image #SegmenAzahRahaman : Aku Seorang Blogger! - Mia Liana

Wednesday, 21 March 2018

# Blog Tagging

#SegmenAzahRahaman : Aku Seorang Blogger!



Join segmen ini. Nak join kena jawab beberapa soalan. 

Bila blog ditubuhkan
Hmmmm... blog ini ditubuhkan pada bulan Mac 2007.

Maksud tersendiri nama blog dan url blog
Nama Mia diambil dari movie Princess Diaries (cerita favourite Mia dulu). Princess Mia Thermopolis. Digabungkan dengan Liana. Ambil dari nama betul Mia, Juliana. Gitu lah kisahnya. Tetiba malu *tutup muka*

Ceritakan pahit manis sebagai seorang blogger
Adat resam berblog, pahitnya tetap ada. Paling stres blog ini pernah di hack / klon 2 kali dari 2 negara luar sehingga ranking Mia jatuh menjunam. Pada tahun yang berbeza. Menangis tak berlagu. Nak naikkan balik, bukannya senang. Siap buat report ke Google untuk selamatkan blog ini. Sedih sangat masa itu... nasib dapat bertindak dengan cepat. *face palm*

Nasihat kepada blogger lain
Nasihat Mia. Teruskan berblog secara konsisten dan berterusan. Yeahhh!


Segmen tamat pada 30 Mac 2018


** sesi support rakan blogger...

9 comments:

  1. Selamat bersegmen kak Mia. Ya ampun seramnya bab kena hack tu. Mmg kena berwaspada ni.

    ReplyDelete
  2. since 2007? wah otai betul la sis ni ye! hahaha. lama sungguh. dah 11 tahun dah sedar tak sedar. ooo dari cerita kartun eh nama mia. ingatn nama betul sis. kiki. apa apa pun thanks tau sudi join segmen dari azah :D

    ReplyDelete
  3. Zumal jalan-jalan sini dari segmen yang sama
    http://www.duniazumal.com/2018/03/aku-seorang-blogger.html

    ReplyDelete
  4. Selamat bersegmen Mia. Lama tak menyapa di sini..

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum... sy dr segemen yg sama... salam ukhuwah dan teruskan berblog ya!

    ReplyDelete