image Sukun Goreng - Mia Liana

Saturday, August 5, 2017

# Dari Dapur Mia # Family Matters

Sukun Goreng



Hmmm... petang-petang ni makan sukun goreng terasa sedapnya. Hasil dari kebun Mak Mia. Mak Mia yang goreng sebab semua anak-anaknya dan cucu-cucunya balik hujung minggu ni. 

Malam tadi ada kenduri selamat, tahlil dan aqiqah kat rumah Nenek Mia. Tu yang semua balik.

** hilang rindu kat air tangan mak...

16 comments:

  1. Ni feberet ayah Syafi ni sedapnya makan dengan sambal tumis atau sambal kicap

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang terangkat dengan sambal-sambal tu...

      Delete
  2. bestnyaa ada kebun sendiri. pernah rasa sukun.. okayla maybe sebab tak biasa but not bad.. macam ubi jugak sket2 kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah... rasanya macam ubi tapi lain skit... sedap tau makan panas-panas..

      Delete
  3. sukun goreng..lagi sedap kalau di makan bersama sos..

    ReplyDelete
  4. fave ni. lama dah tak makan. dulu kalau balik kampung selalu makan, tapi semenjak nenek dah tebang pokok sukun terus dah tak dapat makan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lahai.. dah kena tebang pula ya.. takpe.. leh beli buah sukun kat pasar...

      Delete
  5. assalamualaikum mia..sedapnya mkn sambil minum ptg...

    ReplyDelete
  6. Ya Allah sedapnya. Tetibe teringat kat kampung, nak balik T.T
    Duk umah bolehla goreng2 macam ni. Labu pum best goreng, manis n sedap yummy.

    ReplyDelete