May 2017

Monday, May 29, 2017

Prestasi Ranking Alexa Mialiana.com Februari Hingga Mei 2017



Alhamdulillah... syukur tidak terhingga melihat pencapaian ranking Alexa yang semakin mantap dalam tempoh 4 bulan iaitu dari Februari hingga Mei 2017. Mia konsisten update blog dan maintain momentum berblog tanpa mengenal erti jemu dan lelah. Memang diakui bukan mudah untuk konsisten update blog sekaligus mendapat kunjungan trafik yang konsisten ke blog ini.

Link Alexa Blog Mia - http://www.alexa.com/siteinfo/mialiana.com

Jom kita tengok...

Ranking Alexa 13.2.2017 di SINI



Ranking Alexa 28.2.2017 di SINI



Ranking Alexa 7.3.2017 di SINI


Ranking Alexa 15.3.2017 di SINI

Ranking Alexa 27.3.2017 di SINI


Ranking Alexa 4.4.2017 di SINI

Ranking Alexa 14.4.2017 di SINI


Ranking Alexa 27.4.2017 di SINI


Ranking Alexa 1.5.2017 di SINI


Ranking Alexa 15.5.2017 di SINI

Ranking Alexa hari ini, 29.5.2017 di SINI



Throwback... pencapaian Global Rank Alexa blog ini yang terbaik setakat ini ialah pada 29.3.2014 di mana blog ini berada di ranking 31,573

Ranking Alexa 29.3.2014 di SINI

Dan juga pencapaian Rank Alexa in Malaysia blog ini yang terbaik setakat ini ialah pada 26.1.2014 di mana blog ini berada di ranking 171

Ranking Alexa 26.1.2014 di SINI

Adakah Mia mampu untuk kembali ke ranking terbaik ini? Mia tiada jawapannya sekarang ini tapi Mia akan cuba yang terbaik dan juga masih maintain dengan template blog simple ini dari dulu walaupun sekarang ini ramai blogger dah tukar kepada template blog SEO. 

Pada masa itu memang seronok sangat, bayangkan pageviews blog konsisten 4k hingga 6k setiap hari. Rasa kepuasan berblog tercapai ke tahap maksimum. Syukur.. Sekurang-kurangnya Mia dah pernah berada di ranking terbaik Alexa. 

Blogger newbie patut bersyukur. Sekarang ini dah ada banyak saluran media sosial yang boleh menaikkan trafik blog ditambah lagi dengan template blog SEO. Rugi kalau tak gunakan peluang yang ada ini.

Sekadar perkongsian untuk menaikkan semangat berblog di kalangan rakan blogger sekalian. Blogger personal dan lifestyle juga boleh berjaya jika usaha bersungguh-sungguh dan semangat kental untuk berblog. Tiada alasan untuk kata sibuk dengan pelbagai komitmen. Gunakan sepenuhnya fungsi autopublish untuk update blog. Kata kunci utama konsisten.



** jatuh bangun di dunia blog... ibarat roda yang berputar.. tak semestinya akan berada di atas.. kadang akan berada di bawah juga.. bila berada di bawah, kena bangkit semula untuk berada di atas..

Read more / Baca Lagi >>>

Quote Of The Day (387)




She chooses wisely who she allows in her life. Not because she is better than anyone, but because she remembers what happened when she wasn't careful and allowed just anyone in her circle. A time when she trusted easily and naively believed that most people had the same heart as her. This doesn't mean that she always gets it right, that every now and then she isn't fooled. But it does mean that she can spot the fakers quicker and let the people who are not good for her go without any hesitation.

** she has the courage to move on..

Read more / Baca Lagi >>>

Ranking Alexa 29.5.2017




Global Alexa Rank : 617,145

Rank in Malaysia : 5,264

Sumber : SINI

Rekod sebelum ini di SINI


** almost 500k global rank... go.. go.. go..

Read more / Baca Lagi >>>

Sunday, May 28, 2017

Kata-Kata Madah (150)




Terbanglah setinggi mana
kau mahu terbang,
tapi jangan lupa diri,
sehebat mana pun kita,
ingatlah kita hebat
kerana doa ibu bapa.

** kata mutiara jangan lupa diri...

Read more / Baca Lagi >>>

Quote Of The Day (386)





Struggles are required
in order to survive in life,
because in order to stand up,
you got to know 
what falling down is like.

