Musim Ganti Puasa

Saturday, April 1, 2017

Musim Ganti Puasa




Nampaknya bila dah masuk bulan Rejab ni, mulalah ramai berkira-kira nak ganti puasa kerana ramadhan akan berkunjung tidak lama lagi. Lagi best kalau dapat geng masa puasa ganti, rasa seronoknya. Jangan ganti puasa last minute di bulan Syaaban, takut tak sempat dan ada hal-hal lain yang tidak dapat dielakkan.

Mia pun ada sedikit hari lagi belum ganti puasa. Sebelum ini dah banyak juga ganti puasa selepas bulan syawal yang lepas. Dah mula fikir juadah apa untuk sahur dan berbuka nanti. Selalunya lauk yang mudah dan senang untuk dimasak. Kalau ganti puasa memang suka buat straight sekali arung.

** saling ingat-mengingati... bayar puasa... pejam celik pejam celik dah ramadhan nanti...

9 comments:

  1. Replies
    1. waalaikumussalam JM.. tq sudi singgah sini..

      Delete
  2. Selamat membayar puasa Mia. Siqah dah habis ganti puasa tahun lepas. Dua hari je pun :) 2 bulan lagi kita nak menyambut Ramadhan :)

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum mia...betul tu mia...sedang dlm proses mengganti puasa yg lepas...tinggal beberapa hari saja ni..
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam mama.. sama2 lah kita ganti puasa..

      Delete
    2. betul tu mia skg ni mmg tgh ganti puasa tapi nasib baik x byk hari lg...:)

      Delete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.

Top Supporters April 2017