Blog Bertukar Wajah - Mia Liana

Thursday, July 6, 2017

# Blog Matters

Blog Bertukar Wajah


Jangan terkejut kalau bertandang ke blog ini, tiba-tiba perasan blog Mia dah bertukar wajah baru. Memang betul ini blog Mia. Bukan tersalah datang.

Semalam pagi, Mia operasi tukar template dan edit coding template baru untuk sesuaikan dengan jiwa Mia. Sehingga setakat ni, Mia masih lagi dalam testing template baru ini. 

Dah lama Mia cari dan akhirnya template ini berkenan di hati. Untuk makluman, dari semasa ke semasa Mia akan edit coding kat blog ini. Tukar color ke.. tukar gambar ke... tukar design template lain ke... Tengok je lah keadaannya nanti. Jadi, jangan terkejut ya. Mia tak nak privatekan blog. Segala perubahan template dibuat secara live.


Desktop View Version
(klik pada gambar untuk besarkan)



Mobile View Version
(klik pada gambar untuk besarkan)


Ciri-ciri template blog ini :
  1. Responsive
  2. SEO friendly
  3. Google testing tool validator
  4. Mobile friendly
  5. Custom 404 page
  6. Minimal blogger template
  7. Ladies blogger template
  8. Fashion blogger template
  9. Ads ready blogger template
  10. Clean layout blogger template
  11. Simple design blogger template
  12. Drop down menu blogger template
  13. Social sharing blogger template
  14. HTML5 and CSS3 blogger template
  15. Browser compatibility blogger template


Macam mana? Ok ke tak template baru ni? Feeling rasa apa bila datang sini. Perubahan ketara pada saiz gambar di entri. Kalau dulu, gambar kecil tapi kali ini ianya besar. Mula-mula mungkin agak kekok sedikit. Nanti lama-lama bila dah serasi akan lebih selesa.

** jangan segan-segan datang blog Mia tau... dah datang nanti datang lagi ya...



30 comments:

  1. Nak kata apa kak Mia selain cantik...hehehe...suka bunga kat header tulah..

    ReplyDelete
  2. asalkan mobile friendly... ok je... hehehe...

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. thanks cik nor. kak mia amik template ni pastu edit skit codingnya pelan-pelan...

      Delete
  4. assalamualaikum mia...bertambah menarik la...cantik2..
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam... tq ya.. hajat mia dari tahun lepas, baru la ni sempat nak buat...

      Delete
  5. wow cantiknya. mood raya ni mia. selamat hari raya ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih beb... selamat hari raya juga..

      Delete
  6. Replies
    1. amik template seo pastu kak mia edit codingnya.. ada lah ubah-ubah sedikit di sebalik tabir..

      Delete
  7. Replies
    1. terima kasih... bunga tu nak kasi ceria...

      Delete
  8. wahhh nampak lawa sebab ada kutuman bunga2 kat blog kak mia ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. uikkk heheheh... terima kasih... bunga buat naik penyeri blog ni...

      Delete
  9. Kite pakai template yg sama la kak mia. Tak sangka cita rasa kita same hehe

    ReplyDelete
  10. Lama tak singgah blog kak Mia.. sekali jengah tadi memang terkejut.. ingat masuk blog lain.. rupanya betullah blog kak Mia... Memang cantik.. sejuk mata memandang...

    ReplyDelete