** keep fighting...

Read more / Baca Lagi >>>

9 Weird Things That Contagious





Stress
People become more alert when exposed to the undetectable odor of sweat from stressed-out person

Goals
Wanting what others have may help us learn

Loneliness
It attracts negativity, and makes people more irritable and defensive

Fear
People smelled the sweat of a frightened person ; They made fearful facial expressions and were more alert.

Disgust
People were more likely to make repulsed expressions and sniff less often when they smelled disgusted people's sweat.

Joy
People can catch another person's happiness by watching someone else watching the joyful person

Negative Thought Patterns
Keep in mind that your outlook can be swayed by the people you're close to, and since your mentality can affect them too

Breathlessness
It's not that we feel empathy toward the person; we just can't help but have an involuntary response similar to what they're experiencing

Itchiness
Watching someone scratch makes people feel itchy and more likely to scratch themselves in response

** You are the writer of your life story. You decide what your life will be – by what you give out....
Read more / Baca Lagi >>>

Pengertian Imsak




Imsak ibarat lampu kuning di traffic light, boleh jalan tapi mesti berhati-hati dan bersedia untuk "brake" bila masuk waktu subuh.

Imsak bermakna menahan diri dari makan dan minum. Masanya ialah 10 minit sebelum masuk waktu subuh.

** sekadar mengingati...

Read more / Baca Lagi >>>

Giveaway Kad Raya by Zafirah Nazri





Mia join giveaway ni. Zafirah akan pilih 10 orang untuk diberikan kad raya.

Giveaway tamat pada 19 Jun 2017.

** sesi support rakan blogger....
Read more / Baca Lagi >>>

Saturday, May 27, 2017

Program Amal Mini Baju Raya Project 2017




Program Amal Mini Baju Raya Project 2017
Johor Bahru

Permohonan sumbangan untuk diberikan kepada rumah kebajikan, ibu tunggal dan golongan yang memerlukan.

Jenis Sumbangan

Sumbangan 1 - Baju Raya
Baju kurung (jubah, kebaya dll), tudung, baju melayu, mana-mana jenis baju raya lelaki dan perempuan, dewasa dan kanak-kanak yang baru ataupun yang masih boleh dipakai dan elok.
Bagaimana? Masukkan ke dalam plastik/beg kitar semula mengikut jenis. Tanda dan hantarkan kepada kami.

Sumbangan 2 - Barang Keperluan Asas
5 kg beras, 2 kg tepung, 2 kg gula, 1 tin susu

Sumbangan 3 - Kuih Raya
Biskut, kerepek atau jenis kuih yang kering



Tempoh Penghantaran Sumbangan : 
15 Mei 2017 hingga 8 Jun 2017


Anda boleh memilih untuk berikan mana-mana jenis 
sumbangan dan hubungi :

Area Skudai / Bandar Johor Bahru
Naqia 012-4480621
Hazirah 019-6325474
Mya 014-5474391
Tebrau / Kota Tinggi
Sabrina 017-7707549
Hafiz 011-37781239
Pasir Gudang
Amirah 019-7130021
Rahman 017-3362184




** hulurkan bantuan pada mereka yang memerlukan....

Read more / Baca Lagi >>>

Kata-Kata Madah (149)




Orang yang ego atau sombong dengan tujuan hendak jaga wibawa, padahal dia telah menjatuhkan wibawa diri, menjadikan orang bertambah benci dan menjauhkan diri.

** jauhi sifat ego dan sombong...


Read more / Baca Lagi >>>

Quote Of The Day (385)




Patience with family is love.

Patience with others is respect.

Patience with self is confidence.

Patience with God is faith.

** be patience..

Read more / Baca Lagi >>>

Tudung iBawal | Koleksi Soraya 2017 Wangi Flora & Fauna




Tudung iBawal | Koleksi Soraya 2017 Wangi Flora & Fauna

Mia ingin perkenalkan pada pengunjung blog ini. Tudung iBawal yang sangat sinonim dengan #gosokgosokwangi. Memang bila selepas digosok akan berbau wangi fabrik iBawal ini.

Koleksi yang Mia maksudkan ialah Koleksi Soraya 2017 Wangi Flora & Fauna. iBawal memberikan keistimewaaan pada koleksi Soraya 2017 dengan tudung wangi haruman kekal yang dilhamkan oleh kecantikan seni alam tropika Malaysia. Soraya memperkenalkan bunga tempatan dan tumbuh-tumbuhan yang unik dan tersendiri menjadikannya rekaan tudung yang indah. Penghargaan kepada alam telah mengnspirasikan Soraya untuk membawa unsur-unsur kehidupan fauna khas dalam koleksi hijab wangi ini. Alami aroma manis bunga mawar dan tropika, menyerlah kewanitaan, daya tarikan dan gaya sopan cantik dengan Soraya 2017 Wangi Flora & Fauna.



