, how you dress, how you make your hair, how you do your makeup, how you speak. You don't have to be sorry for being yourself. Do it fearlessly. It's time to accept : this is you, and you got to spend the rest of your life with you. So start loving your sarcasm, your awkwardness, your weird habits, your unique sense of humour, your voice, your talents, your everything. It will make your life so much easier.

** love yourself more...

Read more / Baca Lagi >>>

Amalan Malam Raya




Amalan Malam Raya

Rasulullah SAW bersabda :
Sesiapa menghidupkan malam hari raya fitrah dan malam hari raya korban, nescaya tidak akan mati hatinya pada hari matinya hati-hati." (Riwayat Imam at-Thabrani daripada 'Ubadah r.a.)

Amalan zikir berikut dipetik daripada kitan Jami' al-Fawaid wa Jauhar al-Qola'id karangan asy-Syeikh Daud bin Abdullah al-Fatani, halaman 117:


Amalan Pertama (dibaca 300 kali)

Barang siapa membaca pada malam hari raya fitrah 300 kali kemudian dihadiahkan kepada kaum Muslimin yang telah meninggal dunia, dimasukkan dalam tiap-tiap kubur mereka 1000 cahaya dan dijadikan dalam kuburnya nanti 1000 cahaya.


Amalan Kedua (dibaca 400 kali)

Barang siapa membacanya pada tiap-tiap satu daripada dua hari raya,
  • Dikahwinkan Allah dengan 400 orang Hurul ain (bidadari)
  • Seperti memerdekakan 100 hamba
  • Malaikat membuat baginya beberapa dusun dan ditanamkan beberapa pohon kayu sehingga Hari Kiamat.


Bagi kedua-dua amalan, waktu mengamalkannya adalah antara lepas Maghrib malam raya hingga didirikan solat sunat hari raya.

Nota : Menurut Imam az-Zuhri (wafat 124H), beliau tidak pernah meninggalkan amalan ini sejak mendengarnya daripada Anas r.a. manakala Anas sendiri tidak pernah meninggalkan amalan ini sejak mendengarnya daripada Rasulullah SAW.

** sekadar perkongsian yang bermanfaat untuk amalan di malam raya.... selamat beramal...

Read more / Baca Lagi >>>

Kesedihan Orang-Orang Soleh Meninggalkan Bulan Ramadhan


Hari ini hari terakhir ramadhan buat tahun 1438H / 2017M. Perkongsian artikel "Kesedihan Orang-Orang Soleh Meninggalkan Bulan Ramadhan" yang bermanfaat untuk kita semua. Jemput baca...

Kesedihan Orang-Orang Soleh Meninggalkan Bulan Ramadhan


1. Hari demi hari, jam demi jam tidak terasa sebentar lagi kita akan meninggalkan bulan suci nan mulia ini, bulan kesabaran dan latihan, bulan rahmat dan ampunan, bulan Quran dan qiyam, bulan kemuliaan dan keberkahan, bulan di mana terdapat malam kemuliaan yang lebih baik dari seribu bulan. Masih banyak kegiatan ibadah yang belum sebaik mungkin kita lakukan di bulan ini, atau bahkan kita masih sibuk urusan duniawi di bulan ini sehingga banyak sasaran yang belum kita laksanakan di bulan mulia ini. Sedangkan kita tidak tahu apakah umur kita masih dipanjangkan oleh Allah hingga berjumpa Ramadhan di tahun yang akan datang ?

2. Bagi para ulama salaf shalih menjelang hari-hari pemergian Ramadhan, begitu berat dan sedih mereka rasakan. Dengan berlalunya bulan Ramadhan, hati mereka mejadi sedih. Maka, tidak menghairankan bila pada malam-malam terakhir Ramadhan, pada masa zaman Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wa sallam, Masjid Nabawi penuh sesak dengan orang-orang yang beri’tikaf. Dan di sela-sela i’tikafnya, mereka terkadang menangis terisak-isak, kerana Ramadhan akan segera berlalu meninggalkan mereka. Ketika mereka memasuki detik-detik akhir penghujung Ramadhan, air mata mereka menitis. Hati mereka sedih.

