image Di Sebalik Entri Test Coding For Copy Paste - Mia Liana

Monday, August 7, 2017

# Blog Matters

Di Sebalik Entri Test Coding For Copy Paste


Mesti ada yang tertanya-tanya kenapa Mia buat entri Test Coding For Copy Paste di SINI. Sebenarnya Mia tengah test coding untuk di paparkan dalam entri dan coding tersebut boleh di copy.

Mia kan nak buat 2 segmen pada bulan ini seperti yang Mia dah cerita kat entri SINI. Dua-dua segmen itu Mia nak buat segmen copy paste coding, supaya senang peserta segmen nak buat entri.

Hasilnya cubaan nak buat kotak untuk coding segmen seperti di bawah berjaya dihasilkan.



Ini hanyalah testing semata-mata. Saja nak tukar kotak copy coding kepada style yang macam ini. Nampak sweet kan... siap dengan lining color background kelabu gitu.


** testing coding done..

18 comments:

  1. bagus kak mia,kita kalau buat Ga atau segmen suka pakai copy paste


    ~ Kisahsidairy~

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah... supaya senang nak buat entri...

      Delete
  2. assalamualaikum mia...wah !! bestnya kalau pandai buat coding sendiri ni...
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam... kena testing juga mama...

      Delete
  3. terbaeklah kak...wah lain rupa blog..lama x singgah

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq MV.. ni lah wajah baru blog kak mia...

      Delete
  4. Replies
    1. tengok mood juga mar... kadang menjadi.. kadang tak..

      Delete
  5. aida memang salute lah mia pandai coding semua bagai.
    aida x reti pe pe.
    seram nak buka html tu.
    tak faham!

    ReplyDelete
  6. senang ada coding nie... laju ajer siapkan entri

    ReplyDelete
  7. Sy pun mao belajar juga bwat Code mcm nie.. senang sikit nak bwat GA

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh... tq ya.. untuk coding yang ni, insyaAllah mia akan buat tutorialnya nanti..

      Delete