Bunga Raya
Bunga Kebanggaan, bunga kebangsaan kita. Bunga Raya mengekalkan asas kehidupan, hidup bermasyarakat dan rasa rendah diri. Memori, tradisi dan budaya kekal dengan Bunga Raya mengingtakan kita supaya sentiasa bersyukur dengan setiap pencapaian atau kelemahan dan jangan lupa asal usul kita.


Orked
Menakjubkan, sensitif, eksotik dan ganjil menggambarkan Orked yang perlukan perhatian, kasih dan sayang. Orked sangat dimanjakan dan dilindungi kerana dia istimewa. Seperti puteri raja, Orked adalah kecil ayu tetapi besar pada kecantikannya. Halus mulus rupawan, tetapi kuat tangkap harumannya.



Merak
Tatkala bangga, dia juga berkeyakinan dan bersemangat dalam menempuh sebarang cabaran atau rintangan. Merak berdiri teguh dan tinggi, tidak gentar dengan gangguan kesejahteraannya. Merak adalah simbol wanitauang kuat, bebas dan cantik, cekal menjaga dirinyadan mereka yang samaberjuang dengannya.



Rama Rama
Si Rama Rama cantik terbang bebas dan anggun hinggap ke sang bunga. Rama Rama tertarik kepada warna ceria kelopak bunga mencari habuan madu pemanis hari. Rama Rama bersederhana dan bersyukur, sungguh tidak mengetahui dirinya memberi inspirasi kepada semua di sekelilingnya yang kagum dengan setiap gerak gerinya.


Batik Bloom
Kesabaran dan ketelitian perlu untuk mencanting Batik Calitan lembut beralun bersama rekaan rumit mengajar penghargaan masa dan perhatian terperinci untuk rekaan karya agung ini. untuk mencapai seni Batik Bloom, dia sudah mencapai kekuatan diri dan ketenangan jiwa mendalam.




Ciri-Ciri Tudung iBawal
Satin Crepe, Scented Fabric
1.06m x 1.06m
Non-Slip, Non-Ironing
Unique Packaging

Harga:
MYR 55 (WM) | MYR 57 (EM)
BND 24 | SGD 24

*GST inclusive
*Excluding postage




Berminat? Sila hubungi iBawal di bawah ini..



Whatsapp : +6017.3199.311


** Suasana hari raya tahun ini akan lebih ceria dengan tudung iBawal....

Read more / Baca Lagi >>>

Senarai URL Blog #30




Alhamdulillah... Segmen Nak URL Blog #30 telah dengan jayanya berlangsung selama 5 hari dari 22 hingga 25 Mei di entri SINI. Terima kasih kepada semua blogger yang sudi join segmen yang amat simple ini dengan meninggalkan url blog anda di entri segmen. Siri yang ke 30 kali ini, telah dapat mengumpulkan sebanyak 47 url blog.

Seperti biasa, selepas Mia selesai blogwalking semua. Baru Mia akan umumkan 2 pemenang bertuah untuk jadi penghias bloglist Mia sehingga ke siri segmen ini seterusnya. Hmmm.. kita tengok ya nanti siapakah yang akan bertuah nanti... tunggu....