3.Mereka menangis kerana merasakan belum banyak mengambil manfaat dari Ramadhan. Mereka sedih kerana khawatir amalan-amalan mereka tidak diterima dan dosa-dosa mereka belum dihapuskan. Mereka berduka kerana boleh jadi mereka tidak akan bertemu lagi bulan Ramadhan yang akan datang.

4. Al-Hafidz Ibnu Rajab al-Hanbali mengatakan :

كانوا يدعون الله ستة أشهر أن يبلغهم شهر رمضان، ثم يدعون الله ستة أشهر أن يتقبله منهم

“ Para ulama salaf, berdoa kepada Allah selama enam bulan agar mereka disampaikan kepada bulan Ramadhan, kemudian mereka berdoa lagi selama enam bulan agar Allah mau menerima amalan ibadah mereka tersebut (selama di bulan Ramadhan) “

5. Beliau juga mengatakan :

كان بعض السلف يظهر عليه الحزن يوم عيد الفطر فيقال له: إنه يوم فرح وسرور فيقول: صدقتم ولكني عبد أمرني مولاي أن أعمل له عملا فلا أدري أيقبله مني أم لا ؟

“ Sebahagian ulama salaf menampakkan kesedihan di hari raya Idul Fitri, Seseorang kemudian bertanya kepadanya, “Sesungguhnya hari ini adalah hari bersuka ria dan bersenang-senang. Kenapa engkau malah bermuram durja? Ada apakah gerangannya?”

“Ucapanmu benar, wahai sahabatku,” kata orang tersebut. “Akan tetapi, aku hanyalah hamba yang diperintahkan oleh Rabb-ku untuk mempersembahkan suatu amalan kepada-Nya. Sungguh aku tidak tahu apakah amalanku diterima atau tidak.”

6. Kekhawatiran serupa juga pernah menimpa para sahabat Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wa sallam. Di antaranya Sayyidina Ali bin Abi Thalib radhiallahu ‘anhu. Diriwayatkan, di penghujung Ramadhan, Sayyidina Ali bergumam :

يا ليت شعري من هذا المقبول فنهنيه، ومن هذا المحروم فنعزيه. وعن ابن مسعود أنه كان يقول: من هذا المقبول منا فنهنيه، ومن هذا المحروم منا فنعزيه

“Aduhai, andai aku tahu siapakah gerangan yang diterima amalannya agar aku dapat memberi ucapan selamat kepadanya, dan siapakah gerangan yang ditolak amalannya agar aku dapat ‘melayatnya’ (mentakziah).”

7. Ucapan Sayyidina Ali radhiallahu ‘anhu ini mirip dengan ucapan Abdullah bin Mas’ud radhiallahu ‘anhu :

من هذا المقبول منا فنهنيه، ومن هذا المحروم منا فنعزيه، أيها المقبول هنيئا لك أيها المردود جبر الله مصيبتك

“Siapakah gerangan di antara kita yang diterima amalannya untuk kita beri ucapan selamat, dan siapakah gerangan di antara kita yang ditolak amalannya untuk kita ‘layati’ (ucap takziah). Wahai orang yang diterima amalannya, berbahagialah engkau. Dan wahai orang yang ditolak amalannya, semoga Allah menambah musibahmu ”

8. Begitulah kesedihan dan kekhawatiran para sahabat nabi apabila berhadapan dengan detik detik akhir bulan Ramadan seperti yang tercatat dalam kitab Lathaif al-Ma’arif oleh Al Hafidz Ibn Rajab al-Hanbali

9. Bukan berarti kita dilarang merasa senang dan gembira menyambut hari raya, bahkan itu dianjurkan oleh Nabi shallallahu ‘alaihi wa sallam : “Wahai Abu Bakar, sesungguhnya setiap kaum mempunyai hari raya, dan sesungguhnya hari ini adalah hari raya kita.” (HR Nasa’i). Akan tetapi jangan sampai rasa gembira kita melalaikan dari menggunakan kesempatan emas ini untuk lebih menggapai pahala dan ridha dari Allah Ta’alaa.

