2017

Saturday, April 29, 2017

Forum Perdana Ehwal Islam Parit Raja Batu Pahat



Perkongsian dari whatsapp group untuk hebahan di blog ini. Forum Perdana Ehwal Islam akan berlangsung pada 1 Mei 2017 di Parit Raja, Batu Pahat, Johor. Hmmm... kat hometown Mia ni.

Semua dijemput hadir ke majlis ilmiah ini.


Forum Perdana Ehwal Islam

Tarikh : 1 Mei 2017 (Isnin)
Masa : 8.30 malam

Tempat : 
Perkarangan Surau Al Ehsan
Jalan Sek Arab Parit Raja
(Jalan Parit Raja Darat)

Ahli Panel :
Dato' Haji Noh Bin Gadot
Ustazah Siti Norbahiyah Bin Mahamood
Ustaz Wan Akashah Bin Wan Abdul Hamid

Anjuran Bersama :
JKKK Parit Raja
Tuan Haji Rahmat Bin Tunggak
AJK Jalan Sek Arab Parit Raja
Surau Al-Ehsan Parit Raja

** yang berdekatan dijemput hadir...

Read more / Baca Lagi >>>

Friday, April 28, 2017

Quote Of The Day (361)




A year ago,
everything was
different.

And now that
I look back,
I realize that
a year can do
a lot to a person.

** change for better life...
Read more / Baca Lagi >>>

Di Sekitar Event Flag-Off the Elusive Muscle Car Carlist.my



Terus-terang Mia katakan.. yang Mia sangat teruja dengan event Flag-Off the Elusive Muscle Car Carlist.my. Apa tidaknya, kita dikelilingi dengan kereta-kereta yang sangat wow!!

Tak percaya ke apa yang Mia beritahu ni? Jom kita tengok gambar-gambar di sekitar event tersebut di 23 Motors Sdn Bhd Johor Bahru. Biar gambar yang berbicara...














































Team JDT blogger yang turut hadir sama ke event ni... Mar Mansor, Mama Maszull, Eda Kisah Si Dairy, Hernee Nazir dan Suzlin theRealBloggerMak.


** seronok kan.. tengok kat gambar... lagi best kalau nampak kat depan mata sendiri.. (^_^)
Read more / Baca Lagi >>>

Tazkirah 88 : Ubat Marah




Ubat marah ada 6 perkara :
1. Berwudhuk
2. Solat
3. Istighfar
4. Mandi
5. Tidur
6. Diam

** cara-cara sejukkan hati yang marah dalam Islam...

Read more / Baca Lagi >>>

Facebook | Nama Samaran Anda?



Perasan tak? Kat facebook sekarang ini tengah viral tentang Nama Samaran Anda? Mia pun cuba juga. Ala... ni hanya untuk suka-suka.

Mia screenshot dari fb kawan Mia. 



Nama samaran anda?

Caranya : Ambil hari lahir 
Contoh : hari 30 bulan 11
                
                Buat macam nie
                 @+[3011:]
                Buang tanda +
                Buat kat komen
                Nanti akan keluar nama


Maksudnya, kita cuma taip @[3011:] kat ruang komen dan nanti akan keluar nama samaran itu.


Nampak tak? Nama samaran Mia... Jennifer Novack. Nasib dapat nama perempuan. hihihi... 

Sekadar perkongsian di blog ini... bolehlah cuba kat status fb masing-masing dan minta rakan fb komen.

** suka nama Jennifer... (^_^)

Read more / Baca Lagi >>>

Top Supporters March 2017