Senarai URL Blog #30

  1. http://www.leaazleeya.com
  2. http://www.kisahsidairy.com
  3. http://ucingkadayan.blogspot.com
  4. http://messarah.blogspot.com
  5. https://jm2u.blogspot.my
  6. https://belogsjm.blogspot.my
  7. http://budakbuzy.blogspot.com
  8. http://lennezulkiflly.blogspot.my/
  9. http://blogaqiem.com
  10. https://anumkhairil.blogspot.my
  11. http://maszull.blogspot.my
  12. https://inibelogantynid.blogspot.my
  13. http://www.sayaiday.com
  14. http://panphila.blogspot.my
  15. http://shafyqahazahar.blogspot.com
  16. http://ape-kinah.blogspot.my
  17. http://starlavenderluna.blogspot.my
  18. https://lovelysunshine93.blogspot.my
  19. http://myemosaid.blogspot.my
  20. http://www.helloaiman.com
  21. https://mummysupplementshop.blogspot.my
  22. http://cahayakehalusankelembutan.blogspot.my
  23. http://sukasukasurirumah.blogspot.com
  24. http://www.kasihjuju.com
  25. http://storymoryluahanku.blogspot.com
  26. http://herneenazir.com
  27. http://www.bondezaidalifah.com
  28. http://ombakbergigis.blogspot.com
  29. http://suzlinazreena.blogspot.com
  30. http://cikcappuccinolatte.blogspot.my
  31. http://julsjulie80.blogspot.my
  32. http://www.hargaminyak.co
  33. http://www.sapsibubapa.com.my
  34. http://www.cutiumum.net
  35. https://ladyinredplanner.blogspot.com
  36. http://nonasani.blogspot.my
  37. http://shalmilanadya.blogspot.my
  38. http://sweetepalhijau.blogspot.my
  39. http://www.zukidin.com
  40. https://themaiman.blogspot.my
  41. http://www.ceriteraibu.com
  42. http://www.uyulrosli.com
  43. https://jnjikita.blogspot.my
  44. http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com
  45. http://www.myafarisha.com
  46. http://cikash.blogspot.com
  47. http://thezafirahnazri.blogspot.my

** yeay... dah ada senarai baru... jom blogwalking sama-sama dengan Mia..


Read more / Baca Lagi >>>

Tips | Quick Ways To Get Rid Of Shoe Odors


Tips | Quick Ways To Get Rid Of Shoe Odors

I found these tips so interesting. Many of us never realize that taking care of shoes are important especially the odors part. You can extend the lifespan of your shoes for more longer. Let's read some tips below..



  1. Not let them hang around soaking wet.
  2. Use foot spray
  3. Adding a sachet of baking soda to shoes can absorb odors overnight
  4. Replace insoles on holes
  5. Place fabric softener sheets in them between each use
  6. Soak a cotton wool ball in some rubbing alcohol and rub it around your shoes.
** love your shoes...

Read more / Baca Lagi >>>

Ranking Alexa 27.5.2017




Global Alexa Rank : 629,744

Rank in Malaysia : 5,257

Sumber : SINI

Rekod sebelum ini di SINI


** go for 500k global rank... fighting...

Read more / Baca Lagi >>>

Friday, May 26, 2017

Benefits Of Banana


Do you like to eat banana? Do you know that banana also has its own benefits? I guess not all of us know about it. Let's figure it out.


Benefits Of Banana

Bananas are low in calories and have no fat, no sodium and no cholestrol.

They contain Vitamin C, Potassium, Fibre and Vitamin B6.

For a better workout : Bananas provide fuel and help reduce dehydration, cramping and fatigue...

** facts that you should know...

Read more / Baca Lagi >>>

Salam Ramadhan 1438H / 2017M



Esok kita semua dah mula nak puasa. Ramadhan yang dinanti telah tiba. Dikesempatan ini Mia ingin mohon maaf zahir dan batin andai tersilap kata tersalah laku pada semua pengunjung blog ini.


dalam kesakitan teruji kesabaran
dalam perjuangan teruji keikhlasan
dalam ukhwah teruji ketulusan
dalam tawakkal teruji keyakinan
hidup ini amat indah jika Allah menjadi tujuan

"Selamat menunaikan ibadah puasa"

** ramadhan al-mubarak....

Read more / Baca Lagi >>>

Quote Of The Day (384)




Even if we can't be
together in the end,
I'm glad that you were
a part of my life.

** the memories... still here...


Read more / Baca Lagi >>>

Kira Jumlah Perkataan Entri Blog Di WordCounter



Hah.... nak tahu tak? Kadang bila kita seronok menulis entri panjang di blog terasa pula nak kira berapa jumlah perkataan yang kita dah karang. 

Mia akan buka WordCounter di SINI dan paste kan semua karangan Mia. Sebagai contoh untuk entri tutorial ini, Mia kira jumlah perkataan di entri SINI.




Mudah nak kira. Jumlahnya 304 perkataan. Guna pc pun boleh. Guna smartphone pun boleh. Screenshot di atas diambil menggunakan handphone Mia.

** selamat mencuba.... (^_^)


Read more / Baca Lagi >>>

Hari Terakhir : Jom Join Segmen Nak URL Blog #30



Sekejapnya masa berlalu. Hari ini dah hari terakhir. Dah masuk hari kelima Segmen Nak URL Blog #30 berlangsung. Mia nak jemput semua blogger yang belum lagi join segmen ini. Kepada yang dah join, Mia ucapkan ribuan terima kasih.

Klik banner atau SINI untuk join.