Disediakan oleh:
Pertubuhan Penyelidikan Ahlussunnah Wal Jamaah
Johor Bahru, Johor (ARG Johor)

** begitu sedihnya... moga kita bertemu di Ramadhan yang akan datang...

Read more / Baca Lagi >>>

The Nutritionally Complete Spirulina




Spirulina is often deemed the most nutritionally complete of all food supplements, containing a rich supply of many important nutrients, including PROTEIN, iron, complex carbohydrates adn vitamins A, K, & B complex. 

Spirulina is the highest source of B-12, essential  for healthy nerves and tissue. Reduces allergic reactions from RADIATION sickness and is rich in GLA, a compound found in breast milk that helps develop healthier babies.

Spirulina also increases STAMINA and immunity levels in athletes, and its high protein content helps build muscles mass. It is the richest BETA CAROTENE food, with a full of spectrum of 10 mixed carotenoids.

** great benefits of spirulina..

Read more / Baca Lagi >>>

Sepetang Di Plaza Angsana Johor Bahru



Kisah petang semalam. Punyalah ramai orang kat Plaza Angsana Johor Bahru. Mia dan Sofea ke sana nak beli kasut raya dan tudung raya.

Beli kasut raya kat kedai Fabiano Ricco. Mia memang pakai kasut brand ni. Designnya sentiasa menepati citarasa Mia. Handbag pun sama.

Jom tengok si comel Sofea pilih kasut mana...

Rambang mata nak pilih. Paling berkenan kat design ni. Simple dan menarik.

Nampak sweet pula bila Sofea pakai. Mia pun beli design kasut yang sama. Nak sedondon katanya.

Kasut yang dipilih jenis comfort. Jadi nanti akan rasa selesa nak berhari raya. Kaki pun tak penat. Design kasut ni sesuai untuk semua jenis pakaian.


Tudung bawal crepe ikut tema warna baju kurung. Untuk baju jubah tak ada pula warnanya. Jadi.. untuk baju jubah Mia dan Sofea akan pakai shawl warna kelabu.

Selesai beli... lama memilih sebab terlalu banyak kedai dan booth yang jual pakaian dan tudung raya. Semakin petang.. semakin ramai pula kat Plaza Angsana.

** agak last minute shopping raya....

Read more / Baca Lagi >>>

How To Be Mentally Strong




How To Be Mentally Strong

  1. Don't fear alone time
  2. Don't dwell on the past
  3. Don't feel the world owes you
  4. Don't expect immediate results
  5. Don't worry about pleasing everyone
  6. Don't waste time feeling sorry for yourself
  7. Don't waste energy on things you can't control
  8. Don't let others influence your emotions
  9. Don't resent on other people's success
  10. Don't shy away from responsibilities
  11. Don't give up after the first failure
  12. Don't fear taking calculated risks
** nice tips to be followed...

Read more / Baca Lagi >>>

Ranking Alexa 24.6.2017




Global Alexa Rank : 533,810

Rank in Malaysia : 4,216

Sumber : SINI

Rekod sebelum ini di SINI

** go for < 500k global rank... chaiyukkk...

Read more / Baca Lagi >>>

Friday, June 23, 2017

Segmen: Bloglist Haslina : July 2017




Mia join segmen bloglist ni. Simple nak join. Mia tag EdaHernee dan Mama Maszull.

Jom pakat ramai-ramai join segmen ni untuk tersenarai dalam 'special bloglist July'

Segmen tamat pada 29 Jun 2017.

** sesi support rakan blogger...
Read more / Baca Lagi >>>

Quote Of The Day (405)





Positivity Pledge

I shall no longer allow negative thoughts or feelings to drain me of my energy.

Instead I shall focus on all the good that is in my life. 

I will think it, feel it and speak it.

By doing so I will send out vibes of positive energy into the world and I shall be grateful for all the wonderful things it will attract into my life.


** be positive... always...


Read more / Baca Lagi >>>

Health Benefits Of Fresh Grapefruit Juice




Health Benefits Of Fresh Grapefruit Juice

  1. Anti-cancer
  2. Weight loss
  3. Rich in vitamin C
  4. Aids bowel movements
  5. Promote digestion
  6. Reduce fever
  7. Protective against cold and flu
  8. Boosts your immune system
  9. Contains citric acid and natural sugar
  10. Essential oils like limonene, pinene and citral
  11. Rich in calcium, folic acid, phosphorus and potassium
  12. Helps to reduce water rretention and swelling of legs during pregnancy

** why not give yourself a try... drink fresh grapefruit juice...



Read more / Baca Lagi >>>

Hip Dips Workout




In this blog post, I would like to share some exercises or workout to get rid of hip dips. You can try to do it at home. Simple steps to be followed.

Enjoy your workout..

Step 1

Step 2

Step 3

Step 4

** I just started to workout these steps.. hope to get the better shape of mine...

Read more / Baca Lagi >>>

Doa Melembutkan Hati Yang Degil


Perkongsian di facebook tentang doa untuk melembutkan hati yang degil.



Amalkan ayat 1-5 Surah Taha sebagai doa untuk melembutkan hati suami/isteri/anak yang degil dan tidak mahu solat.

Baca seeloknya 3 kali. Kemudian hembuskan ke muka mereka yang sedang tidur nyenyak.

Lakukan sekurang-kurangnya tujuh kali seminggu. InsyaAllah, boleh diamalkan sebagai ayat pendinding diri.

Sumber : Ali Imran

** mudah-mudahan dilembutkan hatinya...
Read more / Baca Lagi >>>

Sem Break Bloglist by Farhanah Afiqah






Mia join segmen bloglist ini.

Hmm.. blog ini banyak berkisarkan tentang kehidupan Mia dan juga perkongsian lain yang Mia rasakan perlu untuk dikongsi dengan pengunjung blog ini. Blog ini ber niche personal and lifestyle blog. Sentiasa update hari-hari dan daripada blog, Mia dapat tambah ramai kenalan.

Segmen akan tamat pada 30 Jun 2017.

** sesi support rakan blogger...

Read more / Baca Lagi >>>

Kata-Kata Madah (165)




Kalau perbuatan saya baik,
dan orang bicara buruk tentang saya,
itu bukan masalah saya.

Tapi orang itu yang
punya masalah dengan mulutnya.


** jaga mulut dan adab percakapan....



Read more / Baca Lagi >>>

Thursday, June 22, 2017

9 Foods That Help You Burn Fat




9 Foods That Help You Burn Fat


Garlic
Garlic contains the compound allicin which helps to reduce fat and cholesterol.

Spinach
Spinach rich in folic acid, iron, vitamin c, calcium and a slew of other nutrients, spinach provides the nutrition your body needs for barely any calories. Replace iceberg lettuce for spinach for a power-packed salad.

Popcorn
Natural popcorn (the kind loaded with butter) is a great source of fiber. having this as a snack till fill you up without splurging on calories.

Eggs
Eggs help you start your day with a burst of energy because they are loaded with protein, vitamins and minerals.

GrapeFruit
Grapefruit has plenty of vitamin C, A and lycopene and it also is full of water and water based fruits are known to help you feel fuller longer.

Salmon
Salmon helps keep blood sugar levels stable and the Omega 3 fatty acids are great for lowering cholesterol.

Chili Peppers
Capsaicin, the compound that gives chili peppers their spice hot flavor, can rev up your metabolism.

Oats
Oats are high in soluble fiber and protein, and they are known to lower cholesterol. The fiber helps you feel fuller longer, preventing you from snacking needlessly.