Cepat-cepat join sebelum 11.59 malam ini ya...

** entri peringatan mesra.. (^_^)

Read more / Baca Lagi >>>

Hukum Minta Maaf Sebelum Ramadhan


Hukum Minta Maaf Sebelum Ramadhan

Ketika Rasulullah SAW sedang berkhutbah pada suatu Solat Jumaat (dalam bulan Sya'ban), beliau mengatakan "Aamiin" sampai tiga kali dan para sahabat begitu mendengar Rasulullah SAW mengatakan aamiin. 

Terkejut dan spontan mereka ikut mengatakan aamiin. 

Tapi para sahabat bingung, kenapa Rasulullah SAW berkata aamiin sampai tiga kali.

Ketika selesai solat Jumaat para sahabat bertanya kepada Rasulullah SAW kemudian menjelaskan;

"ketika aku sedang berkhutbah, datanglah Malaikat Jibril dan berbisik, hai Rasulullah SAW, aamiinkan doaku ini", jawab Rasulullah SAW

Do'a Malaikat Jibril adalah: 

Ya Allah tolong abaikan puasa umat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut;

  • Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya* (jika masih ada)
  • Tidak bermaafan terlebih dahulu antara suami isteri
  • Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang2 sekitarnya.


Maka Rasulullah SAW pun aamiin sebanyak 3 kali..

(Hadis sahih diriwayatkan oleh Ibnu Khuzaimah, Ahmad dan Al Baihaqi dari sahabat Abu Hurairah ra)

Sumber : Group Whatsapp

** marilah kita bermaafan...
Read more / Baca Lagi >>>

Konsisten Update Entri Blog



Wahhhh... akhirnya Mia berjaya mengekalkan momentum update blog ini setiap hari. Kalau sibuk sangat, Mia boleh autopost 5 entri sehari.. kalau rajin sampai 7 atau 8 entri sehari. Masih belum mampu nak update lebih dari 8 entri sehari.

Sebenarnya kan... satu kepuasan bagi Mia.. seorang blogger separuh masa yang luangkan masa di setiap awal pagi untuk menyediakan entri-entri pada pengunjung.

Memanglah kadang entri itu nampak biasa, tapi dapat banyak hits dari pengunjung.

Mia pun ada buat pemerhatian sejak awal tahun ini, rata-rata pengunjung blog ini lebih gemar kepada entri santai yang ringan. Kalau pengunjung dari enjin carian, rata-ratanya mencari maklumat yang ada di blog ini. Kalau pelajar universiti, rata-ratanya mencari tips belajar dari blog ini. Kalau blogger newbie, akan cari senarai link blog yang Mia kumpulkan dalam segmen / giveaway untuk blogwalking dan tambah kenalan selain membaca entri tips blogging dari Mia.

Dan sekarang ini dah nak puasa. Tentu entri tentang puasa, sahur, berbuka puasa, iftar, niat puasa, ramadhan, aidilfitri, buat ketupat, tema baju raya, jahit baju raya, kuih raya, juadah raya... resepi dan lain-lain pasti akan mendapat hits.

Jadi blogger kita kena pandai rebut peluang. Antara nak dan tak nak saja untuk update blog dan pelbagaikan entri untuk dapatkan pengunjung yang varieti.

Apapun kita kena konsisten update blog setiap hari supaya dapat trafik pengunjung yang konsisten. Nak mulakan memang berat, tapi bila dah mula... dah buat.. dah terbiasa... automatik akan dapat kekalkan momentum update blog yang konsisten. Cuba dulu.. baru tahu.. Boleh jadi entri yang panjang atau pendek. Terpulang pada gaya penulisan masing-masing. Ini sekadar pendapat Mia yang satu dulu ketika Mia pernah anggapnya mustahil.

Akhir kata.. tak sangka betul.. banyak juga Mia dah berceloteh dalam blog ini. Lebih 6,200 entri yang live di blog sekarang ini. Moga perkongsian dari blog ini dapat memberi manfaat pada semua.

** salam Jumaat... dari Mia di pagi ini...

Read more / Baca Lagi >>>

Thursday, May 25, 2017

Kata-Kata Madah (148)




Rendahkan egomu,
mohon maaflah yang terbaik.
Tiada manusia yang mati
akibat memohon maaf.
InsyaAllah.
Allah ada untuk bantu
permudahkan segalanya.