Broccoli
Broccoli is a great source of calcium and fiber, it takes long to digest, so you will not feel like eating more than you should.


** try burn your own fat... yeahhh...

Read more / Baca Lagi >>>

Definisi Waktu




Lambat... ketika kita menunggu
Cepat... ketika kita takut
Lama... ketika kita sedih
Singkat... ketika kita bahagia
Tak ada habisnya... ketika kita sakit
Tidak terasa... ketika kita puas
Mematikan... ketika kita bosan

Waktu hanya dapat ditentukan oleh perasaan dan kondisi mental kita bukan dengan jam tangan


** hmmmm.. setuju atau tidak?


Read more / Baca Lagi >>>

Walking By The Minutes


Walking By The Minutes

Everyday we walk. But, we do not know what happen to body when we walk. Walking is a good and simple exercise for everyone. After read this article, you may eagerly want to spend your time walking.

Here we go...


By now you know that a brisk stroll will do both your mind and body a lot of good. But if you still need some motivation to get moving, check out exactly how different amounts of walking will benefit you.




1 minute
Makes you more likely to have a waist circumference 4 cm smaller than someone who sits all day

2 minutes
Activates the genes responsible for metabolizing fat and carbohydrates and activates anti-inflammatory signals

3 minutes
Lowers blood pressure and triglyceride levels after a meal

5 minutes in nature
Improves self-esteem by 46% and mood by 54%

5 - 10 minutes
Increases creative thinking and creative problem-solving by 60%

6 minutes at a brisk pace
Correlates to better memory and logic and more gray matter in the brain in older adults

15 minutes after a meal
Significantly lowers blood sugar levels and reduces diabetes risk

20 minutes daily
Increase bone density in post-menopausal women

30 minutes
May improve executive functioning and relieve symptoms of depression as effectively as prescription anti-depressants and reduces risk of stroke 30%

30 minutes after a meal
Leads to 3 to 6 lb weight loss, depending on walking speed

40 minutes
Cuts risk of coronary heart disease in half in elderly men

45 minutes
Reduces inflammatory markers and adipose tissue in thighs and belly

50 minutes
Reduces inflammation and cell damage in older adults

60 minute per day
Reduces breast cancer risk by 14%

90 minutes in nature
Decreases depressive thoughts and reduces activity in the area of the brain linked to risk for mental illness

150 minutes per week
Reduces body weight, BMI and blood pressure

150 minutes
Reduces inflammation and cell damage in older adults

240 minutes per week
Reduces risk of hip fracture by 43% in men

450 minute per week
Ups life expectancy by 4.5 years


** walk for healthy living....


Read more / Baca Lagi >>>

Jadilah Blogger Yang Berwawasan




Walaupun Mia dah berkecimpung selama 10 tahun di blog, Mia akui yang Mia masih lagi belajar tentang blog sehingga kini. Di kala lapang, Mia suka baca artikel-artikel english tentang blog untuk mengisi ilmu di dada. Bila banyak yang Mia baca, semakin kerdil terasa diri ini. Dunia IT terlalu berkembang dengan cepatnya. Terasa tidak terkejar Mia ni.

Kalau kita ini blogger yang tidak ada wawasan pasti kita tidak kisah pun nak belajar itu ini. Hanya update blog, maintain trafik setiap hari, blogwalking blog kawan-kawan, buat aktiviti segmen atau giveaway kat blog dan sosial time bila gathering. Rutin yang sama. Itu saja sudah mencukupi. 

Tetapi bila kita ada wawasan. Ada matlamat dalam berblog. Satu masa kita mesti nak yang terbaik untuk blog kita. Contohnya nak ranking alexa yang mantap, nak trafik lebih 3k sehari, nak update 5 entri sehari, nak blogwalking 30 blog sehari. Semua ini kita buat sasaran dan bila kita boleh capai sasaran ini bermakna kita dah berjaya mencapai matlamat dalam berblog. Mungkin matlamat boleh berubah mengikut bulan, mengikut kemampuan kita dan juga mengikut kesesuaian. Kita sendiri yang corakkannya.

Apa yang ingin Mia sampaikan di sini. Jadilah blogger yang berwawasan. Bukan untuk blog saja bahkan untuk diri sendiri. Bila kita berblog secara konsisten secara tidak langsung kita sedang mendisiplinkan diri kita supaya lebih berketrampilan dan berwawasan.

Tak percaya? Cubalah nanti. Buat satu atau dua sasaran dulu yang mudah dicapai. Bila dah tercapai tentu akan rasa betapa puasnya hati ini dan rasa seronoknya kita berblog. Seterusnya buat lagi sasaran yang lebih susah sedikit, dan berusahalah untuk menggapainya. Belajar dan terus belajar... jangan berhenti supaya tidak terputus di tengah jalan.

Buat sedikit demi sedikit. Lama-lama akan terhasillah blog yang mantap. Tidak mengapa kalau kita gagal pada mulanya, jadikan ia satu suntikan semangat untuk berblog dan capai hala tuju blog masing-masing.

** celoteh motivasi blog dari Mia pagi ini....

Read more / Baca Lagi >>>

Jom Borong | Jualan Persediaan Raya



Untuk hebahan di blog ini buat pengunjung blog yang tinggal di Johor Bahru. Persediaan sebelum menjelang raya. Shopping time...



Jom Borong | Jualan Persediaan Raya

Tarikh :
22 Jun 2017 (Khamis)

Masa :
Seawal 8.30 pagi

Tempat : 
Ruang letak kenderaan, 
Masjid Sultan Abu Bakar, Johor Bahru

Anjuran :
Kelab Kebajikan, Sukan dan Rekreasi
Majlis Agama Islam Negeri Johor


** sesiapa yang berdekatan bolehlah datang beramai-ramai.... jom...

Read more / Baca Lagi >>>

Quote Of The Day (404)




Never forget :

How far you've come. Everything you have gotten through. All the times you have pushed on even when you felt you couldn't. All the mornings you got out of bed no matter how hard it was. All the times you wanted to give up but you got through another day. Never forget how much strength your have learn and developed.


** never forget... that you managed to get through all this by yourself until now...


Read more / Baca Lagi >>>

Ranking Alexa 22.6.2017




Global Alexa Rank : 546,462

Rank in Malaysia : 4,386

Sumber : SINI

Rekod sebelum ini di SINI


** semakin meningkat... syukur..


Read more / Baca Lagi >>>

Wednesday, June 21, 2017

Wordless Wednesday 374 : Telatah Bazar Ramadhan




Telatah Bazar Ramadhan


Read more / Baca Lagi >>>

Quote Of The Day (403)




Don't underestimate me.

I know more than I say,
think more than I speak,
notice more than you realize.


** do realize... don't simply underestimate other people...


Read more / Baca Lagi >>>

Wordless Wednesday 373 : Stop Comparing Yourself To Others



Stop Comparing Yourself To Others



Read more / Baca Lagi >>>

Roti John Percuma 4.00 Petang Ini Di Larkin Johor Bahru



Wahhh... event terkini dari Larkin Jaya, Johor Bahru pada hari ini, 21 Jun 2017 bermula jam 4.00 petang. Datanglah beramai-ramai. Ada roti john percuma. Sesiapa yang berdekatan bolehlah datang nanti.



Roti John Percuma!

Tarikh : 
21 Jun 2017 (Rabu)

Masa : 
Bermula 4.00 petang

Tempat : 
Depan Pejabat DPMM Negeri Johor, 
No 14, Jalan Geroda 1, Larkin Jaya, 
80350 Johor Bahru, Johor.


** selamat berbuka puasa dengan roti john.... (^_^)

Read more / Baca Lagi >>>

Wordless Wednesday 372 : Things We Should Stop Worrying About




Things We Should Stop Worrying About


Read more / Baca Lagi >>>

Top Supporters May 2017