** jangan ego dan pentingkan diri...

Read more / Baca Lagi >>>

4 Tips Berbuka Puasa



Perkongsian yang bermanfaat buat kita semua ketika berbuka puasa di bulan Ramadhan. Tips yang amat berguna, dan patut dipraktikkan.


4 Tips Berbuka Puasa

1. Bermula dengan kurma
Kurma istimewa dengan gabungan gula ringkas (tenaga cepat) dan serat (tenaga lebih lama) untuk bolehkan anda solat Maghrib terlebih dahulu sebelum makan betul-betul. Kurma juga kaya dengan potassium untuk bantu stabilkan bendalir badan setelah berpuasa sehari.


2. The 20 minit Rule!
Dari suapan kurma semasa berbuka sehingga berasa kenyang ambil masa 20 minit. Kalau anda belasah makanan sepanjang 20 minit, barangkali besar anda akan makan berlebihan. Jadi makan dulu dan faham bahawa rasa kenyang datang selepas lebih-kurang 20minit. Sunnah Nabi S.A.W pun menyatakan “berhenti lah makan sebelum kenyang”

3. Target Kalori: dalam 700kcal
Target pengambilan kalori untuk berbuka dalam lingkungan 700kcal. Tapi tak kira betapa sedap kuih-muih dan manis-manisan yang disediakan, bermula lah dengan hidangan yang seimbang untuk kawal nafsu makan dan elak makan berlebihan, pilih:
  1. Segenggam sumber karbohidrat : nasi, bihun, kentang, mee, roti dan lain-lain.
  2. Sumber protein yang berkualiti : seperti ayam, ikan, tofu, daging dan lain-lain.
  3. Sumber serat : seperti sayur, kekacang, buah-buahan dan lain-lain.
  4. Last sekali baru makan sikit kuih dan  manis-manisan.

4. Tiga Jenis Air
Semasa berbuka, saya selalu ada tiga jenis air.

  1. Air panas : Ini biasa untuk berbuka. Ini untuk bantu “panaskan” sistem penghadaman yang telah berehat lebih kurang 12jam.Tapi tak lah panas mendidih.
  2. Air kosong : Ya untuk dahaga lah kan dan ia tidak berkalori.Apa-apa pun tak perlu terus belasah 3-4 gelas air - nanti buncit perut dan tak selesa. Take it slow and easy. 
  3. Air manis : Untuk air manis, nasihat saya, minum last sekali. Ini untuk nafsu tapi kalau berlebihan, kalori pun berlebihan,

Sumber : SINI

** berbuka puasa dengan sederhana.. jangan berlebihan....

Read more / Baca Lagi >>>

Segmen : Pencarian Bloglist Jun 2017 Blog kasihjuju.com




Join segmen Julia. Nak cari bloglist untuk bulan Jun 2017 katanya. 

Segmen tamat pada 31 Mei 2017.

** sesi support rakan blogger... jom...
Read more / Baca Lagi >>>

Quote Of The Day (383)




When one door
of happiness closes,
another opens;
but often we look
so long at the closed door
that we do not the one
which has been
opened for us.

** open your eyes for another door......

Read more / Baca Lagi >>>

Kelebihan Solat Sunat Tahajjud




Kelebihan Solat Sunat Tahajjud

4 Di Akhirat
- Dibangkitkan dari kubur dengan wajah berseri-seri
- Dipermudahkan hisab
- Cepat melalui sirat al-Mustaqim seperti kilat
- Diserahkan suratan amalan pada hari akhirat melalui tangan kanan

5 Di Dunia
- Jauh daripada segala penyakit
- Lahir kesan taqwa pada wajahnya
- Dikasihi sekalian mukmin dan seluruh manusia
- Percakapannya mengandungi hikmah (kebijaksanaan)
- Dikurniakan kekuatan dan diberi rezeki dalam agama (halal dan diberkati)


** sama-sama kita amalkan...
Read more / Baca Lagi >>>

Giveaway Busyra Takiyudin: Saya Nak Shopping Credit RM1000!!




Wahhh... rasanya macam Mia ni tak boleh nak lepaskan peluang yang baik ini. Hadiah giveaway ini sangat menarik. 

10 x RM 100 voucher dari SGshop Malaysia

Kalau dapat... Mia nak beli minyak wangi ni untuk raya nanti. Rambang mata jugalah nak memilih.

Davidoff Cool Davidoff Water Womandavidoff Mysterious Light Sweet 3050 100ml RM94.44
Link : SINI

** sesi support rakan blogger... kepada yang nak join sila klik pada banner...

Read more / Baca Lagi >>>

Top Supporters April 2017